תפוחי אדמה ממולאים בכרובית

תמונה מגרה אחת בעמוד הפייסבוק של סלונה אוכל סידרה לאסנת עופר יופי של ארוחת ערב

03/04/2013
אסנת עופר קבלו עדכונים מאסנת
  • RSS

אפתח בווידוי חושפני: אני מוכנה לאכול תפוחי אדמה 3 פעמים ביום, כל השנה.

זהו, רווח לי.

הכל התחיל בעמוד של סלונה אוכל בפייסבוק. בעמוד החדשדש מתפרסמים מדי יום שלל מתכונים מרחבי הרשת, וכן המלצות למסעדות, כתבות שקשורות לאוכל ועוד. אבל החלק שהכי מצא חן בעיניי שם הוא התמונות + מתכונים מתורגמים מבלוגים בחו"ל. בדיוק באחת כזאת נתקלתי בשישי (או איזשהו חג, לכו תזכרו) בצהריים. תמונה מגרה ביותר של תפוחי אדמה ממולאים בכרובית ובברוקולי.

כמו שאפשר לראות בתגובתי בתמונה, לא היה לי ספק שאני הולכת להכין את זה, במיוחד לאור העובדה שזאת היתה השבת הראשונה שבה בני החייל הטרי הגיע הביתה.

אז נכון, במתכון המקורי יש ברוקולי, אבל מי אמר שחייבים להיצמד למתכון המקורי? העיקר שקיבלתי ממנו השראה, ובעקבות כך יצרתי את המתכון הרשום כאן למטה.

הכל נטרף בשמחה, ורק אחר כך הילד סיפר שכל מה שהוא אכל בשבוע הראשון שלו בצבא זה רק תפוחי אדמה (והמון סלט). זה מה שיש לצמחונים לאכול, טען. כמכורה לפקעת הפחמימות הזו (תרתי, ברור) הרגשתי קרובה אליו יותר מאי פעם, מה גם שהאפרוח טרח לציין שאלה של אמא טעימים יותר...

תפוחי אדמה ממולאים בכרובית וגבינות

המצרכים:

6 תפוחי אדמה בינוניים (אני אוהבת תפוחי אדמה אדומים, אבל גם צהבהבים יתאימו)

כ-100 גרם פרמז'ן או כל גבינה ארומטית אחרת (קשקבל, רוקפור, גאודה)

גביע חצי מנה של שמנת חמוצה

כרובית קטנה מפורקת לפרחים

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מבשלים או אופים את תפוחי האדמה בקליפתם. מבשלים את פרחי הכרובית.

מסירים את כיפת תפוחי האדמה ומוציאים את התוכן בכפית. משאירים "קירות" יציבים.

מועכים את בשר תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים שמנת חמוצה וגבינה מגוררת.

מחזירים את התוכן המשודרג לתפוחי האדמה האדמה המרוקנים.

מניחים פרח כרובית על כל תלולית פירה משודרג. מניחים כמה פיסות גבינה על כל תלולית/כרובית.

אופים בתנור כ-15 דקות או עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב.

בתיאבון!

.

אהבתם? גם אתם רוצים לקבל מתכונים מכל העולם? היכנסו לעמוד סלונה אוכל בפייסבוק, עשו לייק והישארו מעודכנים





מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה