קינוח תפוחים חם לימים עצלים

מתחשק לכם משהו חם ומתוק בלי יותר מדי עבודה? לדנית סלומון יש את המתכון המושלם עבורכם

16/03/2014
דנית סלומון קבלו עדכונים מדנית
  • RSS

צילום: יהודה סלומון

קינוח תפוחים חם של דנית סלומון. צילום: יהודה סלומון

בגלל האפור שבחוץ התחשק לי קינוח תפוחים חם לארוחת הצהריים, לא חשק עז במידה שתגרום לי לקלוף תפוחים. אלא מין כמיהה שכזו, ששִׁגרה אותי לבדוק אם יש צנצנת של רסק תפוחים בארון, מאלה שאני מחזיקה במיוחד למקרי חירום כאלה. זו גם היתה הזדמנות מצוינת לחנוך את הכלים הצבעוניים שסחבו במיוחד בשבילי מאמריקה (נקנו במחיר מבצע מפתה).

הכמות מספיקה ל־8 כלים חסיני חום של 125 מ"ל, או לכלי אחד בקוטר 22 ס"מ.

לשטרויזל (פירורים אפויים):

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

⅔ כוס (130 גרם) סוכר

¼ כוס (כ־30 גרם) שקדים מולבנים טחונים

¾ כוס (90 גרם) קמח

¼ כפית קינמון טחון (אפשר להכפיל את הכמות, אם רוצים טעם קינמון מודגש)

קורט אבקת אפייה

קורט מלח

למלית רסק התפוחים:

1 צנצנת (700 גרם) רסק תפוחים (מתוק)

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

2 כפות סוכר

2 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

2. שמים את כל המצרכים לשטרויזל בקערה בינונית ומערבלים במיקסר ידני לתערובת פירורית אחידה (פירורים בגודל בינוני). מפזרים את הפירורים בתבנית ואופים במרכז התנור במשך 12 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומכוונים את התנור לחום נמוך (140 מעלות). מפרידים ומערבבים את הפירורים במזלג ומחזירים את התבנית לתנור ל־15-12 דקות (הפירורים צריכים להיות זהובים ופריכים, לא שחומים). מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים שוב את הפירורים ומניחים להם להצטנן מעט.

3. בינתיים, מגבירים שוב את חום התנור לבינוני ומכינים את מלית התפוחים. מערבבים את רסק התפוחים עם מיץ הלימון בקערה. מערבבים את הסוכר עם הקורנפלור. מוסיפים 2-3 כפות מרסק התפוחים ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את תערובת הקורנפלור לרסק התפוחים ומערבבים היטב.

4. אם מכינים את הקינוח בכלים אישיים, מפזרים כ־3 כפות שטרויזל בתחתית כל כלי, יוצקים 6 כפות רסק תפוחים ומכסים ב־3 כפות שטרויזל. אם מכינים בתבנית אחת גדולה, מפזרים על תחתיתה חצי מכמות השטרויזל, יוצקים את רסק התפוחים ומכסים בשארית השטרויזל.

5. אופים בתנור החם במשך 20-15 דקות, עד שמלית התפוחים מסמיכה ומבעבעת ופירורי השטרויזל משחימים. מגישים חמים־פושר, אפשר עם קצפת.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה