קוביות גבינה ושטרויזל של מיקי שמו

לכאורה קינוח פשוט ולא מאלה שיוציאו אנחת התפעלות כמו עוגה אפויה וגבוהה, אבל הטעם משגע: גבינתי עמוק, מלא חמאה ופירורים. מתאים בדיוק לסיים ארוחה חלבית מלאה

קוביות גבינה ושטרויזל

חומרים (לתבנית בגודל 25 על 35 ס"מ):

לבסיס:

100 גרם חמאה רכה

¼ כוס סוכר

1 חלמון

1 כף מים קרים

210 גרם (½1 כוסות) קמח

½ כפית אבקת אפייה

למלית הגבינה:

1 ק”ג גבינה לבנה 5%

1 כוס   סוכר

4 ביצים

1 שקית (50 גרם) אינסטנט פודינג וניל

קליפה מגוררת מ-½ לימון

¼ כפית תמצית וניל

לשטרויזל:

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

½ כוס סוכר

140 גרם (1 כוס) קמח

4 כפיות קמח שיבולת שועל

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס: מערבלים חמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים חלמון וכף מים ומערבלים כחצי דקה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שנוצרים פירורים.

2 מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25”35 ס”מ. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4 מחממים תנור ל-160 מעלות.

5 מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. יוצקים על הבסיס.

6 מכינים את השטרויזל ואופים: מעבדים חמאה וסוכר בידיים או במעבד מזון, מוסיפים קמחים ומערבבים לתערובת פירורית. מפזרים על העוגה.

7 אופים 60-50 דקות עד להזהבה. מצננים היטב וחותכים לקוביות. שומרים במקרר עד 4 ימים.

גיוונים:

  • אפשר לוותר על הבצק בתחתית. זמן האפייה אינו משתנה.
  • מוסיפים למלית ½ כוס צימוקים כהים.
  • אם אין קמח שיבולת שועל, מחליפים בקמח רגיל באותה כמות.

.

צילום: דן פרץ