האוכל הכי יאמי

אתר האוכל הביתי יאמי חוגג שנה. חן לב עמי, המנכ"לית, חושפת את הדברים הכי מרגשים, מוזרים ומעניינים שבהם נתקלו אנשי האתר, וגם מזמינה את הגולשים ליריד אוכל ביתי שיתקיים בשישי הקרוב. אה, ויש גם מתכון

17/06/2013
יאמי קבלו עדכונים מיאמי
  • RSS
» חן לב עמי. "האמת שפשוט הייתי רעבה"

כתיבה: חן לב עמי, מנכ"ל יאמי | צילום: ענת לנדאו, משק 8 | צילום חן: אורית גבע

לפני שנה עלה לאוויר המיזם שלי, יאמי.

האמת שפשוט הייתי רעבה. והתחשק לי אוכל ביתי. אז אחרי כמה ניסיונות בישול הזויים ייחלתי שמישהו יבשל לי. והופ – סטארט-אפ! אתר לבשלנים ביתיים בו אזמין אוכל הביתה ויבשלו אותו במיוחד בשבילי – יאמי!

שלושה ימים אחרי שעלה לי הרעיון לא יכולתי לישון. את הלילה לפני העלייה לאוויר ביליתי בעיקר בשירותים. לא נעים... אבל ככה זה כשכל הרגשות - סקרנות, חרדה, התרגשות, לחץ, שמחה מציפים עד שאין מקום למשהו אחר. חשבתי שהגעתי לשיא, אין משהו שיוכל להתעלות על פרץ התחושות שהרגשתי באותו יום.

אוף, איזו תמימות. לא היה לי מושג בכלל כמה ההקמה הייתה כמו גל קטן לעומת הסערה המושלמת שפוקדת אותי יום יום מאז העלייה לאוויר.

ההזמנה הראשונה הייתה הדבר הכי מרגש בעולם. טוב, אולי לא הראשונה כי זאת הייתה של אמא שלי, אבל זאת שאחריה. ואחרי זה הגיעו עוד ועוד לקוחות מתלהבים, ופתאום גם התקשורת מתלהבת, ולרגע צריך לעצום עיניים ולהיזכר שפעם כל הדבר הזה היה רק חלום...

בקיצור, שנה של יאמי זה כמו שנת כלב. עברתי כל כך הרבה – התחתנתי (וגייסתי את בעלי ליאמי בעל כורחו), גייסתי 3 עובדות מדהימות שהיום יאמי הוא כלום בלעדיהן, וביחד טיפלנו באלפי הזמנות, טעמנו מאות מנות, גייסנו עשרות בשלנים, עברנו 3 משרדים, ועוד ועוד, והכל עבור יאמי אחד.

ועכשיו הבייבי שלנו חוגג שנה, והוא גדל וצמח כל כך יפה שלא יכולה להיות אמא יותר גאה!

ולסיכום כמה הכי הכי של השנה האחרונה -

הכי כיף בלהקים את יאמי – לטעום הממממווון סוגים של מאכלים נפלאים.

הכי הכי מרגש – לקבל טלפון בערב פסח מלקוחה שלא יכלה להתאפק מאיך שעשינו לה את החג.

הפאדיחה הכי גדולה – שבשלנית שכחה לעשות הזמנה. פשוט שכחה (אל תדאגו, היא רצה להכין והלקוחה קיבלה את ההזמנה).

הכי אתגר – לגרום ללקוח להאמין שהשירות שלנו הוא באמת טוב. ואנחנו לא סתם אומרים.

הכי אוהבת – את הצליל של הזמנה חדשה.

הכי מזמינים ביאמי – קציצות ברוטב עגבניות.

הכי לא מזמינים – רטבים לפסטה (לא ברור למה).

הטרנד הכי עולה – אוכל צמחוני/טבעוני.

המנה הכי מוזרה – עוגת סלק ושוקולד.

הבקשה הכי מוזרה – קובה סלק צמחונית.

הכי מצחיק – לקוחה שחשבה שאנחנו אתר מתכונים ולא הבינה למה רשום באתר כל הזמן שהמתכון יהיה "זמין למחר" (המנות מוזמנות מהיום למחר, ולכן על כל מנה כתוב שהיא זמינה למחר).

אני רוצה להזמין את קוראות סלונה ליריד אוכל ביתי שאנחנו מארגנים לכבוד חגיגות יומולדת שנה ליאמי. הבשלנים המדהימים שלנו ואנחנו נהיה שם עם הרבה אוכל טוב לאכול במקום וגם לקחת הביתה לשבת, בירה ממבשלה ביתית, יין, מוזיקה... יהיה שווה.

ביום שישי הקרוב, 21.6.13, בין 10:00-14:00 במרכז הקהילתי לב הפארק ברעננה, רח' יאיר שטרן 3. אשרו הגעה כאן וקבלו יין ראשון מתנה.

והנה מתכון למשהו פשוט וטעים שאפילו אני יכולה להכין.

קפרזה "עיגולים" של גל, בשלנית יאמי בתל אביב והמרכז

מרכיבים:

חצי קילו עגבניות שלי מגוונות (תמר, מנומרות, צהובות)

250 ג'ר כדורי מוצרלה קטנים

עלי בזיליקום טריים

שום כתוש

אורגנו

שמן זית  כפות 2

מלח גס

אופן ההכנה:

חותכים את העגבניות לחצאים, קוצצים את הבזילקום לרצועות עבות, ומערבבים את הבזיליקום העגבניות והמוצרלה (לסנן את כדורי המוצרלה היטב).

לאחר הערבוב הראשון שופכים את שמן הזית, אורגנו ומלח גס ומערבבים, לקרר היטב (לפחות 3 שעות) לערבב ולהגיש.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה