חטיפי בריאות טעימים

אם אתם רוצים משהו מתוק בסוף הארוחה או סתם בלי סיבה, חטיפי בריאות ביתיים הם פתרון מצוין. אורלי כהן עם שני מתכונים טעימים שמתאימים לכל הזדמנות

28/10/2013
אורלי כהן - חיים וטעים קבלו עדכונים מאורלי
  • RSS

כולנו, ילדים וגם מבוגרים, אוהבים מדי פעם איזה משהו מתוק. ככה בקטנה... לעיתים כקינוח בסוף ארוחה, לעיתים במקום ארוחת ביניים ובמקרים רבים כארוחת בוקר. אז אם כבר חטיפים למה שלא נכין בבית? בדיוק למטרה נועדו חטיפי הבריאות הביתיים. הם טעימים, עשויים ממרכיבים בריאים וזולים יחסית. כשאני אוכלת חטיף ביתי כזה ההנאה שלי כפולה: גם כי אכלתי משהו מתוק וטעים, וגם כי עשיתי משהו טוב עבור עצמי ועבור ילדיי בכך שאכלתי משהו בריא, עם ערכים תזונתיים גבוהים.

כדורי תמרים

כדורי תמרים

ניתן לתת כדור כזה לילדים שהולכים לבית ספר, שיאכלו בדרך. זה יספק להם אנרגיה לפתוח את הבוקר בחיוך ובנמרצות.

את כדורי התמרים שלי אני מכינה בכמות גדולה מראש, ושומרת בקירור. חלק מהכמות אני שומרת בהקפאה וכך הם תמיד זמינים. הפשרה קצרה וניתן לאכול. הכדורים על טהרת הבריאות: תמרים, שקדים קוקוס וטחינה, ללא תוספת סוכר.

 

המרכיבים:

(כ-40 כדורים קטנים)

 

  • 500 גרם תמרים מגולענים (1 חבילה בוואקום)
  • 100 גרם שקדים גרוסים (1 שקית)
  • 1 כוס קוקוס
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 1 כף מים
  • 4-5 טיפות תמצית וניל או מי זהר (לא חובה)

מרכיבים לכדורי תמרים

.

אופן ההכנה:

1. נכניס לקערה של מעבד מזון את כל המרכיבים ונערבב בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה במרקם נוח לעבודה. חשוב לא לערבב יותר מדי כדי שלא תצא לנו משחה, אלא יישארו חתיכות שקדים גרוסים.

נערבב עד לקבלת תערובת אחידה

נערבב עד לקבלת תערובת אחידה. צילום: אורלי כהן

2. נכדרר בעזרת הידיים לכדורים בגודל הרצוי, נניח בתוך עטרות נייר (מנז'טים) ונשמור בקירור. אם התערובת רכה מדי לעבודה, נכניס אותה למקרר לחצי שעה.

כדורי תמרים

3. ניתן להקפיא חלק מהכדורים ולהוציא כשעה לפני ההגשה.

4. גיוון: ניתן לטבול בקוקוס או בקקאו. אני אוהבת אותם ללא הציפוי.

5. ניתן להכין בתבנית מרובעת (20X30) ולחתוך לריבועים.

חטיפי בריאות ואנרגיה

חטיפי בריאות

חטיפים בריאים מפירות יבשים, אגוזים ושבולת שועל שמתאימים למי שמעוניין לשמור על אורח חיים בריא. חטיפי האנרגיה האלה עשירים בסיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים, ללא כל חומר משמר או שומנים מוקשים, הכול טבעי.

החטיף אידאלי לפני יציאה לפעילות גופנית או לחוגי ספורט. אני בטוחה שכל ילד ישמח למצוא אותו עטוף יפה בתיק האוכל שלו בבית הספר.

מרכיבים:

(כ-30 יחידות)

 

  • 2 כוסות שיבולת שועל (לא אינסטנט)
  • 100 גר' אגוזי לוז (או שקדים או תערובת שלהם) לא קלויים
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס סילאן
  • קורט מלח
  • אופציונלי - להוסיף תבלינים כגון: קינמון, ציפורן, זנגוויל, הל וכדומה. אפשר גם לוותר לחלוטין, אם זה מיועד לילדים.
  • 100 גרם שומשום מלא (אפשר גם רגיל)
  • 200 גרם גרעינים ואגוזים. אני שמה שילוב של אגוזי מלך, גרעיני דלעת וגרעיני חמנייה. כמה שיותר מגוון יותר טוב.
  • 2.5 כוסות פירות מיובשים (עדיף כאלה שהם ללא תוספת סוכר), קצוצים לקוביות קטנות. אני  שמתי: שזיפים, משמשים, תמרים, צימוקים וחמוציות. היו לי גם כמה עגבניות שרי מיובשות ושמתי גם אותן. כמובן שניתן לשלב ולגוון בפירות אחרים: דבלים, מנגו, אננס מיובש ללא תוספת סוכר (אני מתה עליו) וכדומה.

מרכיבים

אופן הכנה:

1. כדי לשמור על מרקם קראנצ׳י, נתחיל בקליית שיבולת השועל, אגוזי הלוז והשקדים (הפעם לא השתמשתי בשקדים) בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 15-17 דקות. אני ממליצה להישאר קרוב לתנור ולשמור שלא יישרפו, ולערבב או לנער את התבנית כל כמה דקות. לשים לב ששיבולת השועל לא משחימה.

2. נוציא מהתנור ונצנן לטמפרטורת החדר. נסיר בקלות את הקליפה החומה מאגוזי הלוז. את השקדים אין צורך לקלוף.

3. נרפד בנייר אפייה תבנית בגודל 20*30 ס"מ.

4. נעביר לקערה את שיבולת השועל והאגוזים הקלויים שהצטננו (אפשר לקצוץ אותם, אני לא קצצתי, אוהבת אותם ככה).

5. נוסיף פנימה את האגוזים, השומשום והגרעינים ונערבב.

6. נשים בקלחת או בסיר טחינה, סילאן, מלח ותבלינים ונבשל על להבה בינונית תוך כדי בחישה למשך דקה שתיים עד  לקבלת תערובת אחידה.

7. נוסיף לתערובת החמה את תערובת האגוזים ושיבולת השועל ונמשיך לבחוש עוד מספר דקות, עד שהכול מצופה ברוטב והמרקם אחיד ודביק.

8. נסיר מהכיריים ונוסיף פנימה את הפירות היבשים.

9. נערבב הכול היטב (זה לא קל, צריך שרירים, אבל הרי בדיוק לשם כך אני מרימה משקולות כל שבוע, לא?) וניצוק את התערובת לתבנית המרופדת בנייר אפייה שהכינונו מבעוד מועד. נשטח לשכבה אחידה פחות או יותר. נניח מעל התערובת נייר אפיה ונהדק היטב בעזרת תחתית של כוס. לא להתבייש ללחוץ חזק. הסוד של החטיף הוא ההידוק! אני לא הסתפקתי ביכולותיי, (על אף הרמת המשקולות), וקראתי לעזרה את איש הברזל שלי שילחץ על התערובת ויהדק אותה טוב טוב.

ניצוק את התערובת לתבנית

10. נסיר את נייר האפייה ונכניס למקרר לשעה קלה, ללא כיסוי, עד שהעסק יתקרר מעט ואז נעטוף בניילון נצמד ונחזיר למקרר למשך לילה.

11. נחזיק בנייר האפייה ונוציא הכול החוצה מהתבנית.

12. נניח על קרש חיתוך ונחתוך בעזרת סכין מסור ארוכה (להלן סכין לחם) וסרגל (לא חובה, רק אם רוצים שזה יהיה אחיד ומדויק, אני עשיתי לפי העין), לחטיפים  בגודל הרצוי. אני חתכתי לחטיפים בגודל של 7*2 (בערך) ויצאו לי 30 חטיפים.

13. נעביר לקופסה אטומה ונשמור במקרר או בהקפאה.

 

בתיאבון!

חיים וטעים!

***

 

 

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה