ארוחת חג בריאה ודלת קלוריות

אפשר לחגוג את שבועות גם בלי להשמין בטירוף. חברת דיאטה קלאב ויקב דלתון בנו תפריט שפוי לחג עם 6 מנות ועוד כוס יין אחת. קבלו את המתכונים

07/05/2013
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

"קל מאד להכין ארוחה חלבית דלת שומן ודלת קלוריות", אומרת גלית אלדרוטי, דיאטנית ראשית בדיאטה קלאב. "עלינו רק להקפיד על ההנחיות הבאות: בקניית מוצרי חלב נקפיד לקנות מוצרים המכילים עד 5% שומן (כולל), במקום לטגן בשמן רב מאדים בתרסיס שמן, וגם פאי לא חייב להכיל בצק בתחתית. כף פירורי לחם בתחתית התבנית תעשה עבודה נפלאה. כמה שיותר ירקות יותר טוב – הירקות תורמים נפח רב לתבשיל/המאפה בעלות קלורית נמוכה. את הירקות נאכל תמיד בקליפתם – כך נקבל את כל הטוב שבהם – סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. ולבסוף, עשבי תיבול מוסיפים המון, ומהווים תחליף טעם נפלא לשומן שאנו מפחיתים".

נעמה סורקין, ייננית יקב דלתון, ממליצה לשלב בארוחה את יין שרדונה 2012. "יין שרדונה הוא יין קליל פירותי וקיצי, מורגשים בו ניחוחות של אשכולית אפרסק ותפוח ירוק", כוס יין שרדונה 2012, אגב, מכילה 79 קלוריות.

התפריט החגיגי כולל מרק פטריות, דג סלמון בלימון ורוזמרין, קציצות תרד וגבינה אפויות, לזניה ברוח דיאטה קלאב, סלט פלפלים צבעוני ועוגת גבינה. והנה המתכונים:

מרק פטריות

החומרים (ל-6 מנות):

200 גרם פטריות שמפיניון

תרסיס שמן

1 בצל לבן קטן מגורר

5 כוסות מרק צח בטעם עוף (עדיף מאבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטמט)

מלח, פלפל

½ כוס יין לבן יבש

1 כוס חלב

⅛ כפית אגוז מוסקט

1 כפית קורנפלור

1 כף מים קרים

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את הפטריות ומייבשים. את ראשי הפטריות פורסים דק לגובה.

2. את רגלי הפטריות קוצצים ומאדים בתרסיס שמן במשך 2-3 דקות.

3. מוסיפים את הבצל המגורר וממשיכים לאדות כ - 3 דקות נוספות, תוך בחישה בכף עץ.

4. מוסיפים את המרק הצח לסיר יחד עם התבלינים. מכסים מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש

נמוכה במשך כחצי שעה.

5. בינתיים מאדים את פרוסות הפטריות בתרסיס שמן ומוסיפים לסיר עם היין והחלב.

6. מערבבים את עמילן התירס עם המים הקרים, מוסיפים למרק החם תוך בחישה ומבשלים

כ-20 דקות נוספות על אש בינונית.

.

סלמון בלימון ורוזמרין

החומרים (ל-3 מנות):

1 נתח סלמון במשקל 500 גר'

1 לימון פרוס

3 ענפי רוזמרין

פלפל שחור גרוס

מלח

1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

מניחים את הדג על נייר אפייה בתבנית, מורחים אותו בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומניחים מעל הדג את פרוסות הלימון והרוזמרין. צולים את הדג בגריל (בחום מקסימלי) במשך 12 דקות.

חשוב להקפיד על הזמן כדי שהדג לא יתייבש.

.

קציצות תרד וגבינה

החומרים:

400 גרם עלי תרד

1 ביצה

100 גרם גבינה בולגרית/מלוחה/צפתית 3% מגוררת

½ כוס פירורי לחם

תרסיס שמן

אופן ההכנה:

1. קוצצים את התרד ומאדים קלות במחבת עם תרסיס שמן.

2. מערבבים את כל החומרים ויוצרים קציצות.

4. אופים בתנור על נייר אפייה עד שהקציצות משחימות

.

סלט פלפלים צבעוני

החומרים (ל-2 מנות):

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

1 פלפל ירוק

1 כפית שמן זית

1 כפית חומץ

2 זיתים שחורים

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מניחים את הפלפלים על הלהבה וקולים אותם עד שהם משחירים.

2. מסירים את העור (רצוי להכניס לשקית ניילון על מנת שיזיעו ויהיה קל לקלפם).

3. חותכים את הפלפלים לרצועות ומוציאים את הגרעינים ואת החלקים הפנימיים.

4. מניחים בקערה, כשמשלבים את הצבעים השונים של הפלפלים. מתבלים במלח ופלפל.

5. מערבבים את השמן עם החומץ ויוצקים על הפלפלים.

6. מקשטים עם זיתים שחורים ומקררים במקרר עד להגשה.

.

לזניה ברוח דיאטה קלאב

החומרים (ל-8 מנות):

למילוי:

2 קופסאות קוטג' 5% שומן

1 כף פטרוזליה קצוצה

2 ביצים

מלח ופלפל

לרוטב:

2 קופסאות רסק עגבניות

1 כפית אורגנו

1 כפית שום כתוש

מלח ופלפל

½ כוס מים

10-12 עלים של לזניה יבשה, לפני בישול

תרסיס שמן

½ כוס גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את החומרים של המילוי.

2. בנפרד מבשלים במשך מספר דקות את חומרי הרוטב ביחד.

3. מסדרים בתבנית משומנת עלי לזניה ללא בישול מוקדם. מניחים מעל חצי מכמות המילוי ומעל חצי מכמות הרוטב. שוב מניחים עלי לזניה, ושוב יתר המילוי, יתר הרוטב ומפזרים את הגבינה המגוררת.

4. אופים חצי שעה בחום גבוה. ממתינים 10 דקות ורק אחר כך חותכים ומגישים.
.

פאי גבינה ודובדבנים

החומרים (ל-10 מנות):

1 שקית ג'לטין ללא טעם

1 ביצה

4 כפות מיץ תפוחים

¾ כוס מים רותחים

½1 גביע גבינת קוטג' דלת שומן

8 שקיות ממתיק מלאכותי

1 כוס דובדבנים טריים

אופן ההכנה:

1. מערבלים את הג'לטין והביצה בממחה או במעבד מזון.

2. מערבבים את המיץ עם המים ומרתיחים. כשהמנוע פועל, מוסיפים את הנוזל החם דרך הפתח במכסה המכשיר. מערבבים עד שהג'לטין נמס. מפסיקים את פעולת המכשיר ומגרדים את דפנות הכלי במרית גומי.

3. מפעילים את המכשיר שנית. מוסיפים את גבינת הקוטג' ואת הממתיק ומערבלים עד שהגבינה חלקה.

4. מצננים עד שהתערובת מתחילה להתייצב.

5. בינתיים חוצים את הדובדבנים ומגלענים אותם. מקפלים אותם בעדינות לתוך תערובת הגבינה, ומעבירים את התערובת לתוך תבנית פאי מזכוכית. מקררים.

בתיאבון וחג שמח!

צילום מנות: גלית אלדרוטי | צילום יין: יגאל עמר




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה