דלורית צלויה ממולאת

דלורית ממולאת באורז מלא ופטריות עם רוטב טחינה. מתכון טבעוני, בריא ויפה, והכי חשוב – טעים

16/09/2013
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

דלורית צלויה ממולאת

חודש אוקטובר הוא חודש המודעות לסרטן השד ולמניעתו. מה הקשר בין זה לבין המנה היפהפייה שלפניכם? כי במנה הזאצ נעשה שימוש בפטריות שי-טאקי ומאי-טאקי, המשווקות על ידי חוות תקוע, ומחקרים הראו כי לפטריות אלה יש סגולות של חיזוק המערכת החיסונית והגברת יעילות טיפולים כימותרפיים.

לא, זה לא בדיוק נחשב תרופה לסרטן, אבל זה בהחלט טעים ובריא, ותשמחו לשמוע כי במהלך חודש אוקטובר תתרום חוות תקוע מרווחי מכירת הפטריות האלה. המוצרים יסומנו בסרט ורוד המזוהה עם חודש המודעות.

החומרים (ל-6 מנות):

3 יחידות דלורית נקיה חצויה לאורכה

4 כפות סילאן

2 כפות שמן זית

1 כפית זרעי כוסברה

1 כפית זרעי כמון

מלח, פלפל

לאורז:

2 כפות שמן זית

¾ כוס אורז מלא מושרה שטוף ומסונן

½1 כוסות מים רותחים

2 שיני שום

1 שקית לקט פטריות בריאות מושרות, סחוטות וקצוצות (שומרים את נוזלי ההשרייה) או ½ שקית פטריות שי-טאקי ו-½ שקית פטריות מאי-טאקי

מלח, פלפל

1 שקית (200 גרם) ערמונים בואקום קצוצים או ⅔ כוס אגוזי מלך קצוצים

2 כפות צימוקים קצוצים דק

½ כוס בצל ירוק קצוץ דק

4 כפות כוסברה קצוצה דק

½ כוס מיץ ליים או לימון

4 כפות שמן זית

להגשה: טחינה גולמית

אופן ההכנה:

1. מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים שום, אורז מלח, פלפל ומערבבים. מודדים את כמות מי ההשריה של הפטריות, משלימים לכוס וחצי ומוסיפים לסיר עם הפטריות. מביאים לרתיחה בסיר מכוסה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים מכוסה כ 30 דקות עד שהאורז רך. מצננים ומעבירים לקערה.

2. מורחים את חצאי הדלורית בסילאן, מטפטפים מעט שמן זית ובוזקים מלח, פלפל, כוסברה וכמון. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-40 דקות עד שהדלורית רכה.

3. מוסיפים לקערת האורז את יתר החומרים, מערבבים וממלאים את הדלורית. להגשה מזלפים על הדלוריות טחינה גולמית.

.

המתכון באדיבות נעמה רן לחוות תקוע

צילום: אסף רונן




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה