3 מנות דגים לראש השנה

פילה לברק בקראסט של שקדים ולימון כבוש על תפוחי אדמה צלויים, לברק אפוי בסלסת עגבניות ופילה דניס עם פלפלים ויוגורט. לימור תירוש עם שלושה מתכונים חגיגיים במיוחד

פילה לברק

מתוך הבלוג של לימור תירוש

ארוחת ראש השנה בפתח, ארוחה בה הדגים, המסמלים התחלות חדשות ושגשוג, משמשים כמנת הפתיחה בארוחה שלאחריה נערך שולחן סלטים חגיגי ומנות עיקריות. כיוון שהשנה חל החג מוקדם מהרגיל, בשיא עונת החום, כדאי לבחון את האפשרות לארח עם ארוחה קלה ופחות כבדה מהרגיל ולהגיש דג למנה עיקרית דווקא. מנת דג טובה, מדג טרי שנצלה באופן מושלם,תוכל להיות פתרון מרהיב וחגיגי לאירוח. >> עוד על דגים, קנייתם והכנתם

לברק בקראסט של שקדים ולימון כבוש על תפוחי אדמה צלויים

פילה לברק בקראסט של שקדים ולימון כבוש על תפוחי אדמה צלויים

החומרים (ל-4 מנות עיקריות או 8 ראשונות):

8 פילה לברק עם העור ( 100 גרם נטו כל פילה)

למשרה:

שליש כוס מיץ לימון

שליש כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות

4 כפות לימון כבוש קצוץ למחית גסה

כפית מלח

לתפוחי אדמה:

לימון בעל קליפה דקה שטוף היטב

4 תפוחי אדמה קלופים

רבע כוס שמן זית

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית כורכום

ראש שום מפורק לשיני שום

לקראסט:

צרור גדול של פטרוזיליה שטוף היטב, ללא הגבעולים התחתונים

צרור גדול של כוסברה שטוף היטב, ללא הגבעולים התחתונים

4 שני שום קלופות

6 כפות מיץ לימון

4 כפות שמן זית

כפית גרידת לימון

כפית מלח

כפית פלפל שחור

6 כפות פרורי לחם או פנקו

6 כפות שקדים פרוסים קלויים במחבת עד השחמה קלה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

קוטמים את הלימון משני קצותיו ופורסים לעיגולים דקים.

חוצים את תפוחי האדמה וחותכים לחצאי עיגולים בעובי חצי ס"מ. מעבירים לקערה ומתבלים בשמן זית מלח, פלפל וכורכום, מערבבים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. מפזרים שני שום ולימונים וצולים 40 דקות.

מוציאים מהתנור ומגבירים את החום ל-230 מעלות.

מערבבים את חומרי המשרה בקערה.

מניחים את כל חומרי הקראסט במעבד מזון (ללא השקדים) וקוצצים בפולסים עד קבלת פירורים לחים – אבל לא משחה. מערבים עם השקדים.
מברישים את הדגים משני הצדדים בחומרי המשרה ומניחים מעל תפוחי האדמה כשצד העור כלפי מטה.

מניחים מהקראסט באופן אחיד על כל פילה, מוזגים את יתרת נוזלי המשרה מעל הדגים ותפוחי האדמה וצולים 6 דקות.

מגישים מיד.

לברק בקראסט שקדים ולימון כבושלברק בקראסט שקדים ולימון כבוש

.

עוד מתכוני דגים של לימור תירוש:

לברק אפוי בסלסת עגבניות מנאפולי

.

.

.

.

.

.

.

.

.

פילה דניס עם פלפלים ויוגורט

.

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.