קציצות קישואים אפויות

וגם סלט חם של קישואים מוקפצים בשמן זית, שום, נענע ולימון. 2 מתכוני קישואים מרעננים של גבריאל, בשלן יאמי שמתמחה באוכל בריא

21/05/2013
יאמי קבלו עדכונים מיאמי
  • RSS

השבוע אנחנו בענייני קיץ. ביקשנו מגבריאל, שמבשל ביאמי אוכל צמחוני וטבעוני בריא, המלצות טובות לגוף ולנשמה בחום הקיצי, ויצאנו עם חוכמה הודית והרבה קישואים

בקיץ לפי האיורוודה (רפואת הודית עתיקה), האגני, אש העיכול, נחלשת. זה די מפתיע לאור העובדה שהקיץ היא עונת האש. אחד ההסברים לכך הוא שכדי לצנן את עצמו הגוף מחליש את האש הפנימית וכתוצאה מכך נחלשת גם אש העיכול.

על כן, מומלץ מאד שלא להעמיס על המערכת, לאכול מזונות קלים לעיכול ובעיקר - לאכול פחות. כמו כן כדאי להמנע או להפחית קפה ואלכוהול. כדאי להמעיט בצריכת מזונות חריפים, חמוצים ומלוחים (הטעמים המחממים). מומלץ להשתמש בתבלינים מצננים ומחזקי עיכול כמו הל, זרעי שומר, זרעי כוסברה. מזונות שטובים במיוחד לעונת הקיץ הם מלפפון, קישוא, עלים ירוקים, פירות מתוקים, אורז ועוד.

הנה שני מתכוני קישורים נהדרים לקיץ:

סלט חם של קישואים רעננים מוקפצים בשמן זית, שום, נענע ולימון

המצרכים:

3 קישואים חתוכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ

3 שיני שום פרוסות

מיץ מחצי לימון (או ליים)

3 כפות שמן זית

עלים משלושה גבעולי נענע

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מקפיצים את כל המרכיבים פרט לנענע ולמיץ הלימון במחבת על אש גבוהה למשך כ-5 דקות.

כשהקישואים מתחילים להצרב קלות מוסיפים את הנענע ומקפיצים עוד כדקה.

מכבים את האש ומוסיפים את הלימון.

חשוב שהקישואים ישארו אל דנטה ולא יתרככו. אפשר לאכול חם או קר.

.

קציצות טבעוניות אפויות של קישואים ושמיר

המצרכים:

3 קישואים

בצל אחד

2 שיני שום

6 כפות עדשים כתומות טחונות לקמח (במטחנת תבלינים)

75 גר' פוהה (פתיתי אורז, להשיג בחנויות הודיות)

צרור שמיר קצוץ

5 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל החומרים ומניחים לתערובת לעמוד כרבע שעה.

לאחר מכן יוצרים קציצות, מסדרים בתבנית ואופים ב-180 מעלות עד להשחמה.

בהצלחה ובתיאבון!

*  *  *  *  *

יאמי הוא שירות של אוכל ביתי עד הבית. באתר יאמי ניתן להזמין אוכל ממגוון בשלנים ביתיים ולקבל שירות משלב ההזמנה ועד הארוחה וכן להתאים תפריט קבוע למשפחות לפי רצונות ותקציב. מדי שבוע נבקר אצל בשלן אחר, ונשמע ממנו על האוכל שהוא מכין ועל סודות מהמטבח שלו, וכן נקבל ממנו מתכון אחד.

כתיבה: גבריאל פליישמן, מטפל ברפואת האיורוודה, מומחה לבישול צמחוני וטבעוני ומנחה סדנאות בישול.
צילום: הדס פרץ




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה