קרטיב גומיפלצת

ביום חם במיוחד שיר בהר קראה לבנותיה למטבח כדי להכין קרטיבים במגוון צבעים וצורות עם גומיפלצת. התוצאה קרה, טעימה ומרעננת

12/08/2013
משפחה קבלו עדכונים ממשפחה
  • RSS

כתיבה: שיר בהר

קיץ, חם בחוץ וכולנו מחפשים להתרענן. הבנות שלי אוהבות להצטרף אליי למטבח. הפעם החלטנו להכין קרטיבים מרעננים במגוון גדלים, שיתאימו גם לגדולים וגם לקטנים. החלטנו להשתעשע עם פרצופים מצחיקים, אז הוספנו גם סוכריות גומיפלצת במגוון צורות וצבעים.

מצרכים:

לימונדה תוצרת בית - לימון שלם, מים וסוכר (לפי הטעם)

סוכריות גומיפלצת של עלית במגוון צורות

כוסות חד פעמיות במגוון גדלים

מקלות ארטיק (לרכישה בחנויות יצירה)

מתקן להכנת קרטיבים

מצרכים לארטיקים

אופן ההכנה:

סוחטים לימון שלם ושמים בכד.

ממיסים סוכר במעט מים חמים ומוסיפים ללימון הסחוט.

מוסיפים מים ומערבבים.

טועמים ומתקנים טעמים (מוסיפים מים או סוכר לפי הטעם לקבלת הטעם הרצוי).

שמים בתחתית הכוסות סוכריות גומיפלצת, לפי גודל הכוס.

לגביע יין מספיקה סוכריה אחת, לגביע שמפניה רצוי לשים 2 סוכריות מאורכות, במתקן להכנת קרטיבים רצוי לשים 2-3 סוכריות קטנות או סוכריה מאורכת אחת.

שופכים לימונדה על הסוכריות.

לימונדה על הסוכריות (צילום: שיר בהר)

בכוסית קטנה או בגביע שמפניה ממלאים את כל הכוס בלימונדה.

במתקן להכנת קרטיבים או בכוס חד פעמית לשתיה קרה, רצוי למלא רק 1/3 או 1/2 מהכוס בלימונדה, כדי לעשות פיזור של הסוכריות לאורך הארטיק.

מכניסים לפריזר להקפאה חלקית (שעה עד שעה וחצי).

לכוסות שמילאנו עד הסוף, מכניסים מקל ארטיק ומכניסים לפריזר להקפאה מלאה.

מכניסים לפריזר (צילום: שיר בהר)

לכוסות שמילאנו חלקית, שמים שוב סוכריות ומעליהן עוד לימונדה. מכניסים לפריזר שוב להקפאה חלקית (שעה עד שעה וחצי), מוציאים מהפריזר, שמים מקל ארטיק ומחזירים להקפאה מלאה.

כעבור כשעה וחצי, כשהקרטיב קפוא, מחזיקים את המקל ביד אחת, ביד השניה את הכוס, מסובבים בזהירות את המקל ושולפים את הקרטיב.

בתאבון!

לעוד מתכונים באתר שטראוס שלי ובעמוד הפייסבוק של שטראוס




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה