לביבות בטטה אפויות שוות במיוחד

לימור תירוש במתכון ללביבות נהדרות ורכות לחנוכה, דלות בקלוריות שאינן ספוגות בשמן. האפייה מאפשרת הכנת כמות גדולה באופן מהיר ופשוט, בלי ריח טיגון בבית. נשארו בטטות? קבלו עוד שני מתכונים: למרק בטטה וערמונים ולקיש בטטה, כרישה וגבינת עזים

לביבות בטטה

מתוך הבלוג של לימור תירוש

לביבות בטטה אפויות

החומרים (ל-15-18 לביבות):

350 גרם בטטות קלופה ומגוררת גס על פומפייה או בדיסקית גרור של מעבד מזון

2 ביצים

2 כפות קמח

100 גרם גבינת עזים רכה (גד עז) או גבינת שמנת 5%

2 כפות גרעיני דלעת או חמנייה

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

4 כפות בצל ירוק קצוץ

2 כפות שמן זית

להגשה:

שמנת חמוצה ובצל ירוק, או

טחינה גולמית ומעט סילאן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות.

מערבבים את כל החומרים בקערה.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים כף מהתערובת במרווחים שווים. משטיחים לצורת לביבה עגולה ושטוחה.

אופים 10-15 דקות עד השחמה קלה בצדה התחתון של הלביבה.

בעזרת מרית הופכים לצד השני ואופים חמש דקות נוספות.

מגישים חם לצד שמנת חמוצה ובצל ירוק או עם טחינה גולמית ומעט סילאן.

לביבות בטטה הכנה

.

למתכוני בטטה נוספים של לימור תירוש:

קיש בטטה, כרישה וגבינת עזיםקיש בטטה, כרישה וגבינת עזים

.

.

.

.

.

.

.

.

.

מרק בטטה וערמוניםמרק בטטה וערמונים

.

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת. לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.