עינוגים של אדמה: שישי בבוקר בחוות השף האורגני

מחפשים בילוי לבוקר של הנאה משולב בערך מוסף? חגית אברון ממליצה על סדנת בישול בריא בחיק הטבע בעמק חפר

26/02/2014
חגית אברון קבלו עדכונים מחגית
  • RSS

מתוך האתר של חגית אברון

שישי בבוקר בחוות השף האורגני. צילום: טובית שוחט

ל' היא חברתי הקטנה. חמושה באידיאולוגיה נהנתנית של הדור החדש, היא דורשת שהפנאי שלה יהיה מורכב יותר מרביצה בבית קפה. כזה שיהיה מעניין יותר מביקור בחנות בגדים או טיפול בספא מתחנחן. את האוכל שלה היא צורכת בריא מבלי לוותר על הטעם, את הנאות הגוף נפש היא שואבת מצעידה יחפה בים ומטיפולים שאפילו אני לא שמעתי את שמם. כדי ליצר בה תשוקה לצאת מהבית, על החוויה לכלול מרכיבים של בריאות וגם טבע, למידה לצד צמיחה וזאת מבלי להתפשר על מילימטר של נהנתנות.

לקחתי אותה בשישי בבוקר לחווה האורגנית של השף אלעד להב במושב חגלה. שם, במבנה פתוח המשקיף על השדות המתפקעים, התענגנו על סדנת בישול בריא, שנחגג בבראנץ' שופע משלל תנובת הירקות שלמרגלותינו.

 

השף שמכר את הרוסטביף שלו

את אלעד להב, שף וחקלאי בהווה, פגשתי לפני כמה שנים במסגרת כתבה שכתבתי על מסעדות רומנטיות. אלעד וזוגתו טניה פתחו את "ג'ולייט קיטשן", ביסטרו קטנטן עם מטבח פתוח הנושק לכיכר ירוקה ברמת השרון. התרשמתי שאלעד, עז מבט וחמוש במראה משובב של שף צרפתי צעיר, עומד לכבוש את חיך הקהל המקומי בסערה. זמן מה לאחר מכן שמעתי שהמסעדה נסגרה. אלעד קץ בחיי הביצה הקולינרית התובענית-טובענית וערק לחיי חקלאות אורגנית במושב חוגלה שבעמק חפר.

כיום, עם אותה תשוקה לאוכל טוב, המיר להב את הסינטה בכרוב ניצנים, ואת מלוא כישרונו ומרצו להפקת מזון משובח מן הצומח, רובו ככולו אורגני, טבעוני ומבוסס על תנובת האדמה הטובה שלו.

שדות של ירוקים

שישי בבוקר בחוות השף האורגני. צילום: טובית שוחט

הגענו, ל' ואנוכי, יחד עם קבוצה להוטה של אנשים הכמהים לבוקר של הנאה משולב בערך מוסף. פילסנו דרכנו בין גבעוליו הארוכים של המנגולד, ניצתו העדינה של השומר ועלי הסלק הסמוקים. בערוגת הגינה הסמוכה המתינו בסבלנות שום ירוק, שזוהי עונתו, חרוזים עדינים של עגבניות שרי במתיקות של סוכריות וכרובית ענקית, מתפקעת מעצמה. בין הריחות המשכרים של האפונה הריחנית וזמזומי הפרפרים, השתקענו על ספות זולה, שתינו לימונדה מפירות הבוסתן ויין אורגני משכר ותכננו למי חוגגים כאן, בפינה הסודית והנפלאה הזאת, יום הולדת עם מוסיקה ואוכל בשקיעה.

המנחה שלנו לאותו בוקר הייתה זהר לוסטיגר בשן, שפית ומטפלת ברפואה סינית. "איך רואים שהיא חיה טוב", מלמלה ל' בהערצה. בירור קל לגבי אורחות חייה של לוסטיגר אכן הפך אותה למודל לחיקוי החדש בעיני כולם: אוכלת בריא, אם כי מדי פעם מסתערת על סטייק, רוקדת, לומדת, מבשלת, מטיילת ומטפלת.

התחלקנו לעמדות עבודה, ולאחר שכל אחד התוודה על תסביכי הברוקולי שלו וטראומות הקשורות לאורז מלא, מיינה עבורנו לוסטיגר את טרמינולוגיית הבישול הבריא (ההבדלים בין אורגני, טבעוני, צמחוני ושאר ירקות). חצי שעה לאחר מכן, בחרנו מתכונים מספרה המשובח והמומלץ של לוסטיגר – "סיפור בריא", והתחלנו בעבודה. מי להכנת סלט חם של ירקות ועגבניות מיובשות, צמד אחר להכנת "אורז הפתעות" גדוש בכל טוב, והיו מי שהכינו מרק עדשים כתומות, שעועית מוקפצת בשומשום ולקינוח: עוגת בננות מעולה, אורגנית ובריאה.

בתום 3 שעות מספקות, נערך המשתה. שוב אותם צקצוקי שפתיים, המלווים בסקפטיות שנשכחה, שאוכל בריא יכול ואף חייב להיות טעים.

את אלעד פגשנו לבסוף בשדה. בוחן באהבה צנונית סמוקה ומלטף את זנבו של בצל ירוק. כמובן שערכנו קניות לשבת בביתן השף הגדוש כל טוב. במקום בשר לשבת, התחמשנו בשלל ירקות טריים, דגנים, פירות יבשים, שמן זית משובח רטבים וממרחים, כולם מתוצרת החווה.

מדי שישי נערכות בחווה מגוון סדנאות בישול בריאות, המועברות על ידי מיטב השפים הבריאותנים וכמובן שאפשר לערוך במקום שלל אירועים מיוחדים וימי כיף.

ל' הייתה מרוצה. אלא מה.

תגיד שחגית:

השף האורגני: חווה אורגנית, מושב חגלה. כשר. להזמנת אירועים וסדנאות: 054-9292611 www.cheforgani.co.il

צילומים: טובית שוחט




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה