עוגת גבינה עם קרם קפוצ’ינו

רם ענתבי, השף של רשת קפה ג'ו, מגיש: מתכון לעוגת גבינה לאנשים שמעדיפים לגוון את טעם הגבינה, וכן טיפ להכנת עוגות גבינה טעימות ועשירות יותר

11/05/2013
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

ונתחיל עם הטיפ: כדי לקבל מאפה עם טעם עמוק ונכון של גבינה, חשוב מאוד להניח את הגבינה (מכל סוג, שמנת או רזה וכו) על בד חיתול, לקשור את החיתול בקצוות, לתלות את החיתול, להניח קערה מתחת ולנקז את מי הגבינה במשך כ-24 שעות. תהליך זה יעשיר מאוד את טעם הגבינה ומרקמה.

מתכון לתבנית פיירקס מלבנית ביתית:

לבסיס:

2 כוסות ביסקוויט וניל

2 כוס ביסקוויט שוקולד

100 גרם חמאה מומסת

למלית:

500 גרם גבינת שמנת מסוננת על בד חיתול 24 שעות.

7 כפות סוכר

2 כפות קמח

ביצה גדולה

חצי כוס שמנת מתוקה

לקרם קפוצינו:

1 חבילה אינסטנט וניל – מכינים לפי הוראת היצרן.

מוסיפים לתערובת האינסטנט וניל 5 מנות אספרסו (כחצי כוס) על חשבון הנוזלים (חלב/מים) לפי הוראות ההכנה של הפודינג.

אופן ההכנה:

1. טוחנים את הביסקוויטים עם החמאה במעבד מזון עד לקבלת פירורים גסים.

2. משטחים את הבצק על בסיס התבנית.

3. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

4. מערבלים במהירות איטית במיקסר בוו לישה גבינה, סוכר, קמח, ביצים ושמנת (מוסיפים את המרכיבים באיטיות).

5. יוצקים את הקרם על הבצק האפוי.

6. אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות.

7. מצננים לילה במקרר.

8. מורחים שכבה אחידה של קרם הקפוצ'ינו על העוגה מצננים כשעתיים נוספות.

בתיאבון!

צילום: בועז לביא




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה