מתוך הבלוג של לימור תירוש
ארוחת ראש השנה בפתח, ארוחה בה הדגים, המסמלים התחלות חדשות ושגשוג, משמשים כמנת הפתיחה בארוחה שלאחריה נערך שולחן סלטים חגיגי ומנות עיקריות. כיוון שהשנה חל החג מוקדם מהרגיל, בשיא עונת החום, כדאי לבחון את האפשרות לארח עם ארוחה קלה ופחות כבדה מהרגיל ולהגיש דג למנה עיקרית דווקא. מנת דג טובה, מדג טרי שנצלה באופן מושלם,תוכל להיות פתרון מרהיב וחגיגי לאירוח. >> עוד על דגים, קנייתם והכנתם
פילה לברק בקראסט של שקדים ולימון כבוש על תפוחי אדמה צלויים
החומרים (ל-4 מנות עיקריות או 8 ראשונות):
8 פילה לברק עם העור ( 100 גרם נטו כל פילה)
למשרה:
שליש כוס מיץ לימון
שליש כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
4 כפות לימון כבוש קצוץ למחית גסה
כפית מלח
לתפוחי אדמה:
לימון בעל קליפה דקה שטוף היטב
4 תפוחי אדמה קלופים
רבע כוס שמן זית
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
ראש שום מפורק לשיני שום
לקראסט:
צרור גדול של פטרוזיליה שטוף היטב, ללא הגבעולים התחתונים
צרור גדול של כוסברה שטוף היטב, ללא הגבעולים התחתונים
4 שני שום קלופות
6 כפות מיץ לימון
4 כפות שמן זית
כפית גרידת לימון
כפית מלח
כפית פלפל שחור
6 כפות פרורי לחם או פנקו
6 כפות שקדים פרוסים קלויים במחבת עד השחמה קלה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
קוטמים את הלימון משני קצותיו ופורסים לעיגולים דקים.
חוצים את תפוחי האדמה וחותכים לחצאי עיגולים בעובי חצי ס"מ. מעבירים לקערה ומתבלים בשמן זית מלח, פלפל וכורכום, מערבבים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. מפזרים שני שום ולימונים וצולים 40 דקות.
מוציאים מהתנור ומגבירים את החום ל-230 מעלות.
מערבבים את חומרי המשרה בקערה.
מניחים מהקראסט באופן אחיד על כל פילה, מוזגים את יתרת נוזלי המשרה מעל הדגים ותפוחי האדמה וצולים 6 דקות.
מגישים מיד.
.
עוד מתכוני דגים של לימור תירוש:
לברק אפוי בסלסת עגבניות מנאפולי
.
.
.
.
.
.
.
.
.
פילה דניס עם פלפלים ויוגורט
.
.
.
.
.
.
.
.
.