רחל טלשיר: חושפת את מתכוני השיטה הסודית

מיוחד לסלונה: העיתונאית רחל טלשיר, בעלת טור פופולרי בענייני תזונה, כותבת על ספרה החדש המציג מתכונים טעימים ובריאים שמתייחסים לשיטות הבריאות שהציגה בספרה הקודם. יש גם מתכון לפשטידת תירס

29/01/2014
רחל טלשיר קבלו עדכונים מרחל טלשיר
  • בדואר
  • RSS

רחל טלשיר

רחל טלשיר (צילום: ינאי יחיאל)

ספרי החדש "השיטה הסודית – המתכונים" (הוצאת כתר), אחיו הצעיר של קודמו "השיטה הסודית- הכללים" נולד בעיקר מפני שקוראים רבים פנו אלי ושאלו – איך מתחילים? מה אוכלים?

אבל גם בגלל הייאוש שתוקף אותי בכול פעם שאני צופה בטלוויזיה בתוכניות בישול בכלל ובמאסטר שף בפרט ורואה את מוצרי הבשר מככבים במקום הראשון וגם בשני ובשלישי וגם בתפקיד הראשי. כולם מכינים שם בשר ומוכיחים שבשבילם אוכל זה קודם כל בשר: קצוץ, בנתח, פילה, פילה מדומה, סינטה, עוף, מבושל, מטוגן, אפוי, נא, מדמם, חרוך.

לאכול טוב בלי לגרום סבל לבעלי חיים ולהזיק לבריאות

מטרתו של הספר הזה היא איפוא להציע מתכונים נפלאים, טעימים ויפים מבלי לגרום סבל לבעלי החיים, לכדור הארץ ולבריאות הפרטית של הסועדים. המתכונים בספרי נאספו במשך עשר שנים ממיטב השפים, הבשלנים, המורים והמרפאים והם מוכיחים שמנות מענגות ומפנקות יכולות, בעצם צריכות, להיות בריאות. תפקידו העיקרי של המזון, אסור לשכוח, הוא – הזנה. כמה חבל שבעשורים האחרונים הצלחנו לשכוח בשביל מה בעצם אוכלים והגענו למצב שהאוכל לא רק שאינו מזין אלא גם מזיק. לכן כול המתכונים בספרי, מהנים ומרהיבים ככול שיהיו, הם בראש ובראשונה בריאים ומי שיצרו אותם ראויים לתשואות על כשרונות רבים שבמרכזם היכולת להזין את הזולת בתבונה ובאהבה.

היו לי הזכות וגם הכיף לאכול, בתהליך הבחירה של המנות בספר, על שולחנם של אנשים שמתרגמים את אהבתם לבישול ולבני אדם למאכלים שמיטיבים עם הבריאות ומכילים רק מרכיבים ששומרים עליה ומשפרים אותה. לכן המתכונים בספר הזה חפים לגמרי מבשר ודגים, גם משמנת וחמאה, אבל מחדשים בשפע מסחרר של מתכוני ירקות ופירות, אגוזים, זרעים וקטניות. זה לא ענין של מה בכך בתרבות שבה יש פער עצום בין החשיבות הגדולה והמוכחת של מזונות מהצומח לבין יצוגם הזעום, שלא לומר – היעדרם הבולט כול כך, בתוכניות טלוויזיה וגם במסעדות ובספרי בישול.

העלים הירוקים – הדובדבן שבקצפת

"השיטה הסודית – המתכונים" מבקש אם כן להחזיר למזונות מן הצומח את הכבוד המגיע להם ובאמצעות מגוון מפתה של מתכונים, חלקם מעשי מרכבה מרשימים ואחרים רעננים ופשוטים, לשים את הדברים על השולחן בסדר שבו הם צריכים להיות: ירקות ופירות הם עיקר התפריט, לצידם עוזרים ותומכים זרעים, אגוזים וקטנים. גבינות וביצים? רק למי שמוכרחים, רק בתור קישוטים.

רחל טלשיר השיטה הסודית המתכונים

ואיך אפשר לסיים בלי העלים הירוקים שהם לשיטתי (הסודית כאמור אבל כמה סודית יכולה להיות שיטה שאני כותבת עליה מדי שבוע טור בעיתון?) הדובדבן שבקצפת. הספר כולל מתכונים רבים שמטרתם להאהיב על הקוראים את העלים שרבים מאיתנו, למרבה הצער, שוכחים אותם בתחתית הסל או בתחתית המקרר במקרה הטוב ומתעלמים מקיומם ברוב המקרים. דווקא הם שסובלים מיחס מזלזל ראויים, בגלל גמישותם ושפע האפשרויות הגלומות בהם, כמובן שגם בגלל סגולותיהם הבריאותיות, למקום של כבוד במטבח ובתפריט. "השיטה הסודית – המתכונים" מהלל ומפאר אותם בכול הזדמנות ומציע מבחר מתכונים מפתיעים שמבוססים עליהם. סוג של אפליה מתקנת.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מתכון לפשטידת תירס ובצל סגול

מתכון של ענת לשם.

לקלתית:

½ כוס קמח מלא

¼ כוס שומשום מלא

⅓ כוס קוואקר טחון דק

1-2 כפיות קצח

מעט מים פושרים

¼ כוס שמן זית איכותי

למלית:

2 בצלים סגולים בינוניים

4 קלחי תירס טריים

200 גר' תערובת גבינות לפי הטעם (מומלץ להשתמש בגבינות צאן מעל 5% שומן)

3 ביצים

4 כפות קוואקר או סובין קוואקר

מלח לפי טעם

1. מערבבים יחד את מרכיבי הקלתית ומשטחים בתבנית (המרקם אמור להיות פירורי).

2. מאדים את הבצל עד שהוא מתרכך, מסירים בעזרת סכין את גרגרי התירס מהקלחים. מפוררים או מגרדים את תערובת הגבינות. מערבבים את הבצל, התירס, הגבינות, הביצים והקוואקר יחד לתערובת אחידה ומניחים על הקלתית.

3. אופים בכ - 180 מעלות עד שהחלק העליון משחים מעט.

לאתר של רחל טלשיר




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה