לחם יין - חלום קטן שהגיע רחוק

רונה פרדיס ודגנית עמיחי-שגב פתחו לפני 15 שנה בית קפה כדי לבלות יותר עם ילדיהן. היום, עם מסעדה, מאפיה ומפעל עוגיות מצליח, הן חולמות להגיע לכל בית

31/03/2014
רעות חוצה קבלו עדכונים מרעות
  • RSS

לחם יין- חלום קטן שהגיע רחוק (צילום: דן פרץ)לחם יין, מאכילה את לקוחותיה כבר חמש-עשרה שנה (צילום: דן פרץ) 

גם אם לא ביקרתם בעיר יהוד בשנים האחרונות, אתם בוודאי מכירים את המסעדה הוותיקה ביותר בעיר. כבר 15 שנה שמסעדת "לחם יין" הפופולרית עובדת במרץ, כשבמהלך השנים נוספו למסעדה גם מאפייה ומפעל להכנת עוגיות המשווקות לרשתות המזון. את שלושת המתחמים, בהם עובדים למעלה מ-70 עובדים, מנהלות ביד רמה דגנית עמיחי-שגב ורונה פרדיס, שהקימו בית קפה קטן עם עובדת אחת בלבד לפני למעלה מעשור ומאז הן לא מפסיקות לגדול ולהתפתח.

"אני עבדתי כמפיקה בערוץ 3 ורונה בדיוק סיימה לימודי עיצוב בארצות הברית וחזרה לארץ", נזכרת עמיחי-שגב. "חלמנו לפתוח בית קפה קטן, כי רצינו להיות יותר מעורבות בגידול של הילדים, ככה זה התחיל".

איך הגעתן לתחום הקולינריה?

"אני הגעתי מתחום הניהול וההפקה כאמור. רונה היא זו שהביאה את התחום של האוכל, הקולינריה, והעיצוב כמובן - שזה כישרון מולד אצלה. זו גם חלוקת התפקידים בינינו - היא אחראית על כל מה שרואים ואוכלים - העיצוב של המקום, עיצוב המנות. אני על מאחורי הקלעים - ניהול, ספקים, משאבי אנוש, כל מה שקשור בזה".

פתחתן את המסעדה דווקא ביהוד. לקח ללקוחות זמן להגיע?

"יהוד זו העיר שאנחנו גרות בה ורצינו מקום שיהיה קרוב לילדים שלנו ולבית. באמת כשפתחתנו הרבה אנשים היו בטוחים שזו התאבדות עסקית, כי לפני 15 שנה לא היה פה כלום ביהוד, שממה קולינרית. לאט לאט אנשים התחילו להגיע ושמחו שיש להם אלטרנטיבה איכותית ליד הבית, ובמובן הזה אנחנו ממש חלוצות. בעקבותינו נפתחו פה המון מסעדות ובתי קפה וכל מסעדה שנפתחת, זה רק גורם לנו להצליח יותר".

אילו קשיים ליוו את תהליך ההקמה והפתיחה של העסק?

"מלא מלא קשיים. כשפתחנו לא הבנו כלום במסעדנות. התחלנו בקטן קטן, עשינו רק מה שאנחנו יודעות - שלושה סנדוויצ'ים ושני סלטים. גם מבחינת ציוד לא ידענו מה לקנות, מה הסוגים, מה האיכויות, וזה משהו שממש למדנו אותו עם הזמן. בשנתיים הראשונות לא היה לנו כסף להעסיק שוטף כלים ואני הייתי עושה את זה בעצמי. בקיצור זה היה קשה ומאתגר".

לקחתן החלטות אמיצות?

"כן. קודם כל - הלוואות. לא רצינו לגייס משקיעים, אלא להיות בזכות עצמנו, וזה אומר הלוואות בכל פעם שגדלנו עם העסק. במהלך השנים, הציעו לנו כל מיני הצעות - להפוך לרשת, להקים סניפים, למכור זכיינויות. לכל אלה סירבנו, כי שוב, האמהות מבחינתנו היא מקום ראשון וכל מהלך כזה יכול לפגוע במעורבות שלנו בחוויות של הילדים. לפני שש שנים הקמנו את מפעל העוגיות שלנו במודיעין וזו הייתה גם החלטה אמיצה כי מדובר בניסיון הראשון שלנו לפרוץ מגבולות המסעדנות לתחום של שיווק וייצור מזון".

עסק נשי שתומך באימהות

לחם יין-חלום קטן שהגיע רחוק (צילום: דן פרץ)
מי הלחם ומי היין? דגנית עמיחי שגב ורונה פרדיס

ברור לגמרי ש"לחם יין" נולדה מתוך הצורך של פרדיס ועמיחי-שגב להיות זמינות לילדים – והן גם משמשות מודל ודוגמה לעסק שתומך באימהות. עמיחי-שגב, שאחראית על ניהול העובדים, מספרת: "העובדות האימהות שלנו תמיד מקבלות את כל הסיוע שאפשר. לאורך השנים הרבה נשים עם ילדים עבדו אצלנו, גם חברות שלנו, כי אנחנו מאפשרות להן את כל הגמישות שאפשר. אם הילד חולה אז היא תישאר איתו בבית בלי שאלה בכלל. אני מאמינה שאם אני אתן להם את האפשרות, הן יחזירו לי את זה בדרכים אחרות ובזמנים שיתאפשרו להן. זה גם המודל שחיפשתי לעצמי כשעזבתי את הקריירה הקודמת שלי".

מי משמש לכן כמעגל תמיכה וייעוץ?

"מעבר לזה שאנחנו מתייעצות ותומכות אחת בשנייה, אני מאוד אוהבת להתייעץ עם אבא שלי. הילדים שלנו הרכיבו 90% מהתפריט לפי מה שהם אוהבים ומעדיפים, וחוץ מזה יש לנו צוות ניהולי - באמת התברכנו באנשים שהתחילו איתנו אחרי צבא ועברו איתנו דרך לימודים, טיולים, כל ה'חבילה', ובסופו של דבר נשארו פה והתקדמו פה. היום הם חלק ממקבלי ההחלטות, ללא ספק. ומעל כל זה, אנחנו נעזרות ביועצים מקצועיים שמלווים אותנו מהרגע הראשון לאורך השנים והם הכי טובים שיש".

איפה היית רוצה לראות את "לחם יין" בעוד חמש שנים?

עמיחי-שגב: "החלום הוא להביא את העוגיות שלנו לכל בית, שהן יהפכו למוצר חובה שלכל אחד יש בבית, כמו ממרח שוקולד. הצלחנו ליצור עוגיות איכותיות וטעימות במחירים שווים לכל כיס, ולשם אנחנו ממקדות את האנרגיות שלנו".

לחם יין- חלום קטן שהגיע רחוק (צילום: דן פרץ)העוגיות של לחם יין - בקרוב בכל בית (צילום: דן פרץ)

מה עם המסעדה והמאפייה, אין תוכניות להתרחב?

"אנחנו מאוד שלמות עם האופי של המסעדה והמאפייה, אוכל טעים וטרי ואיכותי, שמושך הרבה משפחות כי התפריט שלנו נותן מענה גם להורים וגם לילדים. אז מבחינתנו אנחנו מאוד אוהבות את מה שהמסעדה הפכה להיות ואת הפריצה אנחנו מקוות לעשות בתחום העוגיות".

לחם ייו- חלום קטן שהגיע רחוק
הפריחו את השממה הקולינרית בעיר יהוד (צילום: דן פרץ)

*התוכן הוא מערכתי ואין בכתוב משום המלצה של בנק הפועלים




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה