חומרים (לתבנית בגודל 25 על 35 ס"מ):
לבסיס:
100 גרם חמאה רכה
¼ כוס סוכר
1 חלמון
1 כף מים קרים
210 גרם (½1 כוסות) קמח
½ כפית אבקת אפייה
למלית הגבינה:
1 ק”ג גבינה לבנה 5%
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 שקית (50 גרם) אינסטנט פודינג וניל
קליפה מגוררת מ-½ לימון
¼ כפית תמצית וניל
לשטרויזל:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
½ כוס סוכר
140 גרם (1 כוס) קמח
4 כפיות קמח שיבולת שועל
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבסיס: מערבלים חמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים חלמון וכף מים ומערבלים כחצי דקה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שנוצרים פירורים.
2 מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25”35 ס”מ. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4 מחממים תנור ל-160 מעלות.
5 מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. יוצקים על הבסיס.
6 מכינים את השטרויזל ואופים: מעבדים חמאה וסוכר בידיים או במעבד מזון, מוסיפים קמחים ומערבבים לתערובת פירורית. מפזרים על העוגה.
7 אופים 60-50 דקות עד להזהבה. מצננים היטב וחותכים לקוביות. שומרים במקרר עד 4 ימים.
גיוונים:
- אפשר לוותר על הבצק בתחתית. זמן האפייה אינו משתנה.
- מוסיפים למלית ½ כוס צימוקים כהים.
- אם אין קמח שיבולת שועל, מחליפים בקמח רגיל באותה כמות.
.