עלמה לאונג': רושפלד, תעשה לי לוקוס

תפריט הקיץ החדש של מסעדת עלמה לאונג' הוא תענוג יקר מאוד, אבל שווה. מסוג הארוחות שהולכים אליהן כדי לחגוג משהו מיוחד

26/05/2013
אסנת עופר קבלו עדכונים מאסנת
  • RSS

בפעם הראשונה שאכלתי אצל רושפלד - עף לי המוח. אכלתי עם חברים שבקיאים בסצנת המסעדות והמסעדנים התל אביבים, שאמרו שפשוט חייבים לאכול בהרברט סמואל, מסעדת הדגל שרק נפתחה. חיכינו חודש לשולחן פנוי, בצהריים, ביום חול. אכלנו את העסקית וכאמור, עפתי. זה לא דמה לשום דבר שאכלתי לפני כן.

מאז אכלתי פעמיים ביבנה מונטיפיורי, מסעדה נוספת של רושפלד, אבל החוויה לא שיחזרה את עצמה.

הנס התרחש יומיים לפני חג שבועות, בערב סוער של ברקים, רעמים וטיפות גשם ענקיות שהפכו את תל אביב לעיר אירופאית מסתורית ורטובה מאוד, שהתאימה בול לאווירה האפלולית של עלמה לאונג', המסעדה החדשה והאלגנטית של רושפלד, השוכנת במלון הבוטיק עלמה, הטרנדי והשיקי.

העיצוב היוקרתי, התאורה האפלולית, הרכה, כמעט רומנטית, הסטנדרטים של ג׳אז שבקעו ממערכת סאונד משובחת, העבירו אותי בבת אחת למימד אחר. ואין צל של ספק, שמראה העיניים ומשמע האוזניים היוו הכנה הולמת לעונג שבא אחרי.

סלמון ברוטב ראיטה אדומה. לא אכלנו, אבל תראו איזה יופי

רק התיישבנו, מיד הצטרף לחיינו אורי, מנהל המשמרת, שגם הוא כמו הגיח ממציאות אחרת: חמוד, מזמין, מקצוען אמיתי. ביקשנו וויסקי סינגל מאלט בשבילו, ושרדונה בשבילי, ומיד נחתו על השולחן משקאות ברמה שלא הכרנו לפני כן. וויסקי סקוטי ((Auchentoshan שאת שמו הצלחנו לבטא רק אחרי המנה ה-3 (אוחן טושן, כנראה) בעל ארומה וניחוח מופלאים וכוס שבלי ביו סימון מרענן, מעט נושך ומקפיץ.

מאחר שהוזמתי על ידי יחסי הציבור של המסעדה, הנחתי לאורי להפתיע אותנו, והוא עשה את תפקידו נאמנה. אבל לפני תיאורי האוכל ולמען הגילוי הנאות אודה, שלא התעניינתי במיוחד במחירים, למעט המידע שקיבלתי מיחסי הציבור: מחיר מנת טאפאס היא 64 שקל, ועל מנה מורכבת יותר, המוגדרת בתפריט כעיקרית, משלמים החל מ-78 שקל. ברור לי שלו הייתי משלמת על הארוחה, כולל שפע המשקאות שזרם לשולחן, המחיר היה מגיע לכ-500 שקל, אם לא יותר. תענוג יקר מאוד, אבל שווה, אם מחליטים לחגוג בענק, מסוג הארוחות של "פעם בחיים – ללכת עד הסוף".

סימפוניה של טעמים וניחוחות

התחלנו עם טרטר טונה בויניגרט פאפאיה על חלב קוקוס וטפיוקה, מתובל בכפיר ליים, בזיליקום תאילנדי ושמן צ'ילי. הביס הראשון היה הפתעה מוחלטת, אבל אחרי שהתרגלתי למתקתקות וטעמי המנה נפתחו לי בפה – התאהבתי.

טונה טפיוקה בתיבול כפיר ליים. אהבה מביס שני

"התפריט של עלמה לאונג' הוא בהתאם למצב הרוח של רושפלד, שנמצא במסעדה בוקר, צהריים וערב – כשהוא בארץ. עכשיו הוא ברומא. המסעדה הזו היא עבורו חלום שהתגשם, בו הוא יכול לבשל למעטים (יש מסעדה בסך הכל כ-10 שולחנות ובר), מחומרים הגלם הטובים ביותר", התפייט אורי.

וזו באמת התחושה שעברה גם במנות הבאות, שכל אחת מהן נרקחה ותוזמרה כסימפוניה של טעמים וניחוחות, כשכל מנה היא זיקוק של עשרות נסיונות עד שהושגה ההרמוניה המושלמת.

המנה הבאה היתה אפילו טובה יותר - טאטקי פלמידה: על מגש מלבני הונחו  נתחי דג טרי, נימוח ומדהים, שתובלו בפשטות במלח גס, פלפל גרוס ובצל סגול קצוץ דק-דק. לצד המנה הוגש קנקן עם רוטב ירוק של חלפיניו וליים בחנקן נוזלי, לצורך הרושם. אבל לטעמי – נתחי הדג והתיבול המושלם שלהם לא נזקקו לרוטב המתוחכם.

פלמידה ברוטב חלפיניו וליים. נימוח ומדהים

המנה הבאה התגלתה כנחמדה, אך לא מלהיבה, בדיעבד – הייתי מוותרת עליה. נתחי פטריית מלך היער בשרנית שהונח על הפלנצ'ה ותובלו בחמאת מרווה, פרמז'ן וריקוטה שרושפלד מכין בעצמו.

לשאלתי, אורי הסביר שהמנה הזו היא שריד לתפריט צמחוני שכיכב במסעדה לפני מספר חודשים, ושצמחונים "מוצאים בה סיפוק".

אחר כך הגיעה המנה האהובה על אורי: קלמרי על הפלנצ'ה, שהונחו באהבה על מצע קינואה סגולה מסלק, מתובלת בשמיר, נענע ובצל ירוק ומנוקדת ברוטב הל שחור, מתקתק ועדין, בחתימת ידו המדויקת והמופלאה של השף רושפלד.  גם המנה הזו היתה נהדרת, אבל עדיין לא שיאה של הארוחה.

היו גם 3 סקלופיני חמאתיים על הפלנצ'ה, ששיכשכו ברוטב קרם תירס מתובל בצי'פוטלה, שמנת חמוצה ובצל מטוגן. ונתחוני סינטה דקה (זו מנה שמוגדרת כעיקרית, ומחירה בהתאם) מדיום רייר, משוחים ברוטב הויסין ומעוטרים בערמוני מים, שהוגשו עם תפוחוני אדמה זעירים, מושלמים, אפויים בחמאה.

ואז הגיע השיא, מנה שאי אפשר לעמוד בפניה, ושלמרות שהייתי כבר שבעה ומדושנת עונג, חיסלתי אותה עד הביס האחרון: פילה לוקוס ברוטב קארי עגבניות ועדשים מתובל בטילקוט (תבלין הודי חריף) ופרחים אכילים. נעתקו המילים, או כמו שקוראים לזה אצלנו: תסמונת צניחת הלסת. כל שנותר הוא להמשיך ללעוס.

היה גם קינוח. משהו עם אננס טרי, קרם פטיסייר עדין ודפי נפוליאון דקיקים, אבל שמחת פילה הלוקוס המשיכה ללוות אותי עוד שעות אחרי הארוחה.

עלמה לאונג', רח' יבנה 23, תל אביב, 03-6308777. ארוחת בוקר מוגשות משעה 7:00 ועד שעות הצהריים, וארוחות ערב משעה 19:00 עד חצות

צילום: איליה מלניקוב




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה