3 עוגות דבש לשנה מתוקה במיוחד

בבקה דבש ופירות של בן עמי, עוגת דבש תפוחים ואגוזי לוז של לחמים ועוגת שמרים דבש ותפוחים של קפה גרג. 3 מתכונים לעוגות קונדיטוריה שתוכלו להכין בעצמכם

18/08/2013
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

עוגת דבש תפוחים ואגוזי לוז של לחמים

עוגת דבש תפוחים ואגוזי לוז של מאפיית לחמים

המרכיבים (לתבנית בבקה בקוטר 24 ס"מ):

לפיזור בתבנית: ⅓ כוס (30 גרם) שקדים או אגוזי לוז פרוסים

80 גרם שמן או חמאה מומסת

½ כוס (100 גרם) סוכר

2 ביצים בינוניות

½ כוס + 1 כף (180 גרם) דבש

½ כפית קינמון טחון

¼1 כוסות (175 גרם) קמח

1 כפית מלאה (6 גרם) אבקת אפייה

½ כפית אבקת סודה לשתייה

½ כוס (50 גרם) אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס

⅓  כוס (80 מ"ל) מיץ תפוחים טבעי או סיידר

2 תפוחי עץ, מזן גרני סמית או דלישס, קלופים ומגוררים

אפשרות: סירופ דבש

⅓ כוס (100 גרם) דבש

חמישית כוס (50 מ"ל) מים

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות), משמנים את התבנית ומפזרים בה את פרוסות האגוזים או השקדים.

2. שמים בקערה את השמן (או החמאה המומסת), הסוכר, הביצים, הדבש, הסוכר והקינמון ומערבבים.

3. מנפים לקערה נפרדת, בנפה או במסננת, את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה.

4. מוסיפים לבלילת השמן-ביצים, לסירוגין, את תערובת הקמח ואת מיץ התפוחים. מערבבים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את התפוחים המגוררים ואת האגוזים ומערבבים לעיסה אחידה.

5. יוצקים לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים.

6. אם רוצים, מכינים את סירופ הדבש: שמים בסיר את הדבש והמים ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים, מצננים 5 דקות ובעזרת מברשת מורחים על העוגה כשהיא חמימה. מגישים.

ניתן לשמור את העוגה 4-5 ימים במקרר או במקום יבש, כמובן ארוזה

העוגה באדיבות אורי שפט ורינת צדוק, מאפיית לחמים

.

עוגת שמרים דבש ותפוחים של קפה גרג

עוגת שמרים דבש ותפוחים של קפה גרג

המרכיבים:

1 קילו קמח

150 גרם חמאה

150 גרם סוכר

2 ביצים

50 גרם שמרים

30 גרם אבקת חלב

450 מ"ל חלב

10 גרם מלח

200 גרם חמאה לקיפולים

אופן ההכנה:

1. מערבבים קמח, שמרים, סוכר ואבקת חלב. מוסיפים ביצים וחלב ולשים את המרכיבים כ-5 דקות לבצק. מוסיפים מלח וחמאה (150 גר') ולשים עוד כ-10 דקות עד שהבצק הומוגני ורך.

מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר. לאחר שעה מכים בעדינות בבצק להוצאת האוויר.

2. בעזרת מערוך פותחים את הבצק למלבן ומורחים על המלבן את החמאה לקיפולים (200 גר'). מקפלים לשלוש, כלומר צד ימין של הבצק לאמצע וצד שמאל על הקיפול של צד ימין.

מרדדים שוב למלבן והפעם מקפלים לארבע: צד ימין לאמצע הבצק צד שמאל לאמצע הבצק ואז את שני הצדדים מקפלים פנימה. מעבירים למקרר למנוחה של שעתיים.

3. לאחר שעתיים מקפלים שוב שלוש וארבע על פי ההנחיות למעלה ושוב מעבירים למקרר למנוחה של 6 שעות (מומלץ ללילה). לאחר המנוחה פותחים למלבן מפזרים את מלית התפוחים (ראו למטה), מגלגלים לגליל ואת הגליל מחלקים לשניים (מתקבלות שתי עוגות) ולהניח כל גליל בתבנית אינגליש קייק ולהתפיח כשעה. לפזר את פלורנטין השקדים (ראו הכנה למטה) ולאפות 35-40 דקות ב-180 מעלות.

מלית תפוחים:

4 תפוחים גרני סמית

100 גרם סוכר

50 גרם חמאה

50 גרם חמוציות

50 גרם אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

קולפים את התפוחים ופורסים לפרוסות. ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את פרוסות התפוחים הסוכר והחמוציות ומבשלים עד לריכוך קל של התפוחים. לאחר שהתקרר מוסיפים את אגוזי המלך, ומערבבים מעבירים למקרר עד לשימוש.

פלורנטין שקדים:

100 גרם דבש

100 גרם סוכר

200 גרם שקדים פרוסים

30 גרם חמאה

אופן ההכנה:

לוקחים את הדבש והסוכר, מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מתמד.ת כשמבעבע והסוכר נמס (מתקבל צבע ענברי) מוסיפים חמאה, מבשלים כדקה, מכבים את האש ומוסיפים את השקדים. מצננים. ניתן לשמור בקופסה אטומה לא בקירור עד השימוש.

.

עוגת בבקה דבש ופירות של בן עמי

עוגת בבקה דבש ופירות של קונדיטוריה בן עמי

המצרכים:

160 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח

6 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

⅓ כפית מלח

100 גרם חמאה

250 גרם (1 ו-3/4 כוס) סוכר

50 גרם (2 וחצי כפות) דבש

1 כפית תמצית וניל

2 ביצים

150 מ"ל (⅔ כוס) חלב

200 גרם פירות חתוכים (שזיף, דובדבנים, מנגו, אגס)

לסירופ:

50 מ"ל (5 כפות) מים

70 גרם (⅓ כוס) סוכר

30 גרם (½1 כפות) דבש

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מנפים לקערה קמח, אבקת אפיה ומלח.

3. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת קרמית ואחידה. ממשיכים לעבד ותוך כדי מוסיפים דבש ווניל.

4. מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה, מוסיפים כף מתערובת הקמח ומעבדים קצרות עד שהיא נבלעת בתערובת.

5. ממשיכים לעבד במהירות נמוכה-בינונית ותוך כדי מוסיפים את הביצים בזו אחר זו.

6. ממשיכים לעבד ומוסיפים את שאר תערובת הקמח לסירוגין עם החלב ב-3 פעמים.

7. מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית בבקה משומנת ומקומחת היטב, מפזרים מחצית מכמות הפירות החתוכים, יוצקים את יתרת התערובת ומפזרים את יתרת הפירות.

8. אופים כ-30 דקות, עד שסכין הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

9. מכינים את הסירופ: בסיר קטן, מחממים מים, סוכר ודבש עד לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר

10. מוציאים את העוגה מהתנור, מקררים מעט, הופכים את העוגה על צלחת ומוזגים את הסירופ המצונן על פני העוגה החמה.

מומלץ להכין יום-יומיים מראש.

העוגה באדיבות קונדיטור בן עמי ברתיני שביט, רשת קונדיטוריות בן עמי

.

מחפשים עוד מתכונים - לראש השנה ובכלל? עקבו אחרינו גם בסלונה אוכל בפייסבוק

סלונה אוכל בפייסבוק




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה