עוגת טירמיסו

עוגה מרשימה וטעימה המבוססת על הקינוח האיטלקי הידוע. המתכון באדיבות מירי ארזי מרשת מתוקה

02/05/2013
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

רכיבים (לעוגה בקוטר 26 ס"מ):

לתחתית הטורט –

5 חלבונים

5 חלמונים

¾ כוס סוכר

½ כוס קמח

½ כוס עמילן תפו"א

1 חבילת בישקוטים

לנוזל ההרטבה –

1 כוס קפה חזק חם עם סוכר

50 מ"ל ליקר קפה

למוס הטירמיסו –

1 קופסה מסקרפונה

½1 מיכל שמנת מתוקה

1 כוס סוכר

2 חלמונים

1 כף ליקר אייריש קרים

7 גרם ג'לטין מושרה ב-35 מ"ל מים קרים

לקישוט קצפת –

½ מיכל שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

1 כף אינסטנט פודינג וניל

קקאו כהה לפידור

אופן ההכנה:

בסיס הטורט –

בקערת מיקסר נקייה הקציפו את החלבון והסוכר למרנג קשה. מזגו את החלמונים תוך כדי פעולת המיקסר. קפלו את הקמח ועמילן תפוחי האדמה למאסה ובעזרת פלטה ישרו על תבנית אפייה עם נייר אפייה את התערובת למשטח מלבני בעובי שווה. אפו ב-175 מעלות כ-10 דקות עד מרקם קפיצי למגע וצבע זהוב. קררו היטב וקירצו 2 עיגולים בקוטר 26, הניחו אחד בתבנית.

נוזל ההרטבה –

ערבבו את הקפה החם עם ליקר הקפה היטב. בעזרת מברשת הרטיבו את הבסיס בעדינות.

מוס הטירמיסו –

הקציפו את המסקרפונה והסוכר כשתי דקות על מהירות בינונית כדי לפתוח את הגבינה. הוסיפו בהדרגה את השמנת המתוקה תוך כדי פעולת המיקסר והקציפו עד מרקם יציב.

חממו את הג'לטין המושרה במיקרו כדקה בלבד, הוסיפו למיקסר את החלמונים והליקר והקציפו כדקה נוספת, ערבבו חלק מהתערובת עם הג'לטין החם ומיזגו הכל למיקסר, טרפו היטב.

מזגו חצי מהכמות על תחתית הטורט.

טבלו את הבישקוטים בנוזל ההרטבה עד שהם ספוגים והניחו על המוס בלי מרווחים. מזגו את שארית המוס על הבישקוטים. הניחו את עיגול הטורט השני על המוס והרטיבו אותו עם מברשת מנוזל הקפה. הקפיאו לשעתיים לפחות.

לקישוט הקצפת –

הקציפו את כל הרכיבים לקצפת יציבה, בעזרת שק זילוף וצנתר משונן מספר 13 זלפו צורת שושנים על העוגה. הקפיאו למינימום שעתיים ואפשרי עד שבוע.

לפני ההגשה, הפשירו את העוגה שעתיים במקרר ופדרו קקאו כהה על הקצפת לאפקט יופי.

צילום: מתוקה רומסרוויס




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה