תבשיל דג ים וירקות

במסגרת שיתוף פעולה בין השף שגיא אזולאי ממסעדת לבן הירושלמית לבין שומרי משקל, קבלו מתכון למנת דג וירקות בריאה וטעימה, בתוספת הערותיה של טופז דרזנר, דיאטנית שומרי משקל

30/12/2013
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

תבשיל דג ים וירקות. צילום: אפרת ליכטנשטט

סך הכל ניקוד לכל המתכון: 20.5

כל מנה: 4 נקודות

 

החומרים (ל-5 מנות):

 

400 גרם פילה דג סלמון או דג ים אחר חתוך לקוביות גדולות

1 כוס פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

1 כוס חציל חתוך לקוביות גדולות

1 כוס פרחי כרובית קטנים חלוטים במים חמים (אפשר של סנפרוסט)

1 כוס קוביות זוקיני/קישוא גדולים ללא הגרעינים

1 כוס בצל לבן פרוס דק

2 שיני שום פרוסות

½1 כפות שמן זית

½ כפית מלח דק

תערובת של כמון, כורכום, הל וסומק שליש כפית מכל תבלין

¼ כוס מים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

מחממים סיר רחב ושטוח ומוסיפים כף שמן אחת ומטגנים קלות את כל הירקות והשום כ-3-5 דקות.

מוציאים את הירקות לקערה ובאותו סיר מוסיפים את חצי כף שמן השנייה ומקפיצים את קוביות הסלמון כדקה, מוסיפים את הירקות ומערבבים, מוסיפים את התבלינים, מערבבים, מוסיפים את המים ומבשלים כדקה.

מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים.

הערת הדיאטנית: דג הסלמון עשיר באומגה 3 שעוזר לגוף להתמודד עם מחלות ומצבי רוח ירודים במיוחד בחורף כשקר ואפור. תערובת התבלינים במתכון זה הם תבלינים מחממים שיעזרו להתחמם עם מנה זו בחורף.

מתכונים נוספים של השף שגיא אזולאי:

 

>> מרק עדשים כתומות, דלעת וסויה

 

>> חזה הודו בתבלינים חמים

צילום: אפרת ליכטנשטט




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה