תבשיל בשר וירקות שורש בדלעת אפויה

מתכננים להזמין אורחים לארוחה? תכינו להם את תבשיל הקדירה של השף סהר רפאל, שמוגש באופן הכי מקורי שיש, וגם מרק ירקות שורש לבנים חגיגי ומפנק

דלעת בשר

המצרכים:

1 דלעת בינונית במשקל של כ-1 ק"ג

1 ק"ג בשר שפונדרה קוביות

1 גזר חתוך לקוביות

1 ענף סלרי קוביות

2 בצלים קוביות

3 שיני שום שלמות

2 כפות רסק עגבניות

2 ענפי רוזמרין

1 ליטר מים

מלח

פלפל

1 כף סוכר

1 כוס יין אדום

אופן ההכנה:

מורידים את מכסה הדלעת מרוקנים מתוכן מברישים בשמן זית ומעט מלח גס.

בסיר עם תחתית עבה מחממים שמן קנולה וצולים את הבשר עד השחמה.

מוסיפים את כל הירקות וצולים כ-5 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר, מוסיפים יין אדום ואת המים, מתבלים במעט מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעתיים עם מכסה וחצי שעה עם חצי כיסוי.

צולים את הדלעת בתנור בחום של 180 מעלות כ-20 דקות, ממלאים בתבשיל הבשר, מכסים וממשיכים בתנור ב-180 מעלות כ-25 דקות.

בתיאבון!

.

מרק ירקות שורש לבנים

מרק ירקות שורש לבנים

המצרכים:

2 כפות חמאה

2 כפות שמן זית

2 בצלים פרוסים

2 תפוחי אדמה

2 שורשי סלרי

2 שורשי פטרוזיליה

2 קולורבי

3 ענפי תימין מעולעלים

מלח ופלפל

1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

ציר ירקות: לאחר שקילפנו את כל הירקות ניקח את כל הקליפות ונשטוף היטב, נניח בסיר עם מים ונבשל כחצי שעה, נסנן ונניח בצד.

בסיר מחממים את החמאה והשמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות.

מוסיפים את שאר הירקות מטגנים כ-3-4 דקות.

מוסיפים את התימין מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים כ-5 כוסות מציר הירקות שהכנו ומביאים לרתיחה, אם יש קצף אז מסירים אותו בזהירות.

מכסים ומבשלים כ-40 דקות. רמת הסמיכות תלויה בנו: אם נרצה מרק דליל נוסיף יותר ציר ירקות ואם נרצה מרק סמיך נבשל עד אידוי חלק מהנוזלים.

טוחנים את המרק במעבד מזון או עם מיקסר ידני בזהירות ומחזירים לאש.

מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים היטב טועמים ומשפרים טעם אם צריך.

מגישים בליווי גריסיני או בזילוף של מעט שמן זית.

בתיאבון!

המתכונים באדיבות השף סהר רפאל מסעדת כרמים וכדיתא

צילום: יח"צ