ובסיום הקורס יושבים לאכול את מה שמבשלים

אוהבים ויודעים לבשל, אבל רוצים להשתדרג? קורסי הבישול והאפייה של דן גורמה הם ה-מקום בשבילכם. מאפי בוקר, אוכל איטלקי, אתגר הבשר ועוד, קראו על הקורסים המובילים, בהנחית שפים מקצועיים

13/08/2013
מדור שיווקי קבלו עדכונים ממדור
  • בדואר
  • RSS

אוכל, בישול ואכילה היו מאז ומעולם תחביב ישראלי מקובל. בעקבות שפע תכניות הבישול שפוקדות אותנו, ובמיוחד לנוכח העניין הגבוה שמעוררת תחרות כמו מאסטר שף, הבנו שלא חייבים להיות שפים מדופלמים כדי לבשל טוב, לדעת להשתמש בחומרי גלם איכותיים ובטכניקות עבודה מקצועיות.

קורס בישול בדן גורמה

מה שעוד ברור: לא חייבים להפוך בישול למקצוע כדי לבשל בצורה מקצועית, ואפשר להשתלם בקורסים ולשדרג את הבישול הביתי, בקלות ובנעימות.

מגוון הקורסים שנערכים לאחרונה בדן גורמה אינו מותיר מקום לספק: חובבי הבישול בישראל רוצים להשתדרג. “אנחנו מייעדים את עצמנו למגוון פעילויות שקשורות בבישול: סדנאות גיבוש ומסיבות סיום של ארגונים מקצועיים, למשל לאחרונה ערכנו ערב מאוד מיוחד ל-50 מנהלות משפחתונים בעיריית תל אביב”, מספר נירה רמון, מנהלת דן גורמה. “נערכות אצלנו סדנאות בישול בהנחיית יועצים ארגוניים. הבישול הקבוצתי מייצר דינמיקה מדהימה, כשמשימות הבישול מאפשרות אחר כך ניתוח והשלכה על היכולות הניהוליות. יש סדנאות משפחתיות, לציון ימי הולדת, מסיבות רווקות, ערבי נשים וערבי גברים. אנחנו פועלים תמיד להוביל מבחינת חדשנות וזיהוי הטרנדים הבאים. במהלך הקיץ ערכנו קייטנות בישול לבני נוער, ואנחנו מתכוננים במרץ להמשך הקיץ.

“ומה שהכי כייף אצלנו: בסיום הקורס המשתתפים יושבים לאכול יחד את מה שהכינו”.

קורסי בישול לילדים ונוער דן גורמה

חומרי גלם ברמה הכי גבוהה שיש

מלבד חובבי בישול שרוצים להשתדרג, יש בדן גורמה גם קורסים מקצועיים המיועדים להפוך את תחביבי הבישול והאפייה למקצוע. “הקורסים מיועדים גם למקצוענים שרוצים להתקדם לנושאים נוספים ומבוססים על שיטות מקצועיות מאסכולת CIA והתנ”ך של השפים – הספר The Professional Chef”, מוסיפה רמון.  “פתחנו את בית הספר מתוך מחשבה שאפשר ללמוד בישול ברמה גבוהה גם בישראל, ואין צורך לנסוע לשם כך לבתי ספר לבישול בחו”ל. זהו מתקן ייחודי במינו בישראל, בזכות האבזור, המקצועי וחומרי גלם ברמה הכי גבוהה שיש. וכמובן – בזכות המורים המצוינים”.

קורס בישול בדן גורמה

שני גופים מקצועיים חברו להקמת דן גורמה – המרכז הקולינרי הגבוה לאמנויות הבישול: רשת מלונות דן ואורט ישראל. במתקן התל אביב, השוכן בפאתי יפו, יש שתי סדנאות בישול, כשרות: קונדיטוריה חלבית המכילה 18 עמדות אפייה, מצוידות במיטב הציוד המקצועי, כולל תנורי אפייה, מיקסרים, מכונה לרידוד בצק ועוד. ויש סדנה בשרית, המכילה 24 עמדות, בכל אחת מהן מוצבים תנור, צ’יפסר ופלאנצ’ה, כריים של גז וכיריים טרמיות, מגירות קירור ותנור אפייה. חלקם של השיעורים וכן הרצאות ואירועים נוספים מתקיימים ב”חדר היין” (אסקופייה). יש גם מערכת מולטימדיה משוכללת שמאפשרת צפייה בהדגמות וההסברים בכל פינה במטבח.

אנשי המקצוע המובילים בענף

מנהלי המגמות בבית הספר הינם בעלי ניסיון רב בארץ ובחו”ל. השף עמיר אילן, מנהל מגמת הבישול בעל תואר באמנות הבישול מביה”ס CIA – The Culinary Institute of America בניו יורק. עבד והשתלם במסעדות בניו יורק, שימש כשף במסעדות דיקסי והדסון בתל אביב וכמפתח מוצרי בחברת יוניליוור ישראל. השפית קונדיטורית מאיה רביבו, מנהלת מגמת קונדיטוריה, בעלת תואר ראשון במגמת בישול וקונדיטוריה (art off culinary ) של art instetuit f.l florida עם דגש להתמחות בקונדיטוריה.השתתפה בקורסים רבים בתחום הקונדיטוריה בצרפת ובניו יורק אצל הקונדיטורים המובילים בעולם. שימשה כקונדיטורית במלון ריץ קרלטון בפלורידה, וכשף קונדיטורית במלון קינג דיויד בירושלים, במסעדת רפאל בתל אביב ובמלון הילטון מלכת שבא באילת.

בנוסף מעבירים בדן גורמה סדנאות יותר מ–20 שפים ובהם ערן שוורצברד, שירה רוטמן־דגן ואריק ברגר, השרקוטייר דידיה לבקוביץ’, שף אבי שטייניץ, שפית עינת מזור (לבישול בריא) וכוכבות “מאסטר שף”,  פאולין שובל, דליה אלחדף ואתי לוי, שמעבירות קורסים לילדים ובני נוער.

בין הקורסים הפופולריים שתמצאו שם: אתגר הבשר, בישול בריא, אופרה איטלקית ומאפי בוקר. בעתיד מבטיחים שם קורסים נילווים לבישול, כגון קורסי בישול ללא סוכר וללא גלוטן, צילום מנות אוכל, עיצוב אירועים, הגשה וצילחות ועוד.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה