לזניה עם גבינה מתוקה ותפוחי עץ בניחוח קינמון

הנה רעיון מקורי לקינוח מתוק לראש השנה, שיתחבב מאוד על ילדים. טוב, גם על מבוגרים

22/08/2013
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

לזניה עם גבינה מתוקה ותפוחי עץ בניחוח קינמון

המצרכים:

1 קופסה (500 גרם) לזניה

500 גרם גבינה לבנה

2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה

250 מ"ל שמנת מתוקה 32%

4 ביצים

50 גרם קורנפלור

½ כוס סוכר (אפשר להמיר חלק מהסוכר בדבש)

קורט קינמון

6 תפוחי עץ מסוג גרני סמית

100 גרם חמאה מומסת

מעט סוכר חום

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.

2. מקפלים בעדינות לתוך קצף הביצים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה והשמנת המתוקה.

3. מוסיפים את הקינמון, מקפלים בעדינות ומניחים בצד.

4. פורסים את תפוחי העץ לפרוסות בעובי של 2-3 מ"מ ומטגנים אותם במחבת עם מעט חמאה מומסת וסוכר חום.

5. יוצקים מעט מהגבינה לתבנית אפייה משומנת, עליה מסדרים שכבת עלי לזניה ועליהם שכבה של תפוחי עץ. שוב עלים של לזניה, גבינות ופרוסות תפוחי עץ. השכבה העליונה הינה גבינה ותפוחי עץ. מפזרים למעלה קינמון וסוכר חום.

6. מכניסים לתנור שחומם מראש תבנית עם מים רותחים, בתוכה מניחים את תבנית הלזניה (בן מארי) ואופים כשעה בחום של 160 מעלות.

.

המתכון באדיבות חברת ברילה

.

צילום: לירון אלמוג

.

מחפשים עוד מתכונים - לראש השנה ובכלל? עקבו אחרינו גם בסלונה אוכל בפייסבוק

סלונה אוכל בפייסבוק




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך