3 מתכונים קלים לעבודה

מחפשים רעיונות חדשים להכנת ארוחת צהריים מהירה במשרד? קבלו שלושה מתכונים פשוטים וטעימים

12/08/2013
יונית צוקרמן קבלו עדכונים מיונית
  • RSS

לפני יומיים ניסיתי את אחד השניצלים של עוף טוב מ-100% רכיבים טבעיים - חזה עוף בתיבול ברביקיו עם 3% שומן בלבד. אמרתי לעצמי שהאתגר הבא הוא להכין מספר מתכונים ולתת לבני הבית לטעום ולשמוע את דעתם, בלי שהם ידעו שזהו מוצר מוכן קפוא.

וכך היה,

המנה הראשונה הייתה סלט חזה עוף עם רוטב. בעלי חזר מהעבודה ונתתי לו את הסלט הבא:

סלט חזה עוף (צילום: יונית צוקרמן)

בזמן האכילה הוא אמר לי - "יוניתי, זו ארוחה שלמה, אני לא צריך כלום יותר".

ו....... זהו? שאלתי.

כן

הוא לא אמר מילה על חזה העוף, ולא הרגיש כלל שלא אני הכנתי אותו.

אז איך עושים את זה?

קלי קלות!

החומרים:

2 נתחי חזה עוף בתיבול ברבקיו של עוף טוב

שקית מיקס של עלי בייבי וחסה

עגבניות שרי

בצל סגול

אגוזי מלך

רוטב:

2 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

2 כפות שמן קנולה

כפית חומץ

כף סוכר

כפית חרדל

כף מיונז

אופן ההכנה:

מאחר והעלים מגיעים בשקית שטופה, הניחו בקערה את הכמות שאתם רוצים. זה הולך בדרך-כלל לפי מספר הסועדים. אני שמתי שליש חבילה.

להוסיף לקערה:

- שש עגבניות שרי חתוכות לחצי

- חצי בצל סגול חתוך לרצועות

- חופן אגוזי מלך

לשים את כל מרכיבי הרוטב בכלי פלסטיק, לסגור ולערבב טוב.

אחרי שפותחים את המכסה כדאי לערבב שוב עם הכף.

לצקת את הסלט ולהוסיף כמות רוטב בהתאם לגודל הסלט.

לחמם במיקרו את חזה העוף כפי שכתוב בהוראות היצרן.

לחתוך את חזה העוף לפרוסות, לשים בקערה, לערבב ולהתענג!

הכנת הסלט (צילום: יונית צוקרמן)

כריך עוף

זה ה-כריך, להתענג עליו במשרד ולהשוויץ עד כמה אתם כישרוניים בכלום עבודה.

כריך חזה עוף (צילום: יונית צוקרמן)

חומרים:

לחמניה כפרית

2 נתחי חזה עוף בתיבול ברביקיו של עוף טוב (תלוי בגודל הלחמניה/בגט)

חסה

מיקס עלי ביבי

פטריות

עגבניות שרי

בצל סגול

איולי צ'יפוטלה:

כף מיונז

כף ממרח סלסה פלפל אדום וצ'יפוטלה

כפית חרדל

אופן ההכנה:

נתחיל עם הכנת הרוטב - לערבב הכל, עד שמתקבל ממרח אחיד ויפה.

לחצות את הלחמניה לשני חלקים.

למרוח שכבה נדיבה של ממרח איולי צ'יפוטלה, לשים מעל חסה.

על מצע החסה להניח חזה עוף, פטריות עגבניה, רצועת בצל ועלי ביבי.

לפזר מעל את הרוטב הנותר ולהתענג על כל ביס.

חלום של כריך (צילום: יונית צוקרמן)

התוצאה - חלום של כריך.

פתיתים עם חזה עוף

אם יש משהו שגם מבוגרים וגם ילדים אוהבים לאכול זה פתיתים. קל מאד להכין אותם והכי כייף לאכול אותם עם שניצל או חזה עוף ליד.

פתיתים עם חזה עוף (צילום: יונית צוקרמן)

חומרים:

2 נתחי חזה עוף בתיבול ברביקיו של עוף טוב

כוס פתיתים

בצל קצוץ

חצי פלפל אדום

עגבניה קטנה חתוכה לקוביות

שן שום

תבלינים: מרק עוף, מלח פלפל לבן וגריל עוף.

אופן ההכנה:

שמים כף שמן במחבת ומאדים את הבצל עם הפלפל האדום.

מוסיפים את העגבניה הקצוצה, 3 כפות שמן בסיר בישול ואת הפתיתים.

מערבבים הכול יחד כחצי דקה על אש קטנה  (שהשמן ייספג קלות בפתיתים).

מוסיפים כוס מים רותחים, מקטינים את הלהבה, מתבלים במלח, פלפל לבן, טיפה תבלין עוף (רבע כפית מכל תבלין) וכפית מרק עוף.

מערבבים ונותנים לפתיתים להתבשל למשך 10 דקות, כשמיידי פעם מומלץ להציץ ולערבב טוב.

אחרי 10 דקות לסגור את האש, לחמם 2 נתחי חזה עוף ולהגיש.

אם לקחתם מנה לעבודה, ממליצה לחמם את חזה העוף סמוך לארוחה.

בתיאבון!




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה