עוגת פסק זמן

כמה רגעים מתוקים יש בחיים? הגרגרנית החליטה להפוך פסק זמן לעוגה חגיגית ומתוקה במיוחד. הגשמת חלום לכל ילד, בגילו או בנפשו

14/08/2013
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

כתיבה: הגרגרנית

פסק זמן הוא סוג של חטיף איקוני (מפה לשם כבר 30 שנה) שסימן את הרגע בו גם אנחנו יכולנו לנשנש חטיפי שוקולד שווים, כמו שאר האומות בעולם הגדול. שילוב אולטימטיבי בין וופל לשוקולד. מהסוג שממלא את חלל הפה והגרון במתיקות ובאדרנלין, ועוזר לך להעלות פלאים את רמת הסוכר והמצברוח. ואולי רק שוקוהוליקים מכורים אמיתיים מבינים על מה אני מדברת?

רגע מתוק בחיים

חשבתי שיהיה נחמד לקחת את הרעיון של פסק זמן ולהפוך אותו לעוגה. וופל מלמעלה, וופל מלמטה, וופל בצדדים וביניהם הרבה שוקולד. מדובר בעוגה עשירה מאוד ומתאימה לחגיגות (גם סוף שבוע הוא סוג של חגיגה). אני ממליצה לכם להכניס את חטיפי פסק הזמן למקרר או אפילו למקפיא לפני הכנת העוגה, כדי שיהיה קל יותר לחתוך אותם בטמפרטורה החמה של המטבח בימים אלה. מדובר בסוג של הגשמת חלומות של כל ילד (או של הילד שבכם!).

עוגת פסק זמן (צילום: הגרגרנית)

עוגת פסק זמן

לעוגה עגולה בתבנית 20 ס"מ

החומרים

לתחתית:

  • 1  שקית מיני-פסק זמן קלאסי (סה"כ 200 גרם), מקוררת
  • 100 גרם חמאה מומסת, בטמפרטורת החדר

.

למוס שוקולד חלב:

  • 400  גרם שוקולד חלב עלית (פרה אדומה), חתוך לקוביות
  • 2  שמנת מתוקה להקצפה

.

למוס שוקולד מריר:

  • 200  גרם שוקולד מריר עלית 60% קקאו, חתוך לקוביות
  • 1  שמנת מתוקה

.

לשוליים ולציפוי העליון:

  • 3  חבילות אצבעות פסק זמן קלאסי, מקוררות
  • 3  חבילות אצבעות פסק זמן טראפלס-מריר, מקוררות

.

אופן ההכנה

לתחתית:

  1. בפוד פרוססור עם להב מתכת הניחו מיני-פסק זמן וקצצו בפולסים קצרים.
  2. הוסיפו את החמאה המומסת וערבבו בעוד כמה פולסים.
  3. העבירו את התערובת לתבנית שריפדתם מראש בעיגול של נייר אפיה וכסו את התחתית.
  4. הכניסו למקפיא להתגבשות.

.

מיני פסק זמן לבסיס העוגה (צילום: הגרגרנית)

למוס שוקולד חלב:

  1. הביאו בסיר לרתיחה 1 שמנת מתוקה.
  2. הכניסו לסיר את קוביות השוקולד, הניחו לכמה רגעים ואז ערבבו היטב. בגלל המסה הגדולה של השוקולד, מדובר בתערובת סמיכה מאוד.
  3. הכניסו את התערובת להתגבשות במקרר ל-3 שעות.
  4. העבירו את תערובת השוקולד למיקסר, הוסיפו שמנת נוספת והקציפו לקצפת שוקולדית חזקה.
  5. הוציאו את תבנית העוגה מהמקפיא. בעזרת סכין כבדה וגדולה חתכו אצבעות פסק זמן והעמידו אותם בשולי התבנית. הכי יפה להעמיד לסירוגין - חלב ומריר.
  6. העבירו את מוס החלב לתוך התבנית - הוא גם שומר על אצבעות השוקולד שיעמדו יפה, והכניסו שוב למקפיא.

.

מוס שוקולד חלב לחלק התחתון של העוגה (צילום: הגרגרנית)

אצבעות פסק זמן מסיב לעוגה (צילום: הגרגרנית)

למוס השוקולד המריר:

  1. המיסו בבאן מארי את השוקולד.
  2. הקציפו את השמנת המתוקה והעבירו אליה, תוך כדי ההקצפה, את השוקולד המומס, עד ליצירת קצפת שוקולד מריר.
  3. העבירו את המוס אל תבנית העוגה, מעל מוס שוקולד החלב.

.

מוס שוקולד מריר לחלק העליון של העוגה (צילום: הגרגרנית)

לציפוי:

  1. חתכו בסכין את אצבעות פסק הזמן שנותרו לכם ופזרו מעל המוס.
  2. הכניסו למקפיא עד להגשה.

.

שבבי פסק זמן לציפוי העוגה (צילום: הגרגרנית)

מספיק שוקולד יש פה, נכון? בתיאבון!

השוונץ:

"צ'רלי והשוקולדה" מאת רואלד דאל הוא אחד הספרים הרבים בסדרת ספרי מרגנית שאהבתי מאוד בילדותי. הספר וגם הסרטים שהופקו בעקבותיו (החדש ביותר בכיכובו של ג'וני דאפ) מדגימים עד כמה שוקולד יכול להעביר בני אדם על דעתם. נכון, יש בספר קצת רוע בסגנון מקס ומוריץ, אבל אין ספק שהמתיקות הזו ממכרת!

צ'רלי והשוקולדה

לעוד מתכונים באתר שטראוס שלי ובעמוד הפייסבוק של שטראוס




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה