פלאפל גבינה

ולנו יש פלאפל – ועכשיו בגרסת שבועות חלבית מיוחדת. וכן, אפשר לאפות במקום לטגן. המתכון באדיבות שף מחלבת טרה, ברק חי חורש

מתכון ל-20 יחידות

 

החומרים למילוי:

2 חבילות גבינת טוב טעם

כף וחצי פירורי לחם

קורט מלח

פלפל שחור גרוס

החומרים לציפוי:

5 כפות קמח

2 ביצים – טרופות

1 כוס פירורי לחם

1 כפית אורגנו מיובש – לערבב ביחד עם פירורי הלחם

שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב בקערה את כל חומרי המילוי ויוצרים כדורים קטנים (כ-25 גר' לערך).

2. מסדרים את חומרי הציפוי בשלוש קערות קטנות: קמח, ביצים טרופות ופירורי לחם עם האורגנו.

3. מכניסים את הכדורים לציפוי לפי הסדר הבא: קמח, ביצים, פירורי לחם (כמו שניצל) ומהדקים היטב.

4. מחזירים את הכדורים המצופים לציפוי שני אך רק לביצים ולפירורי הלחם ומהדקים היטב.

5. מחממים מחבת עם שמן עמוק, כאשר השמן רותח מטגנים את הכדורים המצופים עד להזהבה ומגישים.

המלצת השף:

 

1. ניתן לאפות את הכדורים (במקום לטגן) בתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות (על נייר אפייה).

2. רצוי להקפיא את הכדורים לפני הטיגון או האפייה.

3. מומלץ להגיש את פלאפל הגבינה בליווי שמנת חמוצה עם עירית וסלט חסה.

 

בתיאבון!

 

צילום: שי אפגין