עוגה שמחה

דנית סלומון במתכון לעוגת תותים ומשמשים ביתית וצבעונית, עליזה ומלאת אופטימיות, קלה להכנה וטעימה מאוד לאכילה

10/02/2014
דנית סלומון קבלו עדכונים מדנית
  • בדואר
  • RSS

צילום: יהודה סלומון

עוגה שמחה של דנית סלומון. צילום: יהודה סלומון

לפעמים כל מה שצריך כדי להאיר יום אפור הוא עוגה שמחה. מהי עוגה שמחה, אתם שואלים? עוגה ביתית צבעונית, עליזה ומלאת אופטימיות, קלה להכנה וטעימה מאוד לאכילה; עוגה שעצם ההתבוננות בה מייצרת תחושת אושר. כמו זו שכאן. עוגת שקדים קלילה זרועה משמשים כתומים זוהרים ותותים אדומים ומצופה במעטה של זיגוג משמש מבהיק.

דברים שכדאי לדעת:

• מאוד לא כדאי להחליף את המשמשים המשומרים באפרסקים משומרים – הצבעים אמנם דומים, אבל הטעם יאבד מייחודו ויהיה תפל יותר. מלה בעניין המשמשים – אלה שמיובאים מיוון, כמו מותגי הבית של מגה ושופרסל, הם הטובים ביותר: עזי טעם, בעלי צבע יפה ומרקם מוצק.

• שקדים מולבנים טחונים (נמכרים גם תחת השם “קמח שקדים”) – אפשר לטחון לבד בבית, אבל מטעמי חיסכון בזמן אני משתמשת בסוג הקנוי.

• ריבת משמשים לזיגוג – משתמשים בסוג הפשוט החלק ומדללים במיץ לימון סחוט טרי.

• יחידות המידה כאן הן כוסות וכפות מידה של הסט הבינלאומי מלאות עד שפתן, בלי “גבעה”:
1 כפית = 5 מ”ל; 1 כף = 15 מ”ל; 1 כוס = 250-240 מ”ל.
1 כוס קמח = 125 גרם; 1 כוס סוכר = 200 גרם.

עוגת משמש ותות

המצרכים:

• 1 קופסה (800 גרם) חצאי משמשים משומרים

• 15 תותי שדה בינוניים אדומים ויפים

• 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

• 1 כוס + 2 כפות (225 גרם) סוכר

• קליפה מגוררת מלימון בינוני

• ½ כף תמצית וניל

• 2 ביצים גדולות

• ¾1 כוסות (220 גרם) קמח

• ¼2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם, שהם שקיק אבקת אפייה פחות ½ כפית)

• ⅛ כפית מלח

• 50 גרם שקדים מולבנים טחונים

• 1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה (הרגילה, 15% שומן)

• 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

• 2 כפות שקדים מולבנים פרוסים (לא הכרחי)

לזיגוג:

• 3 כפות ריבת משמש חלקה

• 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

• 1 כף מים

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמנים תבנית מלבנית 30×23 ס”מ ומרפדים אותה בנייר אפייה. מסננים את המשמשים מהסירופ (אל תזרקו את הסירופ, הוא מצוין להרטבת עוגות ספוג, לקינוחים שונים ואפילו לבישול עוף ובשר) ומניחים אותם – הצד החתוך כלפי מטה – על מגבות נייר. מסירים עוקצים וחלקים לבנים מהתותים וחוצים את התותים לאורכם.

2. בקערה בינונית מערבלים יחד חמאה, סוכר, קליפת לימון ותמצית וניל במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצים – אחת בכל פעם – ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, מוסיפים שקדים טחונים, שמנת חמוצה ומיץ לימון ומערבלים בקיצור רק עד שהתערובת חלקה ובלי גושים (ערבוב יתר אחרי הוספת הקמח פוגם במרקם העוגה).

3. מורחים את תערובת העוגה בתבנית המרופדת בשכבה אחידה. מסדרים על תערובת העוגה 5 שורות (לאורך) של 4 חצאי משמש (לרוחב). מסדרים 6 שורות של 5 חצאי תותים ברווחים שבין המשמשים. זורים למעלה את פרוסות השקדים. אופים במרכז התנור במשך 50-45 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים ומרכזה קפיצי למגע.

4. מוציאים את העוגה מהתנור. מערבבים את המצרכים לזיגוג בקערית חסינת־חום ומחממים במיקרוגל 30 שניות. מערבבים לתערובת חלקה ומחממים 30-10 שניות נוספות, עד שהתערובת מבעבעת. מברישים את פני העוגה החמה – פירות ובצק – בזיגוג החם. עובדים בתנועות זהירות, כדי לא להזיז את פרוסות השקדים. מצננים.

>> לעמוד הפייסבוק של דנית סלומון




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה