באגט עם כוכבים

הילה אלפרט התעוררה עם הנג-אובר הישר לתוך אימון לקראת 'רוקדים עם כוכבים', וכל מה שהיא רוצה זה באגט טרי

21/10/2010
הילה אלפרט קבלו עדכונים מהילה
  • RSS
» הילה אלפרט. צילום: saloona

אלוהים כמה רע לי. אתמול שתיתי כמו חמור ועוד מעט אני צריכה ללכת לרקוד. חיים אמר בטלפון שאני אאסוף את עצמי כי הולך לקרוע לי את הצורה. הצ'ה-צ'ה יפה אבל לא מספיק מדויק. את לא מתאבדת על זה, הוא אומר, אני מקשיבה לו ורק לחם עם חמאה בראש שלי. הוויסקי לקח ממני את מצב הרוח ובמקומו מילא אותי ברעב גדול ללחם עם קרום פריך שבתוכו שכבה עבה ורכה, מלטפת לב עצוב.

כמעט חודש שאנחנו רוקדים ביחד, מתכוננים ל"רוקדים עם כוכבים". תחזיקי את הגוף, הוא צועק. צ'ה צ'ה רוקדים ברגלים ישרות. לטנגו צריך לכופף. הבוקר קמתי  אישה בצק. לא רוצה להחזיק שרירים. אני נראית בצק וצריכה שילושו אותי. אולי אם בשתיים בלילה הייתי זוכרת ללכת ל'לה גאטרי'. אמרו לי שאם אוכלים את הקראסון שלהם עם נקניק וגבינה אין הנגאובר. שזה מין קסם שמבטל את תסמונת היום שאחרי. לא משנה כמה שותים, לפני השינה צריך ללכת לשם, לאכול את התענוג החזירי הזה ולמחרת מתעוררים כאילו כלום.

את מה ששכח הלילה, הבוקר מבקש לתקן ואני רוצה באגט חם מלה-מולאן, המאפייה הקטנה של מוטי חיימוביץ' בבוגרשוב עליה אמרח את החמאה שהבאנו מטורקיה שנחבצה בעור עיזים ובטעם שלה שומעים את שירת העשבים שאכלו הפרות.

חמש פעמים ביום אופה חיימוביץ' באגט חמצמץ ונהדר כל כך. האפייה אחרונה בחמש אחה"צ שיהיה טרי טרי למי שבא מהעבודה. באגט הוא לחם שמתייבש מהר, הוא במיטבו סמוך לאפייה ומכל הלחמים הוא משעבד את הנחתום לתנור שלו, והוא בכלל נולד בשביל להקל על האופים. לצמצמם את השעות האינסופיות בהן עמדו על הרגליים.

זה היה ב- 1920. בצרפת יצא חוק חדש שאסר על האופים להתחיל לעבוד לפני ארבע לפנות בוקר והם נאלצו למצוא מתכון ללחם שלא דורש שעות של התפחה. אחד שיספיק, בזמן קצר, להיות מוכן ללקוחות הראשונים של הבוקר. ככה נולד התענוג המוארך עם הקרום המתפצח. לחם קל, עד 250 גר', שלא זקוק להתפחה ארוכה ונאפה מהר בחום ואדים.

מאותו הבצק מכין חיימוביץ' גם באגט כפרי. מדובר בלחם שעובר הרבה פחות ממה שעובר הבאגט הקלאסי. זהו לחם שטוח ורחב, הבועות בבשרו גדולות, הוא רך יותר והטעם שלו הרבה פחות חמוץ. חיימוביץ' אומר שזה בגלל שיש לו חיים יותר קלים. שאת הבאגט הקלאסי הוא מדכא, מעביר אותו סדרת פעולות ומכל הסבל הזה שעובר בצק מתקבל לחם עם טעם יותר עמוק.

את הכפרי אופים רק פעם אחת ביום. אולי אני אלך אליו עכשיו. השעה 11:00 זה בדיוק הזמן בו אפשר  לקבל את פניו כשהוא יוצא מהתנור. לחם טוב וריחני שבניגוד לבאגט הקלאסי אותו אני הכי אוהבת עם בשר. נתחי שייטל דקיקים אותם מטגנים לרגע קצר ומניחים ביחד עם פרוסות דקות של עגבניה ובצל, נגיעה קטנה של חרדל וחלמון ביצה קשה. מהדקים היטב שהמיצים יספגו בלחם, מחזיקים את הגוף יפה ומתוח, ובצוואר מוטה מעט קדימה נועצים ביס מלא בכוונה. אוי! איזה יופי של ואלס.

בוגרשוב 72 ,תל אביב

טלפון: 077-5311110

א' - ה' 07:30 עד 19:00, ו' - 07:30 עד 17:00.

>> לפרטים נוספים: אתר האינטרנט של Le Moulin

>> מתוך הבלוג של הילה אלפרט




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה