בתים פתוחים בעמק חפר

כמה המלצות לפעילויות לכל המשפחה בפסטיבל "בתים פתוחים" שיתקיים בשבוע הבא בעמק חפר

19/08/2010
רעיה הנרי קבלו עדכונים מרעיה
  • RSS
» מסעדת מיידלה במושב בורגתה

יש לי כמה חברים בכפרים של עמק חפר (בין חדרה בצפון ונתניה בדרום - רק 30 דקות מת"א), ולנסוע לשם זה תמיד כמו קפיצה קטנה לחו"ל: אורח חיים אחר לגמרי, עם מרחב ומנהגי פנאי של אנשי כפר. בין התאריכים 25-27 באוגוסט, מתחיל שם פסטיבל ענק של "בתים פתוחים בעמק חפר", וזו הזמנות מצויינת להתנסות בחוויות המגוונות שיש לאנשי האזור להציע.

אפשר לבוא עם כל המשפחה לפיקניק על גדות נחל אלכסנדר, לטייל בחופי הים שעדיין יש בהם משהו מהטבע הפראי, לבקר עם הילדים בפינות ליטוף, בפארק הסחלבים, ביקבים, בבתי קפה ובמסעדות במחירים מיוחדים, יש גם אפשרות לסיורי קבוצות בקיבוצים והמושבים שבאזור, והכי שווה - להיכנס לאנשים הביתה, לראות מה הם עושים בסדנאות שלהם ובבתי המלאכה. יש שם המון כדרים, תכשיטנים ואמנים מסוגים שונים. אישית אני מכירה את דורית דולב מהסטודיו לקדרות "אאידא" בכפר ידידיה,  ואת אופירה פוליקמן, מעצבת קרמית העובדת בסטודיו שלה בחצר הבית בכפר ויתקין. אז אם אתם כבר שם תמסרו להן ד"ש ממני.

אוכלים ושותים בעמק

חוץ מכל הפעילויות האלה, יש כמובן עולם שלם של קולינריה: יקבים, בשלנים ביתיים בכפרים ובקיבוצים, וכמובן, בתי הקפה.

למשל, בחצר של אורלי ומוטי מזרחי במושב בורגתה תמצאו את המסעדה הביתית שלהם "מיידל'ה", המתמחה באירוח אינטימי ואוכל ביתי, ובימי שישי יש גם מכירה של לחמים מיוחדים. בכפר הרואה כדאי להציץ ב"אגדת לחם - לחמים טריים" חנות המאפייה של מחלבת "יעקבס" המפורסמת, המזמינה במסגרת הפסטיבל לבוא לטעום גבינות ומאפים ולקבל הסברים והנחות. ואם אתם כבר שם, כדאי להיכנס ל"הרואה בקפה" לקפה ועוגה של  שושנה שיקלר בחצר הבית - בצל עצי ההדר. למי שבא עם ילדים מציעים ב"מטבח של גרציא" בקיבוץ העוגן גם משחקיה מיוחדת לילדים, או חווית חדר אוכל של קיבוץ גבעת חיים איחוד.

ואל תשכחו לעצור לבקר ב"יקב אלכסנדר" במושב בית יצחק, לטעום יין ביקב ויתקין שבכפר ויתקין, ואם אתם בכפר ויתקין חפשו את סולי והאוכל הלבנוני שלו (כולל חומוס) ואת הפיצה בר של "שבתאי". אל תשכחו להיכנס לחופית לטעימות יין ביקב סמרה ("יקב גרז") או לבית היין בקיבוץ מעברות.

ויש גם טעמים מתוקים אצל הקונדיטורית עירית ברן, "בייקרי" בבת חן, קולקציות דבש בוטיק במכוורת אופיר בכפר חוגלה, טעימות וסדנאות אפייה ובישול ב-Tummy- הבית הקולינרי בבית אהרון. שם, במרכז המבקרים של חוות "צהוב ירוק", תמצאו את תמי, בעלת קייטרינג חלבי, שתארח אתכם עם קפה ועוגה, תציע עוגות למכירה לקראת הסופ"ש וסדנאות אפייה לילדים, בימים 25/8-26/8 ב- 11:00 בבוקר ו-17:00 אחה"צ (בתשלום סמלי אך תאום מראש).

ואין סוף לרשימה....

האירוע "בתים פתוחים בעמק חפר" יתקיים מידי יום בין התאריכים 25-27 באוגוסט 2010. פרטים נוספים כאן באתר הרישמי.

לבלוג של רעיה הנרי




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה