הרגלי התזונה של פאולין שובל

היא מתעוררת מוקדם בבוקר כדי לשתות קפה בשקט ולא מוותרת על ארוחת בוקר שבעלה מכין. פאולין שובל, יוצאת מאסטר שף, מספרת על הדיאלוג שלה עם האוכל

23/10/2013
ליאת עיני קבלו עדכונים מליאת
  • RSS

התזונה היא לא רק חלק חשוב בחייה הפרטיים, אלא גם תחום העיסוק העיקרי של פאולין שובל, אותה הכרנו במאסטר שף. "אפשר לומר שכל חיי סובבים סביב האוכל", היא מודה. "בתנאים כאלה, קשה מאוד לא להתפתות וזה בסדר. גם הנאה חשובה לבריאותנו. לא הייתי אומרת שאני מתכננת מה אוכל במהלך היום כי אני בנאדם ספונטני מאוד. מה שבאמת חשוב לי זה להקשיב לגוף  שלי, למה הוא זקוק ברגע מסוים, מה חסר לו. כמובן שאני גם מבשלת בבית, גם אוכלת בחוץ, ובשני המקרים חשוב לי לבחור במרכיבים טריים ואיכותיים".

פאולין שובל. צילום - קארן גילרמן

מקשיבה לגוף. צילום: קארן גילרמן

פאולין שובל, בת 36, גרה בכוכב יאיר, נשואה (סיבוב שני) ואמא לשתי בנות. את דרכה היא התחילה בכלל כמשפטנית ויועצת פוליטית בכנסת. כעבור שלוש שנים בתפקיד שרובו היה קשור לתקשורת היא הפכה לעיתונאית בתחום הלייף סטייל. לאחר שהשתתפה במאסטר שף, החליטה להתמקד בתחום האוכל בלבד. בימים אלה היא כותבת טורים אישיים בעיתונות, מנחה תוכניות טלוויזיה ומרצה בענייני אוכל.

קפה ושוקלד מריר

היא שותה 8-6 כוסות קפה שחור או אספרסו ביום ומוסיפה מעט סוכר, ויש לה גם הסבר לכך - "יש לי לחץ דם נמוך וללא מצבי לחץ, אני חייבת "להקפיץ" את עצמי עם קפה. בנוסף, לקראת ארבע-חמש, בסוף יום עמוס, יש לי צורך בשוקולד. חתיכה קטנה של שוקלד מריר מספיקה לי".

סדר יום

מתעוררת בין שש לשש וחצי בבוקר, יוצאת לטיול עם שני הכלבים, אחר כך מכינה קפה טורקי ושותה אותו בשקט, לפני שהבית מתעורר. על ארוחת הבוקר אחראי בעלה. הם אוכלים ביחד, מדברים ומתכננים את היום.

והמשך היום? "אם אני נשארת לעבוד מהבית - מכינה ארוחת צהריים שאותה אנו אוכלים ביחד עם הבנות. אם יוצאת - אוכלת משהו קטן בצהריים, בדרך כלל ללא גלוטן. במהלך ימים עמוסים, יום צילום למשל, חייבת כוחות במיוחד, לכן אוכלת אורז או קינואה עם ירקות טריים, בשר או דג. את הפעילות הספורטיבית, אני מעדיפה לעשות בשעות הערב. פעמיים בשבוע מתאמנת עם מדריך כושר, ובשאר הימים יוצאת לריצה עם אוזניות ומוזיקה קצבית, ועם הכלבים שתמיד שמחים ללוות אותי".

פאולין שובל. צילום: אנסטסיה שלואלוב

מתאימה את התזונה לפי העומס במהלך היום. צילום: אנסטסיה שלואלוב

נמנעת מגלוטן

פאולין הנמרצת סבלה במשך שנים מבעיות עיכול והרגישה עייפה. בדיקות רפואיות לא גילו אלרגיה אך היא החליטה לותר על מאכלים מגלוטן, ולדבריה הגוף חזר לתפקד טוב. "לפעמים אני אוכלת קצת פסטה טובה אבל הויתור על גלוטן הוא השנוי המשמעותי והחיוני ביותר שעשיתי בחיי", היא אומרת.

מקפידה על שלושה דברים

  1. לשתות כוס מים בטמפרטורת החדר עם מיץ מחצי לימון כל בוקר.
  2. לא שותה אלכוהול חזק (מסתפקת ביין).
  3. כבר ארבע שנים לא אוכלת גלוטן,

משפחה של ספורטאים

"הגוף שלי חייב ספורט, כמו שהוא חייב חמצן או מים", היא אומרת. "פעילות גופנית עוזרת לי להרגיש טוב והיא חשובה עוד יותר כאשר אני עוברת שעות בישיבה מול המחשב. גדלתי במשפחה של ספורטאי - אבי היה אלוף אירופה בחתירה אקדמית. בעברי הייתי ספורטאית והשתתפתי בתחרויות רכיבה על סוסים למעלה מעשר שנים. עסקתי גם בקראטה וטניס. היום המאמן האישי שלי עושה איתי אימונים המשלבים את כל סוגי הספורט, ממכשירי כושר עד לקיק-בוקסינג ופילאטיס, אחרת יש לי נטייה להשתעמם מהר".

העוגייה הורודה

לרגל חודש המודעות הבינלאומי לסרטן השד, עמותת 'אחת מתשע' השיקה את "העוגייה הורודה שלי" בהובלת פאולין, שאמה חלתה במחלה לפני כשנתיים. בפרויקט משתתפים בכירי השף-קונדיטורים בארץ, שהחליטו לייצר את העוגייה הורודה האישית שלהם. העוגיות נמכרות במהלך חודש אוקטובר ברשתות ובקונדיטוריות המשתתפות בפרויקט וכל ההכנסות קודש לעמותת "אחת מתשע".

השף-קונדיטורים נרתמו לפרויקט התנדבותי. צילום: קארן גילרמן

השף-קונדיטורים נרתמו לפרויקט התנדבותי. צילום: קארן גילרמן

*******

בלוגריות של סלונה ניסו את משקה קפה באלאנס. איך הוא עזר להן? קראו כאן.





מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה