האם הלחם שאתם אוכלים בריא?

מה כתוב ברשימת המרכיבים שמכיל הלחם שאתם קונים? ד"ר איילת רוזנפלד מצאה חומרים משמרים, מווסתי חומצה ומרכיבים נוספים, שאינם בריאים. אחרי הפוסט הזה, כבר תדעו מה לקנות ומה לא

16/02/2014
ד''ר איילת רוזנפלד קבלו עדכונים מד''ר איילת רוזנפלד
  • RSS

באחד מבוקרי יום ראשון ירדתי למכולת השכונתית, אחרי שבמהלך סוף השבוע בישלתי מגוון מאכלים מכל מה שהיה במקרר. במהלך סוף השבוע הכל נגמר. לא נשאר לנו לחם, וגם הקמח אזל כך שגם לא יכולתי לאפות לחם, לא נשארו ירקות, עלים ירוקים, פירות – כלום!

החלטתי לרדת למכולת השכונתית לקנות כמה דברים, במיוחד לחם וירקות שיהיה לארוחת הערב ולמחרת לסנדוויצ'ים לביה"ס ולחייל שנוסע לצבא. שנים שלא קניתי לחם במכולת השכונתית, והייתי די בהלם ממה שראיתי.

האם הלחם שאתם אוכלים בריא?

אף אחד מהלחמים במכולת לא היה ראוי לאכילה. אף אחד מהם. הפכתי אחד אחרי השני, בדקתי את הרכיבים, הסתכלתי על הטבלאות, וקיוויתי שאמצא משהו, לפחות סוג אחד שלא יעשה נזק כל כך גדול לגוף, ולא מצאתי.

היו שם לחמים לבנים, שזה היה ברור שאינם בריאים, אבל היו גם לחמים מקמח מלא, והיו אפילו כאלו מחיטה טרום נבוטה. חיטה טרום נבוטה – נשמע ממש בריא נכון?

אבל רשימת המרכיבים היתה מבהילה: אמנם היה בלחם שבדקתי קמח מלא, נכון, אבל רק 45% ממשקל המוצר. רק 11% מכיל חיטה טרום נבוטה. הרוב קמח. מעבר לכך היו בלחם: חומרים משמרים, משפרי אפייה, מייצבים, שמנים מזוככים, אנזימים, מווסתי חומציות ועוד.

אז האם הלחם הזה בריא או לא? התשבה ברורה. הגוף יקבל פחמימה מהלחם, נכון, אולם מעבר לכך עוד כמות גדולה של פסולת מזיקה.פסולת שתביא בסופו של דבר לבעיה בריאותית ולפעמים קשה ביותר.

לחם צריך להכיל קמח מלא, מים, ומחמצת בלבד. אולי גם קצת מלח או שמרים (אם זה אינו לחם מחמצת), וזהו!

ולכן, אני ממליצה לכם להבין למה מזון שכביכול נראה שהוא בריא אינו באמת בריא לנו.

אז איך בוחרים ואיך קונים מאכלים נכונים? אתם מוזמנים להקשיב להרצאות האינטרנטיות שלי, בהן אתן עוד המון המון דוגמאות ואינפורמציה חשובה על מנת להבין מהו באמת אוכל נכון.

באהבה,
והמון בריאות
איילת




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה