מתוך הבלוג של לימור תירוש
החומרים (ל-15-18 לביבות):
350 גרם בטטות קלופה ומגוררת גס על פומפייה או בדיסקית גרור של מעבד מזון
2 ביצים
2 כפות קמח
100 גרם גבינת עזים רכה (גד עז) או גבינת שמנת 5%
2 כפות גרעיני דלעת או חמנייה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
4 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפות שמן זית
להגשה:
שמנת חמוצה ובצל ירוק, או
טחינה גולמית ומעט סילאן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-220 מעלות.
מערבבים את כל החומרים בקערה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים כף מהתערובת במרווחים שווים. משטיחים לצורת לביבה עגולה ושטוחה.
אופים 10-15 דקות עד השחמה קלה בצדה התחתון של הלביבה.
בעזרת מרית הופכים לצד השני ואופים חמש דקות נוספות.
מגישים חם לצד שמנת חמוצה ובצל ירוק או עם טחינה גולמית ומעט סילאן.
.
למתכוני בטטה נוספים של לימור תירוש:
קיש בטטה, כרישה וגבינת עזים
.
.
.
.
.
.
.
.
.
מרק בטטה וערמונים
.
.
.
.
.
.
.
.
.