קינוחים טבעוניים מסביב לעולם

טירמיסו, פניני טפיוקה ברוטב מתקתק וטארט טרופי עשיר עם גאנש קוקוס ושוקולד. שירי מזור, נטורופתית ומורה לבישול בריא, אזרה אומץ והתמודדה עם 3 מנות אחרונות בגרסתן הבריאה

29/05/2013
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

צילום וסגנון: שרה הורניק

בכל מה שקשור למטבח סובב עולם ניכר שהייחוד האמיתי הינו בחומרי הגלם הזמינים והנפוצים אשר אינם תמיד מושגים בכל מקום. כך למשל בעוד שבברזיל גדל האננס כמעט כל השנה ובאירופה יש שפע של מוצרי חלב והקוקוס הכי טוב נמצא גבוה על עצים באזורים טרופיים מתפתחת תרבות טעמים אופיינת ונוצרים להם "מאכלים לאומיים".

אמנם תרבות האוכל גדלה על מסורות וחומרי גלם קלאסיים ואם תגידו לקונדיטור צרפתי לוותר על המסקרפונה, השמנת והביצים במנות האחרונות הוא יסרב להגיש לכם קינוח, ישנם אנשים שעוברים לטבעונות (חלקית או מלאה) ומוותרים על מזונות מן החיי, זה לא אומר שהם רוצים לוותר על מנות אחרונות וקינוחים טעימים. אז אזרתי אומץ והתמודדתי בדרכי שלי עם מנות אחרונות טבעוניות.

טירמיסו טבעוני

טירמיסו בגרסתו המקורית מכיל תחתית ביסקוויט העשויה רובה מביצים, בהמשך הקרם מורכב ממסקרפונה, לעתים עם ביצים ולעתים ללא.

בגרסה הזו התחתית עשויה משילוב של שקדים קלופים יחד עם תמרים ועליהם שופכים את תערובת הקפה עם אלכוהול. הקרם עשוי משילוב של אגוזי קשיו עם חלב שקדים, התערובת השומנית הזו דומה לקרם הטירמיסו בגרסה שכולם מכירים. לבסוף אבקת קקאו אורגנית ולא מעובדת לכיסוי מושלם של הקרם.

הקינוח יוגש בכוסות. אני מאמינה שקינוח אוכלים קטן, ואין דרך יותר כיפית ומפתה מאשר כוס אישית שאפשר להתענג עליה. תזכרו, הקינוח הזה קטן ועוצמתי

טיפ: השתמשו בכוסות מדידה לתוצאה מדויקת

חומרים (ל-16 כוסיות קטנות):

לתחתית:

2 כוסות שקדים ללא הקליפה

3 תמרים מזן מג'הול בגודל גדול

לקרם:

4 כוסות קשיו

4 כפות ממתיק

3-½2 כוסות חלב שקדים

לתערובת הקפה והאלכוהול:

2 כוסות אספרסו מהולות ב-2 כפות ליקר קפה

אופן ההכנה:

הכנת התחתית:

לתוך מעבד מזון מכניסים את השקדים וטוחנים עד לפירורים קטנים מאוד. מוסיפים תמרים מגולענים וטוחנים יחד עד להתמזגות. מעבירים מן התערובת לכוסות ההגשה וממלאים עד שליש מגובה הכוס באופן אוורירי.

הכנת תערובת הקפה:

בקערה שופכים 2 כוסות אספרסו מוכנות (ללא סוכר) יחד עם ליקר הקפה ומערבבים היטב. שופכים מן התערובת על התחתית שבכוסות ההגשה עד שהכל ספוג היטב (בערך שלש כפיות).

הכנת הקרם:

בבלנדר מכינים את כל החומרים וטוחנים עד ליצירת קרם סמיך וללא גושים - חלק לחלוטין. את הקרם המוכן שופכים גם לתוך הכוסות ממש עד למעלה.

במסננת קטנה שמים קקאו ובוזקים מעל הקרם עד לכיסוי מלא.

שומרים בקירור במקרר או בפריזר.

טיפ: את הקרם אפשר להכין מראש ולשמור בתוך שק זילוף
.

פניני טפיוקה ברוטב אננס-קוקוס מתקתק

בקינוחי טפיוקה משתמשים בדרך כלל בקרם קוקוס עשיר בשומן (17%) הפעם הלכתי על גרסה מופחתת בשומן והשתמשתי בנוזל קוקוס/מי קוקוס.

חומרים (ל-4 כוסות הגשה בנפח 80-100 מ"ל):

כוס פניני טפיוקה

ליטר מים

חומרים לרוטב אננס:

240 מ"ל מיץ אננס טבעי (להשיג בחנויות הטבע או בטיב טעם)

1 פחית של נוזל קוקוס

1/3 כוס ממתיק נוזלי (אגבה, מייפל, דבש, סילאן)

הכנת הטפיוקה:

מחממים בסיר קלחת ליטר מים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים תוך כדי בחישה כל מספר דקות. תוך כדי הבישול הצבע הלבן של הפתיתים יתחלף לשקוף והפתיתים יהפכו קטנים בהדרגה (הכל לוקח בערך 20-30 דק'). הדרך לדעת שהן מוכנות היא רק שהצבע הופך שקוף לחלוטין ואין שום נקודה לבנה. מסננים את הטפיוקה מהמים ומשאירים במסננת כמה דקות. ניתן גם לשטוף תחת זרם המים את הטפיוקה מהריר שנוצר.

הכנת הרוטב:

בסיר קלחת טורפים את כל חומרי הרוטב (נוזל הקוקס, מיץ האננס, והממתיק) במשך כמה דקות בלי להביא לרתיחה.

כשמגיעים לסף רתיחה מורידים מהאש ומערבבים את הטפיוקה אל הנוזל.

מוזגים לכוסות הגשה ומקשטים בפירות טריים.

.

טארט טרופי עשיר עם גאנש קוקוס ושוקולד

חומרים (לתבנית בגודל 26-28):

500 גר קמח כוסמין מלא (או חצי לבן חצי כוסמין)

250 גר שמן קוקוס מוצק

2-5 כפות מים לפי הצורך

קורט מלח

3 כפות מייפל

חומרים לקרם הגאנש:

200 גר שוקולד מריר

פחית קרם קוקוס

½ כוס חלב סויה (אפשר גם יותר לקרם יותר נוזלי, אבל עד כוס חלב סויה)

אופן הכנת הבצק:

במעבד מזון שמים את כל החומרים מלבד המים ומעבדים בפולסים עד שנוצרים פירורים.

ממשיכים לעבד בפולסים ומוסיפים כף מים בכל כמה דקות, עד שהבצק מתגבש ונעשה מעט דביק.

מעבירים למשטח נקי, יוצרים מהבצק כדור ומסדרים על גבי תבנית.

כשהבצק מכסה את כל התבנית מחוררים בעזרת מזלג ושולחים למקפיא למשך חצי שעה עד שעה.

מחממים תנור ל-200 לפחות לחצי שעה. מוציאים את הבצק מהמקפיא ואופים בחום של 200 מעלות כ-20-25 דקות. הוא יוצא רך מהאפייה אבל מתקשה בהמשך.

כשהבצק קר ניגשים להכנת הקרם

אופן הכנת הקרם:

בבן מרי ממיסים את כל החומרים עד לתערובת חלקה וללא גושים.

שופכים את התערובת על הבצק שאפינו והתקרר בינתיים ובזהירות מכניסים למקרר. לאחר שעה שעתיים הקרם יתמצק ואפשר יהיה לפרוס את הטארט.

העוגה נשמרת יציבה גם מחוץ למקרר.

בתיאבון!




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה