מוס שוקולד מקופלת בשני צבעים

קשה לעמוד בפני קינוח עם צבעים מנוגדים וטעמים מתוקים. אורלי כהן לקחה את השוקולד המוכר והאהוב, ויצרה ממנו מוס מנצח

21/08/2013
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

כתיבה: אורלי כהן

מוס שוקולד מקופלת בשני צבעים (צילום: אורלי כהן)

קינוח חגיגי, טעים ואסתטי, המשלב טעמי שוקולד בשחור לבן (טוב, זה חום ואוף ווייט, אבל שחור-לבן נשמע יותר טוב). המוס איננו מכיל ביצים ולכן מתאים גם לילדים ונשים הרות, מעבר לכך, הוא אינו מכיל ג׳לטין. כמו שאומרים: כמה פשוט, ככה טעים.

המרכיבים ל-12 יחידות:

2 שמנת מתוקה להקצפה

40 גרם חמאה

12 יחידות מיני שוקולד מקופלת חלב (200 גרם) + 1 לקישוט

12 יחידות מיני שוקולד מקופלת לבנה (200 גרם) + 1 לקישוט

מרכיבי הקינוח (צילום: אורלי כהן)

אופן ההכנה:

מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה (לא קשיחה מדי) ומחלקים ל-2 קערות.

ממיסים את המקופלת הלבנה במיקרוגל בפולסים של 15-20 שניות. זהירות שלא יישרף. אחרי כל פולס מערבבים. כשהכול נמס, מוסיפים פנימה 20 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנטנות ובוחשים היטב להטמעה.

מוסיפים קוביות חמאה ובוחשים היטב (צילום: אורלי כהן)

מכניסים לתוך השוקולד 2-3 כפות מהקצפת ומערבבים לריכוך המסה.

מעבירים את השוקולד המרוכך לתוך קערת הקצפת ומאחדים בתנועות קיפול.

מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לכוסות יפות. אפשר לוותר על שקית הזילוף ולצקת בעזרת מצקת קטנה או כף.

זורים מעל מעט פירורי מקופלת חומה (מהיחידה הנוספת).

ממיסים את המקופלת החומה בפולסים של 15-20 שניות במיקרוגל, מוסיפים חמאה וחוזרים על כל יתר השלבים גם עם השוקולד החום.

מוזגים מהמוס החום מעל המוס הלבן שבכוסות בעזרת שקית זילוף, מצקת או כף.

המוס החום מעל המוס הלבן (צילום: אורלי כהן)

מעטרים בפירורי שוקולד לבן, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לקירור והתייצבות במקרר למשך כמה שעות.

למרקם מוס, להגיש קר מהמקרר.

למרקם גלידה, להקפיא ולהגיש ישירות מההקפאה.

ניתן לשמור את הגביעים בהקפאה ולהפשיר חצי שעה לפני ההגשה ואז שוב, ויש לנו מוס.

קר וטעים (צילום: אורלי כהן)

הערות:

- ניתן להמיר את המקופלת הלבנה ב-200 גרם שוקולד לבן, ואת המקופלת החומה ב-200 גרם שוקולד חלב (או מריר).

- לגרסת המבוגרים, ניתן להוסיף לשכבה החומה, אחרי האיחוד עם הקצפת, 1 כף ברנדי או ליקר תפוזים.

- אם זה לא מיועד לילדים, ניתן לעטר באגוזים טחונים, שקדים מקורמלים ושלל פינוקים.

- ניתן להכין בתבנית מרכזית אחת ואז להגיש מנות בעזרת כף גלידה.

 




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה