מרק בטטה ולמון גראס

מרק כתום הוא אחד המרקים הכי אהובים. כאן הוא זוכה לשדרוג של ארומה לימונית מיוחדת

03/03/2014
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

מרק בטטה ולמון גראס. צילום: שאטרסטוק

מרכיבים:

2 כפות שמן זית

½ ק"ג בטטה מקולפת, חתוכה גס

1 בצל גדול, קצוץ דק

4 שורש גבעול סלרי

2 גבעולי למון גראס, מעוכים וחתוכים לחצי

½ כפית גרידת לימון

שן שום חתוכה דק

½ כפית גרידת ג'ינג'ר

5 כוסות מים

½ כוס חלב קוקוס

מעט עלי תימין לקישוט

 

אופן ההכנה:

מחמים בסיר 2 כפיות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים בצל קצוץ, שום, ג'ינג'ר מגורר, גבעולי למון גראס וגרידת לימון. מערבבים עד שהבצל הופך להיות שקוף אך לא שרוף.

מוסיפים את הבטטה והמים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה.

לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל עוד כ-25 דקות עד שהבטטות מתרככות, מכבים את האש ומצננים מספר דקות.

מוציאים מהסיר את גבעולי הלמון גראס. טוחנים באמצעות בלנדר מוט למרקם חלק, טועמים ומוסיפים מלח פלפל לפי הטעם.

 

להגשה:

 

מחממים את המרק בשנית, מוזגים לקעריות הגשה, מניחים עלי תימין ומגישים.

>> ויש גם מתכון לסלט פירות עם סירופ וניל ולמון גראס

המתכון באדיבות חוות תקוע, המשווקת גבעולי למון גראס טרי. www.tekoafarms.co.il

 

צילום: שאטרסטוק

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה