עוגת בננות ב-5 דקות

אפיית עוגת בננה היא משימה קלה ופשוטה, ולרוב זה מסתכם בחמש דקות של הכנה, בריח נפלא שמתפשט בבית ובעוגה מנחמת וטעימה לצד הקפה של הבוקר. לימור תירוש עם מתכונים ל-3 עוגות בננות שוות

עוגת בננות

מתוך הבלוג של לימור תירוש

אגדה הודית טוענת כי הפרי האסור בגן עדן לא היה תפוח אלא בננה, שעליה הגדולים שימשו לכיסוי מערומיהם של אדם וחוה.

כולנו חווינו את הרגע מול קערת הפירות, שבו התחוור לנו שהבננות שרק אתמול תוכננו להיאכל, הפכו לשחורות. אבל אלה שאפו עוגה או שתיים בחייהם, יודעים שדווקא בעוגת בננות החיסרון הזה מתגלה כיתרון, שכן רמת מתיקותה של הבננה הבשלה היא בשיאה ולכן ניתן להמתיק את העוגה בסוכר הטבעי של הבננה ולהפחית בכמות הסוכר בעוגה. יתרון נוסף הוא שמרקמה הרך והדביק של הבננה הבשלה מעניק לעוגות מרקם חלקלק ונימוח. זאת ועוד, אפיית עוגת בננה היא משימה קלה ופשוטה, ולרוב זה מסתכם בחמש דקות של הכנה, בריח נפלא שמתפשט בבית ובעוגה מנחמת וטעימה לצד הקפה של הבוקר. כל אלה הפכו את עוגת הבננה לאחת מהעוגות הנאפות ביותר במטבחים הביתיים בעולם המערבי.

עוגת בננות בחמש דקות

עוגת בננות קלאסית, להיט בכל בית שאפה אותה: טעימה, מהירה וקלה להכנה. ניתן להעשיר את העוגה ב-100 גרם אגוזי מלך או שוקולד מריר קצוץ

עוגת בננות בחמש דקות

חומרים:

3 בננות בשלות

2 כפות קוניאק או ליקר אמרטו

100 גרם חמאה מומסת

כוס (200 גרם) סוכר

2 ביצים

קורט מלח

כפית תמצית וניל או גרידת תפוז

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח מנופה

¼ כוס חלב או מיץ תפוזים

אופן ההכנה:

משמנים תבנית אינגלישקייק את תבנית קפיצית בגודל 22. מחממים תנור ל 180 מעלות.

מועכים בצלחת בננות ואמרטו. בקערה בינונית מערבבים יחד חמאה מומסת (נוזלית) וסוכר.

מוסיפים ביצים ומערבבים. מוסיפים מלח ותמצית וניל או גרידת תפוז.

מוסיפים לסירוגין קמח וחלב או מיץ תפוזים עד קבלת תערובת אחידה. לא מערבבים יתר על המידה.

מוסיפים בננות ומערבבים קלות.

יוצקים לתבנית ואופים למשך 50 דקות.

.

עוגות בננות נוספות של לימור תירוש:

עוגת בננות עם שמן זית, קמח כוסמין ושוקולדעוגת בננות עם שמן זית, קמח כוסמין ושוקולד

.

.

.

.

.

.

.

.

.

בנופי - כשבננה וטופי נפגשיםבנופי – כשבננה וטופי נפגשים

.

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.