סנדוויצ’ים בריאים לילדים

מנסים כל בוקר להיות יצירתיים בהכנת הסנדוויצ'ים לבית-ספר? קבלו 4 רעיונות להכנת ארוחת עשר לילדים בריאה וטעימה

24/12/2013
שיר בהר קבלו עדכונים משיר בהר
  • בדואר
  • RSS

בשנים האחרונות המודעות לאורח חיים בריא הולכת וגדלה. לנו, ההורים, יש תפקיד חשוב בחינוך הילדים לתזונה נכונה ובעקבותה גם למניעת השמנה. הרגלים נכונים נבנים בהדרגה, תוך כדי התמדה ועקביות. אם קובעים כללים ונותנים לילדים דוגמא אישית, יש סיכוי גדול שהילדים יתרגלו לאכול נכון ובריא.

במהלך היום, כשהילדים נמצאים בגן ובבית הספר, חשוב לצייד אותם באוכל בריא, מזין ומשביע. למרות שהבוקר הוא סוג של מרוץ כנגד הזמן, כדאי לקום חמש דקות קודם או לארגן חלק מהדברים מראש ולהכין לילדים ארוחה קטנה, בריאה ומפנקת, שתספק להם את כל אבות המזון.

איך נכין סנדוויצ'ים בריאים לילדים?

רצוי להכין סנדוויץ' מלחם, לחמניה או פיתה מחיטה מלאה, אבל אם הילד רוצה רק לחם לבן, לפחות תקפידו שתוכן הכריך יהיה בריא. גם אם הילדים אוהבים רק סוג אחד של גבינה, נסו למצוא סוגי מאכלים או ממרחים שונים ונוספים שיאכלו. הגיוון חשוב מאוד. אפשר לגוון גם בסוג הלחם. אל תשכחו להוסיף ירקות חתוכים והארוחה מוכנה (אם הילדים לא אוהבים ירקות בתוך הכריך, שימו בקופסה נפרדת). סנדוויץ' עשיר יכול לשמש גם כארוחת ערב נפלאה.

לפניכם כמה דוגמאות פשוטות וקלות להכנה:

סנדוויץ' גבינה

סנדוויץ' גבינה (צילום: שיר בהר)

מרכיבים:

קוטג'

פרוסות דקות של גבינת חמד/גבינה צפתית/גבינה בולגרית

זיתים פרוסים או חצויים ו/או פרוסות מלפפון חמוץ

2-3 עגבניות שרי פרוסות או פרוסות מלפפון או פרוסות פלפל אדום

ההכנה:

חוצים את הלחמניה כמעט עד סופה, מורחים את הקוטג' ומעליו מניחים פרוסות דקות של גבינה צפתית (או חמד או בולגרית). מעליהם מניחים את פלחי הירקות ופרוסות זיתים ו/או מלפפון חמוץ.

סנדוויץ' גבינה ותירס

סנדוויץ' גבינה ותירס (צילום: שיר בהר)

מרכיבים:

גבינה לבנה

4 כפות גרגרי תירס

1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות

1 כפית שמן זית

מלח, פלפל שחור

מעט עירית קצוצה

ההכנה:

מערבבים יחד את כל המצרכים. אפשר להכין מראש את ממרח הגבינה ובבוקר רק למלא את הסנדוויץ'.

סנדוויץ' טונה

סנדוויץ' טונה (צילום: שיר בהר)

מרכיבים:

קופסת טונה

4 כפות גרגרי תירס

זיתים פרוסים או חצויים

1 כף מיונז (אם לא אוהבים מיונז, אפשר להחליף בשמן זית)

2-3 עגבניות שרי פרוסות

ההכנה:

  1. מסננים את הטונה ושוטפים במים.
  2. מערבבים טונה, תירס, זיתים ומיונז (אין צורך להוסיף מלח, הזיתים מלוחים). אפשר להכין מראש את סלט הטונה ערב לפני.
  3. ממלאים את הלחמניה בסלט הטונה ומעליו מניחים פלחי עגבניות שרי.

סנדוויץ' גבינה וביצה

סנדוויץ' גבינה וביצה (צילום: שיר בהר)

מרכיבים:

גבינת שמנת 5%

ביצה קשה חתוכה לפרוסות (אפשר להשתמש בפורס ביצה או לחתוך בסכין)

זיתים  פרוסים או חצויים

פרוסות מלפפון (רצוי לא לקלף את המלפפון)

ההכנה:

  1. מורחים את פנים הלחמניה בגבינת שמנת.
  2. כדי לחסוך זמן יקר בבוקר, אפשר לבשל מראש ביצה קשה ואז לשלוף להכנת הסנדוויץ'.
  3. שמים מעל הגבינה פרוסות ביצה קשה, ועליהן מניחים פרוסות מלפפון וזיתים.

.

נשנוש ליד הסנדוויץ'

כדי להשלים את הארוחה, תוכלו להוסיף בקופסה נפרדת, לצד הכריך:

  1. נשנושי ירקות - ירקות חתוכים בתוך קופסה (רצועות גזר, מלפפון, פלפל, עגבניות שרי שלמות, קולרבי).
  2. פירות טריים - אם מדובר בפירות רכים, כדאי לשים אותם בקופסה. אפשר גם לחתוך קוביות של אבטיח/מלון/תותים (תלוי בעונה) ולצרף מזלג קטן.
  3. משקה חלב - בימים לא חמים, אפשר לתת לילדים משקאות חלב שונים, כדוגמת אקטימל.
  4. פירות יבשים - אפשר לשים מבחר של פירות יבשים בקופסת פלסטיק (בהתאם לגיל הילד).
  5. חטיפי אנרגיה - שלא מכילים שוקולד ושלא עוברים את 100 הקלוריות.

***

לקבלת תפריט אישי מאוזן המשלב את האוכל שהילד שלכם אוהב – לחצו כאן.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה