טארט ליים ובננות

עונת הליים בשיאה וזה הזמן להכין ממנו טארט בטעם עדין ומרענן. לא המלצת החודש של שומרי משקל, אבל כל כך טעים שאפשר לסלוח לו

22/07/2013
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • RSS

טארט ליים ובננות

מעשה שהיה כך היה: קיבלתי אריזה ובה שישה ליימים תוצרת חוות תקוע. מכיוון שלא היה לי מושג מה עושים אותם, מלבד לשלב אותם בקוקטיילים שונים (ולא שזה רע, אבל רציתי משהו יותר נגיס), הפניתי את הסוגיה לחברי הפייסבוק והטוויטר שלי. התגובות נעו בין פאי ליים למאכלים תאילנדים להצעה להחרים אותם, כי הם מיוצרים בשטחים. מההצעה האחרונה התעלמתי (זה מדור אוכל פה ואין כניסה לפוליטיקה) והבחירה נפלה על האופציה המתוקה, במיוחד לאור העובדה שעל האריזה יש גם מתכון לטארטלט ליים, שבהזדמנות זאת החלטתי לנסות.

אני חייבת להגיד שתמיד רציתי להכין פאי לימון, אבל זה תמיד נראה לי מסובך ומורכב מדי. אני שמחה לבשר שהפחד היה מוגזם, וגם אם אני עדיין לא מחבבת קורנפלור, התמודדתי עם המשימה בגבורה ובהצלחה.

ואיך הגיעו לשם הבננות, אתם שואלים? ובכן, בדיוק היו לי בבית 2 בננות במצב צבירה שבעדינות ניתן לקרוא לו "דבש פלוס", ועל כן הייתי צריכה למהר ולעשות איתן משהו. אם אתם לא אוהבים בננות (למרות שטעמן פה מאוד עדין), פשוט אל תוסיפו אותן למתכון.

עוד שלוש הערות לפני שנתחיל:

1. אני השתמשתי בבצק פריך מוכן של מעדנות (למתכונים מתוקים). הבצק פה לקוח מהמתכון המקורי ולא נוסה.

2. בשביל 250 מ"ל מיץ ליים, כמו שדורש המתכון, נדרשים יותר משישה ליימים שיש במגש. בכל מקרה אפשר להשתמש גם בסתם לימונים ואף אחד לא יתלונן.

3. מהמתכון שלהלן יוצא המון קרם. לי הוא הספיק לשני טארטים קטנים בקוטר 15 ס"מ ועוד אחד בקוטר של 20 ס"מ. זה לא כזה נורא, כי ממילא הטארטים יוצאים כל כך טעימים שלא תהיה לכם שום בעיה למצוא להם קונים, אבל אל תיבהלו מכמות הביצים והסוכר, כי כאמור, זה יספיק לשני טארטים גדולים.

ועכשיו אפשר להתחיל:

טארט ליים עם או בלי בננות

המצרכים (ל-10 טארטלטים או שני טארטים בינוניים-גדולים):

לבצק:

180 גר' סוכר

150 גר' חמאה בטמפרטורת החדר

קורט מלח

2 ביצים

280 גר' קמח (2 כוסות)

לקרם הליים והבננות:

250 מ"ל מיץ ליים טרי

250 מ"ל מים

100 גר' חמאה

150 + 150 גר' סוכר (סך הכל 300 ואם אתם משתמשים בבננות, אז אפשר גם 250 גר' סך הכל)

5 ביצים

50 גר' קורנפלור

קליפה מגוררת מ-3 ליימים

2 בננות רכות ומעוכות

לקישוט:

ליים

אופן הכנת הבצק:

מכניסים את הסוכר, המלח והחמאה למעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים.

מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים.

יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר כשעה.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של חצי סנטימטר

(אם אתם משתמשים בבצק פריך מוכן, הפשירו אותו במקרר והצטרפו מהשלב הזה)

מרפדים תבניות טארטלטים או טארט משומנות בבצק, כולל הדפנות. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג, מכסים בנייר אלומיניום ומניחים מעליו קטניות (הכי טוב שעועית) בתור משקולת. מחזירים למקרר לעוד שעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הטארטלטים/טארטים המכוסים (יחד עם השעועית) כ-20 דקות.

מסירים את נייר האלומיניום והשעועיות, אם הטארטים לא השחימו, אפשר לאפות אותם עוד כמה דקות בלי נייר האלומיניום.

מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר.

אופן הכנת קרם הליים והבננות:

מביאים לרתיחה בסיר את מיץ הליים, המים ו-150 גר' סוכר. מנמיכים את האש ומוסיפים את החמאה.

מערבבים בקערה את הקורנפלור עם הסוכר הנותר, טורפים את הביצים ובוחשים את תערובת הקורנפלור אל הביצים. מוסיפים את הבננות המעוכות ומערבבים היטב.

מעבירים 5 כפות מסירופ הליים לתערובת הביצים (לצורך השוואת טמפרטורות) תוך כדי ערבוב.

מוסיפים לאט ובהדרגה את תערובת הביצים אל סירופ הליים, מקפידים לערבב כל הזמן כדי שלא יווצרו גושים.

כשהתערובת מסמיכה (ואל דאגה, היא תסמיך עוד כשהיא תתקרר) מסירים אותה מהאש ומצננים.

הרכבת המנה:

כשהטארטלטים/טארטים וקרם הליים קרים למדי, ממלאים כל טארט/טארטלט בקרם ומקשטים בפרוסת ליים דקה.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה