עוגת גבינה אפויה של הקופי בר

בסיס פירורים עבה ומרקם מוס אוורירי. תענוג קולינרי, לא פחות

עוגת גבינה אפויה

המצרכים:

לבצק:

100 גרם חמאה

70 גרם סוכר

2 שקיות סוכר וניל

1 חלמון

140 גרם (1 כוס) קמח

למילוי גבינה:

4 ביצים

3 חלמונים

50 גרם קמח

1,300 גרם גבינת שמנת (1.3 ק"ג – לא טעות)

90 גרם שמנת מתוקה

330 גרם סוכר

4 שקיות סוכר וניל

קליפת לימון מגורדת

קליפת תפוז מגורדת

אופן ההכנה:

1. מכינים את בצק העוגה: מערבבים במערבל מזון חמאה, סוכר וסוכר וניל עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים לתערובת חלמון, קמח ומערבבים מעט עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מחממים תנור ל-150 מעלות.

3. משטחים את הבצק לעובי סנטימטר, עוטפים אותו בניילון נצמד, שלא יתייבש, ומכניסים למקרר לשעה.

4. מוציאים מהמקרר ומרדדים בין 2 ניירות אפיה עד עובי של 4 מ"מ. מניחים בתחתית התבנית, מחוררים עם מזלג את הבצק ואופים בתנור כ-12 דקות.

5. מקציפים יחד במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר. בזמן ההקצפה התערובת צריכה להכפיל את גודלה פי 4.

6. לאחר קבלת גוון צהבהב מבריק, אוורירי וחלק מנמיכים את המיקסר ומוסיפים מעט קמח.

7. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה, קליפות הלימון והתפוז המגורדות והסוכרים לתערובת אחידה.

8. מקפלים את תערובת הביצים לתוך הגבינה ושופכים לתוך התבנית עם הבצק האפוי.

9. מחממים תנור ל-200 מעלות.

10. מכניסים את התבנית לתנור ואופים 10 דקות. פותחים את התנור ומנמיכים את הטמפרטורה לחום של 100 מעלות.

11. לאחר כמה דקות סוגרים את דלת התנור וממשיכים לאפות 20-30 דקות.

12. משאירים בתנור עד צינון. מקררים.

צילום: עידית בן עוליאל