רויאל שף: באנו, אכלנו, נהנינו

בחודשיים האחרונים עקבו הבלוגרים של סלונה אחרי ריאליטי הבישול של yes, צפו בפרקים, נפגשו עם השפים המשתתפים וחזרו מרוצים ושבעים. פוסט סיכום עם 3 מתכונים נפלאים

04/02/2014
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

במשך חודשיים עקבנו אחרי "רויאל שף", התוכנית שהצליחה לשבור את השטאנץ של תוכניות האוכל, ולספק גם צחוקים. שבעה שפים כיכבו בתוכנית, ומי שחשב שבשלב הפרומואים שהוא יודע בדיוק איך כל אחד מהם יתנהג, גילה כמה הפתעות משמחות. אהבנו במיוחד את בינו (שגם זכה בסוף, יחד עם מריה), שבהתחלה נראה גבר גדול וקשוח, ועם הזמן התגלה כהכי רגיש בתוכנית. אהבנו גם את הקשר שבין בינו לנתן, הליצן של החבר'ה.

אגב, מנת המוח של נתן התחילה טרנד ובכל תוכניות הבישול שמשודרות עכשיו כולם מכינים פתאום מוח.

אהבנו גם את מריה המוכשרת, שחוץ מכישרון הבישול שלה, היא ולירן גם סיפקו את הנקודה הרומנטית של העונה הזאת. מקורותינו מדווחים שהם עדיין זוג, כך מחמם לב לדעת שהרומן נמשך גם אחרי כיבוי המצלמות.

ומכיוון שסלונה הוא אתר נשים, לא נסיים בלי להזכיר את ההישג של שני ומירב, שבסוף הצליחו לגרום לאביהן לשנות את השלט של המסעדה ל"דוד חביב ומשפחתו".

בחודשיים האלה ליוו הבלוגרים של סלונה את השפים שמשתתפים, שפתחו את לבם ואת מסעדותיהם, ואירחו את הבלוגרים שלנו מכל הלב.

עפר צרפתי נפגש עם בינו, ודיבר איתו על משפחה, תשוקה ואוכל; תמר געש נפגשה עם מריה וגילתה דברים מפתיעים על המטבח הרוסי; רותם ליברזון נפגשה עם שני ומרב המקסימות, זכתה להכיר טעמים חדשים, להיזכר בריחות של פעם ולהציץ בסירים הענקיים של המסעדה המשפחתית שלהן; קרן אגם נסעה עד לבאר שבע, למסעדה של נתן, ושמעה ממנו על החברות שנרקמה בינו לבין בינו; אורלי כהן פגשה את לירן, שקיבל את פניה בחיוך והכניס אותה ישר למטבח, משם היא לא יצאה עד שהשיגה את המתכון למרק חרירה המפורסם שלו; ונעמיש גם היא נסעה לבאר שבע כדי להיפגש עם חנוך, שקיבל אותה בזרועות פתוחות. היא יצאה משם באווירת שאנטי ועם המלצה חמה.

במפגשים האלה קיבלו הבלוגרים גם מתכונים של השפים, ולסיום הפרויקט, קבלו את 3 המתכונים שהגולשים שלנו הכי אהבו.

קובה חמוסטה של שני ומרב – כופתאות של עדינות וטעם

המצרכים:

למרק:

בצל קצוץ דק

4 שיני שום כתושות

2 חבילות עלי מנגולד שטופים וקצוצים דק

חבילה גדולה של בצל ירוק קצוצה דק

ליטר ציר עוף

כפית גדושה כורכום

מיץ מלימון וחצי (או יותר, או פחות, תלוי בטעמכם האישי)

4 לימונים מיובשים פרסים (אפשר לקנות בלוינסקי ותמיד תעדיפו את הבהירים על השחורים)

חבילת עלי סלרי קצוצים דק

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

לכופתאות:

כוס גרישה – שזה למעשה בורגול טחון דק (לקנות בכל סופר)

2 כוסות סולת

מים

כפית מלח

למילוי:

חצי קילו בשר בקר טחון

בצל שלם קצוץ

4 שיני שום

מלח ופלפל לפי טעמכם

אופן ההכנה:

למרק - בסיר עמוק מטגנים במעט שמן זית כעשר דקות את הבצל, השום, עלי המנגולד והבצל הירוק. מוסיפים את ציר העוף, מעט מים רותחים כורכום לימון ופלפל ומביאים לרתיחה.

מבשלים על אש קטנה כ-30 דקות ומתבלים במלח לפי הטעם.

בינתיים מכינים את הקובות – משרים את הגרישה כ-10 דקות במים חמימים ומסננים היטב. מוסיפים את הגרישה לסולת ומתבלים במלח. מתחילים להוסיף מים בעדינות עד לקבלת בצק רק. אין כאן כמויות מדוייקות. לא שני ולא אני יכולות לזהות את הרגע בו צריך להפסיק להוסיף מים. הבצק אמור להיות רך אך לא נוזלי. אם יצא לכם נוזלי מדי פשוט הכניסו לשעה למקרר והבורגול יספוג את יתרת הנוזלים.

למילוי - מטגנים במעט שמן זית את הבשר עם השום והבצל. מתבלים במלח ופלפל ומניחים לתערובת להתקרר לגמרי.

בידיים רטובות לגמרי יוצרים עיגולים דקים (עד כמה שאתם יכולים) בקוטר של מרכז כף היד. מערימים כפית מלאה מתערובת הבשר ומקפלים על התערובת את קצוות העיגול כך שיוצרים כדור ממולא. מכניסים למרק את הקובות ואת עלי הסלרי הקצוצים לעוד רבע שעה של בישול.

מגישים חם ומרגישים את הלב עליז!

.

מרק חרירה של לירן גבאי

המצרכים:

½1 כוסות עדשים ירוקות (להשרות ללילה)

¼ כוס גרגרי חומוס (להשרות למשך לילה)

1 סיר גדול מאד

5 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים

6 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים

1 כוס ציר ירקות

4 ליטר מים לכיסוי הירקות

200 גרם עגבניות מגורדות על פומפייה

1 כף מחוקה כורכום

4 גרגרי פלפל אנגלי

2 עלי דפנה

1 כפית מחוקה מלח

¼ כפית מחוקה פלפל שחור

½ כוס עלי סלרי קצוצים

½ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

½ כוס עלי כוסברה קצוצים

1 כוס אטריות בינוניות שטוחות לא מבושלות

3 כפות מחוקות קמח מדוללת ב-1 כוס מים

רבעי לימון כמספר הסועדים

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את החומוס והעדשים המושרים.

מטגנים בשמן את הבצל וגבעולי הסלרי הקצוצים עד להזהבה קלה.

מוסיפים את החומוס, העדשים, ציר הירקות והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את העגבנייה המרוסקת, הכורכום, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה, מלח ופלפל שחור. מבשלים בסיר מכוסה למשך שעה.

מוסיפים את עלי הסלרי, הפטרוזיליה והכוסברה ומבשלים בסיר מכוסה למשך עוד רבע שעה.

מוסיפים את האטריות, בוחשים, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות נוספות.

מוסיפים דרך מסננת ותוך בחישה את הקמח המדולל במים לקבלת מרקם משי (פירוש השם חרירה זה משי), נטול גושים.

מגישים עם רבע לימון לכל סועד.

.

קובנה של נתן עם טוויסט של קרן אגם

חומרים לבצק:

500 גרם קמח

כף סוכר

כף שמרים יבשים

חצי כף מלח

שלוש מאות מ"ל מים חמימים

60 גרם חמאה רכה רכה

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים פרט לחמאה למשך 10 דקות

מגלגלים את הבצק בקערה עם שמן זית עד שהוא מצופה כולו, מכסים במגב ומניחים להתפחה כשעה וחצי

בינתיים מכינים את המילוי:

4 שיני שום

16-20 עלי בזיליקום

6 כפות שמן זית

מעט מלח

במג'ימקס טוחנים יחד את כל המרכיבים .

כשהבצק תפח מרדדים לעלה בקוטר 20*50

מורחים על העלה את החמאה הרכה, מעליה את תערובת השום בזיליקום ומגלגלים לרולדה .

חותכים את הרולדה לשושנים, הופכים ומניחים בסיר ג'חנון בינוני.

מתפיחים שוב, ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות

סוגרים את הסיר עם מכסה ואופים כשעה וחצי.

מצננים מעט והופכים.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה