קסטת יוגורט וגרנולה

במקום הקינוחים שכולם כבר מכירים, אורלי כהן החליטה להפתיע את האורחים עם קסטה מפקאן, שמנת ויוגורט

18/07/2013
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

כתיבה: אורלי כהן

קסטה שמהווה קינוח מרשים לארוחה חגיגית. הדפנות של הקסטה מכילות פקאן ומייפל, המעשירים את הטעם והמרקם. המלית איננה גלידה אלא שילוב של שמנת ויוגורט בטעם וניל.

קסטת יוגורט

המרכיבים

  • 125 גר׳ פתי בר שוקו (חצי חבילה קטנה)
  • 1 ספל גרנולה אנרג׳י מייפל פקאן
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • 1 שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 יוגורט דנונה ביו 1.5%
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 כפות אינסטנט פודינג

אופן ההכנה

1. לטחון במעבד מזון את הביסקוויטים והגרנולה עד לקבלת פירורים בינוניים (לא אבקה).

2. להוסיף את החמאה המומסת ולערבב לקבלת פירורים לחים.

3. לשטח מחצית מהפירורים בתחתית תבניות אישיות/רינגים (ניתן להכין גם בתבנית אפייה בכל צורה שבוחרים).

4. להדק היטב את הפירורים ליצירת בסיס אחיד ומהודק. אפשר להיעזר בתחתית של כוס.

יציאת בסיס

5. להכניס למקפיא למשך 15 דקות לפחות.

6. בזמן הזה ניתן להכין את המלית.

7. להקציף במיקסר שמנת מתוקה, יוגורט, סוכר וניל ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה.

הקצפה

8. לשטח את הקצפת על גבי שכבת הבסיס, ליישר ולהכניס למקפיא להתייצבות למשך 15 דקות לפחות.

9. לפזר את שארית הפירורים על-גבי שכבת הקצפת, להדק תוך כדי לחיצה (להקפיד לא ללחוץ חזק מדי כדי שהפירורים לא יחדרו לתוך הקצפת) ולהחזיר למקפיא למשך כמה שעות.

10. להגשה, להוציא את הקסטה מהמקפיא, להפוך על-גבי צלחת הגשה, להמתין 3-5 דקות ולהסיר את התבנית או הרינג.

11. ניתן לקשט בפירות יער, סירופ שוקולד או אבקת סוכר.

בתיאבון!

חיים וטעים!

לעוד מתכונים באתר שטראוס שלי ובעמוד הפייסבוק של שטראוס




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה