סודות התזונה של סמדר גנזי

היא מכינה לעצמה ארוחות בקופסאות לעבודה, עושה ספורט כל יום, שותה הרבה מים ומשלבת ירקות בכל ארוחה. קבלו את הטיפים של סמדר גנזי לאורח חיים בריא

17/11/2013
ליאת עיני קבלו עדכונים מליאת
  • RSS

עניין התזונה תופס חלק נרחב מסדר יומה של סמדר גנזי, דוגמנית לשעבר (שעדיין נראית מעולה), תל-אביבית בת 50, גרושה ואמא לחיילת ולילד בן תשע. "אני מתכננת מראש מה אוכל בכל ארוחה. אוכלת רק מה שהכנתי לבד ולא אוכלת בחוץ. לפעמים בימים עמוסים אני אוכלת את מה שהכנתי בבית ולוקחת איתי בקופסת אוכל ליום עבודה עמוס", היא מספרת.

למי שבמקרה לא מכיר - סמדר גנזי היא כיום בעלים ומנכ"ל של "אקסטרווגנזי" - חברה להפקת אירועי אופנה ותצוגות אופנה ויזמית בתחום פעילויות ותקשורת אופנה. בנוסף היא גם חברת פאנל בתכנית הבוקר "סדר יום חדש" בערוץ 10 ומורה לחינוך גופני בוגרת וינגייט.

סמדר גנזי. צילום: אמיר יהל

מתכננת מראש מה לאכול. צילום: אמיר יהל. סטיילינג: דור מרדכי

סדר יום

בוקר - קמה בשש, שותה שתי כוסות מים, מיץ נבט חיטה, תה צמחים עם ג'ינג'יר ולימון, שני תמרים ובננה. אחר-כך מכינה ארוחת בוקר לבנה ואוכל לבית הספר, ותוך כדי מכינה לעצמה קופסאות אוכל ליום עמוס - כריך מלחם ללא גלוטן מרוח בטחינה וקופסת ירקות חתוכים - עגבניית שרי, מלפפון, גזר, פלפל ירוק ואדום. בנוסף, לוקחת קופסה עם סלט שהיא הכינה מבעוד מועד, כמו סלט בורגול, כרוב עם תפוחים או קינואה.

אחרי כל ההכנות היא יוצאת לאימון ולאחר מכן אוכלת באוטו תוך כדי נסיעה תמרים ואגוזים. ממשיכה את יום העבודה ובצהריים אוכלת (לפעמים שוב יושבת באוטו ואוכלת) כריך עם ירקות. לארוחת ארבע אוכלת סלט ובערב בבית אוכלת מנה חמה שבישלה כגון: אורז מלא עם עדשים שהנביטה וירקות אפויים.

השינוי הגדול

במשך שנים רבות הפעילות הגופנית של גנזי, המגדירה את עצמה כבולדוזר, היתה שחיה בלבד. בחצי שנה האחרונה היא חיה על פי תכנית ספורטיבית מסודרת - פעמיים בשבוע רצה חמישה ק"מ, שלוש פעמים בשבוע שוחה 50 בריכות, פעם בשבוע ספינינג ופעמיים בשבוע תרגול עצמי של יוגה. "השינויים עשו פלאים בגוף ובנפש", היא מספרת בגאווה. "רזיתי כשבעה קילו (שהעליתי לפני ארבע שנים כשהפסקתי לעשן), אני פחות עייפה ויותר ערנית בשעות הערב ויש לי יותר כוח למלאכת החיים".

סמדר גנזי. צילום: שי קדם. סטיילינג: מורן אפטר

פחות עייפה ויותר ערנית. צילום: שי קדם. סטיילינג: מורן אפטר

מקפידה על שלושה דברים

  1. מים, מים ועוד פעם מים. מקפידה לשתות לפחות שמונה כוסות מים ביום.
  2. לא מכניסה לגוף אוכל מעובד או תעשייתי. אוכלת רק טבעי, בלי כימיקלים וריסוסים.
  3. משלבת ירקות בכל ארוחה - טריים, אפויים או מבושלים. מגוונת כל פעם בצורת הכנה ותיבול אחרים.

.

אוהבת את מה שאוכלת

 

היא לא מונעת מעצמה סוגי אוכל מסויימים ומצהירה - "אני אוהבת את האוכל שאני אוכלת, זה טעים לי וזה בדיוק מה שמתחשק לי לאכול. לא מוותרת על תמרים, אגוזים, שקדים, טחינה, ירקות ושמן זית. אם לעיתים רחוקות מתחשק לי לאכול חתיכת עוגה או משולש פיצה - אני אוכלת בכיף ובלי רגשות אשמה או ביקורת עצמית".

ע

*****

בלוגריות של סלונה ניסו את משקה קפה באלאנס. איך הוא עזר להן? קראו כאן.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה