עוגת גבינה של קפה נואר

עוגת גבינה ניו יורקית על בסיס בצק פריך, עם המון גבינה ושכבת גנש שוקולד לבן למעלה. ומי שטעם את עוגת הגבינה המדוברת, יחזור אליה שוב ושוב, גם ללא כל קשר לחג שבועות

28/04/2013
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

החומרים לבצק פריך:

215 גר' חמאה רכה

5 גר' מלח

135 גר'  אבקת סוכר

45 גר' שקד טחון – אפשרות בלבד

2 ביצים מס' 1

336  גר'   קמח

אופן ההכנה:

  • בקערה של מיקסר עם וו "גיטרה" מניחים את הסוכר  וחמאה, מערבבים עד הומוגניות
  • מוסיפים את הביצים  ומלח ומערבבים למס' שניות נוספות.
  • מוסיפים את השקדים הטחונים (אם רוצים) והקמח ומערבבים עד לתערובת חלקה בלבד, להקפיד לא ללוש יתר על המידה.
  • אוספים לכדור עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לחצי שעה לפחות
  • מרדדים על משטח מקומח לעובי של 1 ס"מ, מנקבים חורים במזלג ומצננים שוב
  • אופים בתנור מחומם מראש (175 מעלות) לרבע שעה או עד שהבצק זהוב בהיר מאוד

.

החומרים לגנש:

120 גר' שוקולד לבן

60 גר' שמנת

____________________

880 גר'   גבינת שמנת 30%

120 גר' שמנת חמוצה

יש לסנן מכל הנוזלים

____________________

60  גר' סוכר

2 ביצים שלמות מס' 1

3 חלמונים

גרידה מקליפת לימון אחד

40 גר' קורנפלור

1 כפית תמצית וניל

_____________________

100 גר' סוכר

חלבונים מ-3 ביצים

חומרים לציפוי:

280 גר'  שמנת חמוצה

15  גר' סוכר וניל

  • לערבב הכול יחד בקערה

.

אופן ההכנה:

  • גנש: ממיסים את השוקולד הלבן בתוך השמנת (הגנש) ומניחים בצד.
  • בתוך קערת מיקסר מערבבים את גבינת השמנת והשמנת החמוצה עד למרקם חלק.
  • מוסיפים את הביצים וחלמונים  והסוכר לתערובת הגבינה והשמנת ומערבבים היטב.
  • בקערה קטנה מניחים את הקורנפלור וחלק  ממסת הגבינה ומערבבים עד מרקם משחתי  חלק ללא גבשושי קורנפלור. מוסיפים את גרידת הלימון והווניל לתערובת הגבינה ומערבבים בלבד (ללא הקצפה) עד מרקם הומוגני.
  • מקפלים מעט ממסת הגבינה לגנש (השוואת מרקמים) וערבבים לתוך לתערובת הגבינה   עד שהתערובת אחידה.
  • את החלבון מ-3 ביצים מקציפים עם הסוכר למרנג, מקפלים מעט מתערובת הגבינה לתוך המרנג (השוואת חומרים ) וקפלים את המרנג למסת הגבינה מערבבים היטב עד לאחידות.
  • שופכים לתבנית עם תחתית הבצק הפריך האפויה ואופים בחום של 140 מעלות כ-50 עד 60 דק'.
  • מצננים היטב רצוי ללילה, מורחים את הציפוי של השמנת והסוכר ואופים בחום של 180 מעלות ל-5 דקות.

.

צילום: נמרוד מאירי




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה