מתוק כמה שזה יפה

יפעת פרי-דפנא תמיד אהבה לאפות, אבל עסקה באומנות ושיווק. בארצות הברית נחשפה לעוגות מעוצבות ומאז היא משלבת בין אפייה ואומנות, אהבותיה הגדולות

31/03/2014
רעות חוצה קבלו עדכונים מרעות
  • RSS

איך היא עושה את זה, עוגות מעוצבות (צילום: יח"צ)

העוגות של יפעת פרי-דפנא (בתמונה), בעלת העסק “Cakes by Ifat, נראות כאילו יצאו מעולם האגדות. העיצוב המושקע עד הפרטים הקטנים ביותר, הצבעים החיים, הדמויות העשויות בצק סוכר, הופכות את העוגות ליצירת פאר. ולא מדובר בתחביב, שאפשר להשוויץ בו בימי ההולדת של הילדים – לפרי-דפנא יש עסק משלה לעוגות מעוצבות, והיא מעבירה גם סדנאות ללימוד מלאכת העיצוב והכנת העוגות.

כיצד הגיעה מי שלמדה מנהל עסקים וניהלה גלריה לכרזות פרסום ישנות אל עסקי העוגות? כנראה שכל הדרכים הובילו לשם. "האהבה שלי למטבח התחילה בגיל מאוד צעיר. במקביל ללימודי מנהל עסקים, למדתי גם בישול ואפייה, אבל זה היה תחביב. דרך המטבח ביטאתי את היצירתיות שלי. ב-2004 נסענו לשליחות בארצות הברית ושם נחשפתי לתחום העוגות המעוצבות. השילוב של אוכל ועיצוב ביחד הפיל אותי - זה היה שילוב מנצח. נסעתי בכל ארצות הברית, למדתי את התחום ופתחתי את העסק בארצות הברית. כעבור שלוש שנים חזרנו לארץ ופה הקמתי מחדש את העסק".

איך היא עושה את זה, עוגות מעוצבות (צילום: יח"צ)

 מה ההבדלים העיקריים בין השוק הישראלי לזה האמריקאי?

"בארץ לא הכירו את העוגות המעוצבות והיו לי אילוצים שונים - השוק היה בחיתוליו, לא היו חומרי גלם, למשל בצק סוכר שזה הבסיס של כל התחום, הקהל האמריקאי מאוד מודע להשקעה שכרוכה בהכנת עוגה מעוצבת. אמא אמריקאית שמתכננת יומולדת לילדה, תזמין את העוגה חצי שנה מראש ותשלם את הכסף במועד המדויק ואפילו לפני. בארץ, בגלל שלא ממש הכירו את התחום היו המון פניות של מהרגע להרגע, שהן לא רלוונטיות לעוגות מעוצבות, ובנוסף, התמחור היה מאוד נמוך ולא משתלם".

 

אילו עוד קשיים ליוו את תהליך ההקמה והפתיחה של העסק?

"מעבר לקושי של שוק חדש, היתה כמובן הבעיה של חוסר בחומרי גלם - בארץ היה רק בצק אחד מסוים שלא הכרתי ולא הייתי רגילה אליו. אני ממש פעלתי באופן אקטיבי לגרום ליבואנים להתחיל להביא חומרים לארץ. כי בצק סוכר, למשל, אי אפשר לקנות בחו"ל".

איך הצלחת לשווק את עצמך לקהל שלא מכיר את המוצר שלך?

"הרבה קרה בזכות המלצות מפה לאוזן. הייתה תקופה שגם הכנתי קישוטי סוכר למאפיות ולכל מיני חנויות, אבל הפסקתי עם זה כי זה לא היה משתלם, ובכל פעם בחנתי תחומים בתוך העולם הזה של העוגות המעוצבות. ללימוד ולסדנאות הגעתי דרך העברת סדנאות לילדים, ואחרי תקופה איתם, כשהרגשתי בשלה ומוכנה נפשית ובטוחה בעצמי ובידע שלי, עברתי גם ללימוד מבוגרים".

מה הרגע שאת הכי אוהבת בעבודה שלך?

"אני אוהבת כל רגע בעבודה שלי, זה משהו שצריך לדעת להעריך. אבל בעיקר יש לי הנאה צרופה מהקשר עם הנשים, זה חלק מאוד מהותי בשבילי. יש לי רק לקוחות נשים - גם כצרכניות של העוגות וגם כתלמידות בסדנאות. אני יכולה לספור על כף יד אחת כמות הגברים שלמדו אצלי".

 

אופה עוגות בחמש בבוקר

איך נראה היום שלך?

"היום שלי עמוס מאוד. אני כמעט לא ישנה, משהו בין 3-5 שעות בלילה. אני קמה בחמש-שש בבוקר, יש לי זמן לעבוד על העוגות שאני מכינה לפני שהילדים שלי מתעוררים (בת 13, בן 10.5 ובת שנתיים – ר"ח). אחרי זה, כשהם בבתי הספר ובמסגרות, אני עובדת על הכנת הסדנאות, תיאום פגישות, הזמנת עוגות ועניינים לוגיסטיים. בערב אני מעבירה את הסדנאות - שמסתיימות נורא מאוחר, לפעמים בשתיים עשרה-אחת בלילה, ואז אני שוב עובדת על העוגות".

 איך היא עושה את זה, עוגות מעוצבות (צילום: יח"צ)פרי-דפנא בפעולה. מכינה את העוגות לפני שהילדים מתעוררים

נשים רבות נרתעות מלהפוך לעצמאיות מחשש לפגיעה במשפחה ובילדים. איך את מצליחה לשלב?

"ברגע שאת עצמאית, ביכולתך לשלוט בסדר היום שלך הרבה יותר. אני הייתי שכירה והפכתי לעצמאית. אני לא יכולה לעשות מה שבא לי ומתי שבא לי, אבל עדיין יש לי אפשרות לתמרן ולהגיד - 'אוקיי, עכשיו יש זמן ילדים', ואצלי זה משולב במהלך היום. כשכירה, את מגיעה למשרד בשעה מסוימת והולכת בשעה מסוימת והזמן עם הילדים מוגבל ובוודאי שאת עייפה אחרי יום שלם. לדעתי, הכי טבעי והכי נכון דווקא לנשים, שנדרשות לפיצול הזה של אמא ואשת קריירה במאה אחוז, להיות עצמאיות".

מי משמש כמעגל התמיכה שלך?

"קודם כל המשפחה שלי מאוד מעורבת - בעלי וגם הילדים מייעצים ואני משתפת אותם בכל. אני גם נעזרת באנשי מקצוע, אנשים שיש להם זיקה לתחום האפייה והעוגות המעוצבות. מהלקוחות אני מקבלת המון כוח, מהתלמידות. כמובן שגם עזרה מקצועית עסקית היא הכרחית, וזה לא חייב להיות יקר – צריך להתחשב במגבלות תקציב, אבל מאוד כדאי להכניס את זה לחלק מניהול העסק".

איפה תרצי לראות את העסק שלך בעוד 5 שנים מהיום?

"בגדול המטרה היא להרחיב ולהגדיל אותו, להפוך למובילת שוק בתחום הזה, לשנות את ההסתכלות על התחום, ליצור משהו שונה ומיוחד. גם היום שוק העוגות המעוצבות במצב יותר טוב ממה שהוא היה לפני כמה שנים, אבל עדיין יש לאן לשאוף".

***

 

המתכון של יפעת לעוגת שוקולד שכולם אוהבים

עוגה שוקולד לילדים ולמבוגרים, שיכולה לשמש כבסיס לקישוט ועיטור, וגם כעוגה בפני עצמה.

 

הכנת העוגה

5 ביצים

1 כוס קמח

1 כוס שוקולית

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

1 שקית אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל

מערבבים הכל במיקסר למסה אחידה, משמנים תבנית קאפקייק וממלאים עד ¾ מהגביע.

אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (אם מכינים בתבנית רגילה, האפייה מתארכת ל-40 דקות).

הכנת קרם החמאה

קרם החמאה הוא קרם הבסיס המשמש לעיטור עוגות וגם להדבקת בצק סוכר. הקרם יכול לשמש כציפוי עוגה לכל דבר, ואפשר להכניסו לשק זילוף וליצור איתו פרחים ועיטורים.

100 גרם חמאה

200 גרם אבקת סוכר

1-2 כפיות מים

מערבלים את החומרים במעבד מזון עד שהם הופכים למסה אחידה.

בצק סוכר

בצק סוכר הוא החומר העיקרי שמשמש לעיטור עוגות. ניתן לרכוש אותו בחנויות מתמחות בבישול ואפייה, או בחנויות של מוצרים חד פעמיים. הבצק מגיע בצבע לבן וניתן לצבוע אותו - מערבבים עם מעט צבע מאכל ומעבדים עד שהבצק . "העבודה עם בצק סוכר מזכירה פלסטלינה, זה בדיוק אותו מרקם, רק שזה אכיל. גם ילדים ייהנו מזה, אפשר לעבוד עם חתכנים של עוגיות כדי ליצור צורות שונות", מסבירה פרי-דפנא.

מרדדים יריעת בצק לעיגול דק שהוא מעט יותר גדול מהקאפקייק, מורחים על גבי הקאפקייק שכבה דקה של קרם חמאה, מדביקים מעליה את יריעת הבצק ומעטרים בצורות כיד הדימיון הטובה.

איך עושים קאפקייקס מבצק סוכר  (צילום: יחצ)קאפקייקס מעוטרים בבצק סוכר. צבעוני ושובה לב

*התוכן הוא מערכתי ואין בכתוב משום המלצה של בנק הפועלים




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה