תבשיל חצילים, חומוס ועגבניות

מתוך ספר האוכל הטבעוני של בני סיידא, קבלו מתכון טעים מילדותו

תבשיל חצילים

תבשיל חצילים, חומוס ועגבניות

"בילדותי התבשיל הזה בושל במשך שעות על פתילייה. מגישים מהביל עם הרבה לחם אחיד, בצל ירוק וצנוניות. החומוס עשיר בסיבים תזונתיים ומסייע בהורדת רמות הכולסטרול".

המצרכים (ל-6 מנות):

2 כוסות גרגירי חומוס, מושרים למשך לילה

4 חצילים, קלופים ופרוסים

מלח, פלפל שחור גרוס

שמן, לטיגון עמוק

⅓ כוס שמן זית

3 בצלים, חצויים ופרוסים

3 עגבניות, חתוכות לקוביות

אופן ההכנה:

1. מסננים את החומוס ממי ההשרייה. להשבחת הטעם, אפשר לקלף את קליפת הגרגירים הדקה בעזרת מעיכת הגרגירים במערוך. מעבירים לקערה.

2. מפזרים מלח על החצילים ומשהים לשעתיים. מנגבים היטב. מחממים שמן לטיגון עמוק (בגובה 4 ס"מ) ומטגנים את החצילים עד להזהבה.

3. מחממים בסיר כבד ורחב את שמן הזית ומטגנים את הבצלים כ-10 דקות עד להזהבה. מוסיפים לקערת החומוס ומוסיפים גם את העגבניות. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

4. מסדרים מחצית מתערובת החומוס בשכבה אחידה בסיר, ומעל מחצית מפרוסות החצילים. על החצילים מפזרים את שאר תערובת החומוס, ובשכבה מעל מסדרים מעל את שאר פרוסות החצילים.

5. מוסיפים מים בגובה התבשיל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-3 שעות עד שהתבשיל משחים ולא נותר רוטב בסיר.

.

>> למתכון לקובה טבעונית

אוכל טבעוני – טעים ומהיר / בני סיידא, הוצאת מודן, 209 עמודיםאוכל טבעוני – טעים ומהיר / בני סיידא, הוצאת מודן, 209 עמודים

צילום: דניאל לילה