ארוחות צהריים שילדים אוהבים

מתלבטים מה להכין לילדים לאכול? הם רוצים רק שניצל? אפשר לגוון ולהגיש ארוחות טעימות וצבעוניות. אורלי כהן עם מתכונים שמשמחים קטנים וגם גדולים

20/09/2013
אורלי כהן - חיים וטעים קבלו עדכונים מאורלי
  • RSS

אין דבר שילדים אוהבים יותר משניצל. זה בדוק! אני אומרת את זה אחרי מחקר של עשרות שנים עם הילדים שלי. כן, כן, זוכרת את הימים האלה שהיו לי מיליון מטלות על הראש: קריירה תובענית, שני ילדים קטנים, בעל, בית, מספרה פעם בחודש, אמא, חוגים לילדים, חגיגות בגן ובבית הספר, אסיפות הורים, קניות, בישול... הצילו! רק מלמנות את הכל עובר חצי יום.

אז נכון, הכי בריא זה לאכול כל יום מה שאמא או אבא מכינים טרי, על המקום, עשר דקות לפני שעת הארוחה, אבל במציאות, זה לא תמיד אפשרי. מה כן? לתכנן מראש ולהכין חלק גדול מהאוכל לכל השבוע, כך שאפשר יהיה להכין ממנו בכל יום משהו אחר, מזין, בריא, יפה ומושך עין והכי חשוב: טעים לילדים.

האתגר הפעם הוא להכין שלוש ארוחות משניצלים מוכנים. זה אתגר לא פשוט, כי הילדים מושכים לכיוון צ׳יפס וקטשופ. אבל לי חשוב שיהיה אוכל מזין, בריא ושיכיל כמה שיותר ערכים תזונתיים. מעבר לכך, חשוב להקפיד שהשניצל יכיל 100% רכיבים טבעיים (כמו זה של עוף טוב), ללא חומרים משמרים, שיהיה דל בכולסטרול ושישמח את הילדים.

איך משמחים את הילדים? טוב, שניצל טעים זה כבר משמח, אבל אם הוא בצורות משעשעות זה עוד יותר טוב, כי ילדים אוהבים אוכל עם סיפור. גם אחרי שעוברת תקופת ה״אווירון״.

ואם בצורות משעשעות עסקינן, אז יש את הדינוזאורים ואת המיני דינוזאורים ואת הדובונים ואת המספרים, ויש גם נאגטס, כמו ברשת הבורגרים שהם כל כך אוהבים. כל ילד ישמח לדעת שאת השניצל דובונים לא מכינים מדובונים, כמו שאת שניצל הדינוזאורים לא מכינים באמת מבשר דינוזאורים, פשוט מהסיבה שאין להשיג אותו בשוק כבר מיליוני שנים. והמספרים? איתם אפשר ללמוד שעון, חיבור-חיסור ועוד שעשועי צלחת. אני הולכת לשבור כאן מיתוס: כן משחקים עם אוכל!

שלושה מתכונים שמתאימים לארוחות ילדים:

1. סלט קוסקוס עם שניצל מיני דובונים

מיני דובונים בצלחת

הסוד הוא בצבעוניות, בגיוון הטעמים וביכולת לאכול בלי מאמץ.

המרכיבים:

1 שקית קוסקוס (רצוי מקמח מלא) שהוכן לפי הנחיות היצרן

1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל כתום חתוך לקוביות קטנות

2 עגבניות חתוכות לקוביות

1 מלפפון חתוך לקוביות

1 כוס גרגרי תירס קפוא שבושלו חמש דקות במי מלח

1 כוס אפונה קפואה שבושלה חמש דקות במי מלח

1 גבעול בצל ירוק קצוץ (לא חובה)

שניצל עוף מיני דובונים של עוף טוב - 2-3 יחידות לכל ילד.

אופן ההכנה:

מכינים (אפשר ערב קודם) קוסקוס, אפונה ותירס ושומרים במקרר.

בצהריים מכינים את המיני דובונים לתנור או בטוסטר. בזמן שהם מתחממים קוצצים את הירקות הטריים.

מערבבים את הירקות הטריים עם הקוסקוס, האפונה והתירס.

מניחים מעל את המיני דובונים ומגישים לילדים.

כדאי לדעת:

- מהניסיון שלי, המלח שהוספנו בשלב הכנת הקוסקוס מספיק ולא צריך לתבל את הסלט יותר מזה. ילדים לא אוהבים תבלינים אגרסיביים וחריפים.

- השילוב של הקריר והחם יוצר אוכל פושר שילדים אוהבים.

- הקטנים יאכלו בקלות עם כף, הגדולים יותר אולי ירצו מזלג.

- ניתן לבחור את הירקות, לפי מה שהילדים אוהבים.

- חשוב לגוון עם הרבה סוגי ירקות במגוון צבעים כדי לתת לילד את מירב הוויטמינים והמינרלים.

2. אורז עם אפונה ושניצל עוף מספרים

אוכלים מספרים

זוכרים את האפונה מסלט הקוסקוס? אז אם מבשלים כמות כפולה (שתי כוסות), תהיה לנו אפונה גם לאורז.

המרכיבים:

1 כוס אורז (הכי נוח פרסי)

2 כוסות מים רותחים

1 כפית מלח

1 כף שמן

1 כוס אפונה קפואה שבושלה חמש דקות במי מלח.

1 כף רוטב עגבניות (לא חובה)

שניצל עוף מספרים של עוף טוב

להגשה: פרוסות ירקות לפי בחירה

אופן ההכנה:

מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את האורז.

מטגנים קלות את האורז תוך כדי ערבוב עד שכל הגרגרים מצופים בשמן וצבע האורז הופך ללבן.

מוסיפים מלח ומים רותחים. מכסים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 16-18 דקות.

פותחים את מכסה הסיר, מה קיבלנו? אורז אחד אחד.

מוסיפים את האפונה ומערבבים בזהירות בעזרת מזלג. לא לעשות קווץ׳...

להגשה, נעמיס בקערה אורז עם אפונה, נעטר בחתיכות עגבנייה (או ירק אחר), ונניח מעל האורז מספרים של שניצל לפי גילאי הילדים, השעה, או מספר הבית בו גרים.

לחילופין, ניתן להניח את הספרות בצלחת רחבה ומסביב להניח את האפונה והאורז. אני השתמשתי בחישוק לתוכו דחסתי את האורז. זה חישוק שהכנתי מנייר אלומיניום אותו קיפלתי לרוחב 2-3 ס״מ וחיברתי עם סלוטייפ.

הגשה מקורית

3. פסטה ברוטב עגבניות עם נאגטס

אני מציעה לכם כאן את המתכון לרוטב עגבניות הכי שווה שיש! לא רק הילדים, כל בני הבית יאהבו אותו. זהו רוטב בסיסי שנמצא אצלנו באופן קבוע במקרר. אני משתמשת בו כבסיס לשקשוקה, לבולונז ועוד. לגבי סוג הפסטה, אני מציעה לגוון.

כדי לשמור על אסתטיקת המטבח והבגדים של הילדים, העדפתי לתת להם פסטה קצרה ולא ספגטי. במגבלות הפסטה הקצרה הם תמיד העדיפו פוסילי או כפי שהם קראו לזה: פסטה ביסלי גריל... מה אכפת לי איך קוראים לזה? העיקר שהילדים אוכלים.

פסטה עם נאגטס

המרכיבים:

800 גרם עגבניות מרוסקות (קופסא גדולה)

200 גרם רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)

נאגטס עוף של עוף טוב

1/2 כוס מים

1 כף שמן זית

1-2 שיני שום קצוצות גס

1-2 כפות סוכר

עלי תבלין: 2 עלי דפנה, 3-4 גרגרי פלפל אנגלי, ענף בזיליקום, ענף מחטי רוזמרין.

מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:

- מכניסים את כל המרכיבים (למעט צמחי התבלין) לסיר ומבשלים על אש קטנה במשך שעה-שעתיים, כמה שיותר יותר טעים. אגב, אפשר גם רבע שעה, אבל הטעם הטוב ביותר מתפתח אחרי בישול ארוך. חשוב מאד להקפיד שלא ישרף ואם צריך, להוסיף מעט מים במהלך הבישול.

- לקראת סוף הבישול להוסיף את עשבי התבלין ולערבב. לתקן תיבול במידת הצורך.

- לבשל פסטה לפי הוראות היצרן.

- להעביר כמות של מנה לקערית או צלחת, להוסיף שתי כפות רוטב, לערבב ולהגיש עם נאגטס.

בקיצור, המוטו שלי הוא: אוכלים, משחקים ונהנים.

בתיאבון!

חיים וטעים!




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה