הסלטים של אלינוער רבין

סלט ברוקולי ובוטנים עם ארוגולה, סלט גבעולי סלרי, אגוזי פקאן מסוכרים וגבינת רוקפור וסלט סלק, תאנים מיובשות ואגוזי מלך. 3 מתכונים מתוך הספר "ירקות – 100 סלטים" בהוצאת קוראים

סלט ברוקולי

צילום: קדם צלמים

בשלנית העל אלינוער רבין הוציאה ספר חדש שמוקדש כולו לירקות, וליתר דיוק לסלטים. הספר מצטרף לספר הסלטים של רפי כהן, שגם הוא יצא לאחרונה, ובכלל – עם בואם המתקרב של יולי-אוגוסט האיומים, סלטים הם בערך הדבר היחיד שאפשר לאכול בלי מזגן צמוד שמכוון על 16 מעלות.

מלבד המתכונים של הסלטים תמצאו בספר גם טיפים לטיפול בירקות ולשמירה על טריותם, טיפים להכנת רטבים וכן מתכוני צד למאפים שונים שילוו את הסלטים.

מתוך הספר, בחרנו להגיש לכם 3 מתכונים:

סלט ברוקולי ובוטנים עם ארוגולה

החומרים:

½ ק"ג ברוקולי

½ כוס בוטנים

מעט שמן לטיגון

מלח

1 בצל סגול קטן

צרור ארוגולה

לרוטב:

¼ כוס רוטב צ'ילי מתוק

¼ כוס רוטב סויה

1 כפית שמן שומשום

2 כפות שמן קנולה או תירס

אופן ההכנה:

מפרידים את הברוקולי לגבעולים קטנים ומאדים מעל שושנת אידוי או במיקרוגל בשקית עם שתי כפות מים. כשהברוקולי רך אך שומר עדיין על צורתו מוציאים מהאידוי או מהשקית ומצננים.

מטגנים את הבוטנים במעט שמן חם עד שהזהיבו. בוזקים מעל מעט מלח.

קולפים ופורסים דק את הבצל, רצוי בעזרת מנדולינה או קולפן.

בקערה גדולה מערבבים את מרכיבי הרוטב, מוסיפים את הברוקולי ומערבבים בעדינות, מוסיפים את הבצל, הארוגולה והבוטנים ומערבבים בעדינות.

.

סלט סלק, תאנים מיובשות ואגוזי מלך

החומרים:

4-3 שורשי סלק, כ-400 גרם

100 גרם תאנים מיובשות פרוסות

½ כוס אגוזי מלך קלויים

לרוטב:

3 כפות שמן אגוזים

2 כפות מיץ לימון

2 כפות שמיר קצוץ

מלח גס ופלפל שחור גרוס גס

אופן ההכנה:

שמים את הסלק בקערה, מוסיפים כרבע כוס מים, מכסים בניילון נצמד ומרככים כ-20 דקות במיקרוגל. מצננים, קולפים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ. שמים בקערת הגשה.

מערבבים את חומרי הרוטב.

לפני ההגשה מערבבים את קוביות הסלק עם הרוטב ומוסיפים את האגוזים והתאנים.

.

סלט גבעולי סלרי, אגוזי פקאן מסוכרים וגבינת רוקפור

החומרים:

10 גבעולי סלרי, ללא עלים

⅓ כוס אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים גס

לרוטב:

1 כף חומץ יין אדום

1 כף חומץ בלסמי

מלח ופלפל לבן

3 כפות שמן זית

3-2 כפות גבינת רוקפור מגוררת

אופן ההכנה:

פורסים דק את גבעולי הסלרי ושוטחים בקערת הגשה, מערבבים עם האגוזים.

מערבבים במזלג את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים. מפזרים מעל את הגבינה. מגישים מיד.

אפשר להגיש על מצע עלים ירוקים, מגדילים את כמות הרוטב בהתאם לכמות הסלט.

.


"ירקות – 100 סלטים" / אלינוער רבין, הוצאת קוראים, 141 עמ'