מרחיבים את הבית: הצצה לדירה משופצת בגבעתיים

דירת ארבעה חדרים בגבעתיים הפכה אחרי השיפוץ לדירת חמישה חדרים, זאת מבלי לגרוע משטח הסלון או הרחבת שטח הדירה. הכל מסתכם בתכנון נכון וחשיבה לטווח ארוך. בואו לסיור

26/03/2013
אתר בניין ודיור קבלו עדכונים מבניין ודיור
  • RSS

מאת: עופרי גונן, אתר בניין ודיור | צילום: עוזי פורת

המשפחה מגבעתיים שאצלה אנחנו מבקרים היום רכשה דירת ארבעה חדרים בשכונה שקטה בעיר. הדירה הייתה חשוכה, מוזנחת ודרשה תכנון וחלוקה מחדש. כדי להפוך את הדירה לבית נוח ומשפחתי הם גייסו למשימה את מעצבת הפנים ענת סודרי, שעל ידי הקשבה ללקוחות והבנה של צרכיהם, הצליחה לייצר עבורם חלל מואר, פונקציונלי ונעים.

הדירה דרשה שיפוץ נרחב, שכלל הריסה של כל קירות הפנים, חלוקה מחדש של החללים ובנייה מחודשת מלאה, יחד עם תכנון אינסטלציה, חשמל, איטום, ריצוף, מיזוג אוויר ואלמנטי הנגרות. לפני השיפוץ, החלוקה הפנימית המקורית בדירה גרמה לחלל להיראות קטן מאוד, חשוך ולא מזמין. לכן אחת המטרות העיקריות הייתה להכניס כמה שיותר אור טבעי פנימה, שהושגה על ידי ניצול חלון הסלון שפונה לכיוון עץ גדול ומרשים, שמכניס את החוץ לפנים הדירה, ובעזרת ניצול החלל ששימש למרפסת שירות עבור הגדלת המטבח והכנסת אור רב פנימה דרכו.

החלון בסלון שאחראי על האור הטבעי

הדירה חולקה מחדש כדי ליצור חמישה חדרים במקום 4 שהיו קודם, זאת מבלי להוריד מגודל הסלון על מנת שיהווה מקום נעים לכל המשפחה לבלות בו וכן יאפשר אירוח נוח. בהתאם לכך תכננה ענת את הריהוט בסלון, שכולל ספרייה רחבה, שמהווה גם נקודת פוקוס בחלל וגם משמשת לאחסון ספרים וחפצי נוי שונים.

הסלון הגדול והספריה המיוחדת

את הסלון ממשיכה פינת האוכל, שמקשרת בינו לבין המטבח המחודש. למרות שהחלל אינו גדול במיוחד, החלוקה שלו מחדש אפשרה שילוב של דלפק לארוחות יומיומיות בנוסף לפינת האוכל, דבר שהיה חשוב מאוד לבעלי הבית.

פינת האוכל שנמצאת בין הסלון למטבח

המטבח תוכנן גם הוא על ידי מעצבת הפנים ועוצב בסגנון מודרני ובצבעים בהירים. בנוסף לארונות הסגורים המוכרים, שולב מדף פתוח, שמאפשר תצוגה אסתטית של חפצים שונים ויוצר תחושת אווריריות בחלל. בין המדף והארונות העליונים לבין משטח העבודה, חופה הקיר בזכוכית שמאחוריה טפט בהיר בעל דוגמא עדינה שמוסיף נגיעה חמה וקלילה.

קיר הזכוכית המיוחד

דלפק לארוחות מהירות

החללים הפרטיים בדירה תוכננו גם הם מחדש, במחשבה לטווח ארוך וליצירת חדרים נוחים ופרקטיים. השינוי מארבעה לחמישה חדרים דרש תכנון מעמיק והקפדה על פרטים כדי לנצל באופן מיטבי את שטח הפנים של כל חדר וחדר. בחדרי הרחצה הדבר היה משמעותי ומורגש במיוחד וגם כאן עבודות הנגרות תוכננו באופן מיוחד כדי שהרהיטים יתאימו לחלל באופן מושלם. בחדר הרחצה של הילדים תוכנן כיור רחב וארון כיור גדול, שיאפשרו להם מקום מרווח לכשיגדלו ויזדקקו לו, ואת הטאץ' הסופי נותן חיפוי פסיפס זכוכית ואבן צבעוני ומעניין.

חדר הרחצה של ההורים

פסיפס שובב בחדר הרחצה של הילדים

בדירה כולה ניתן לראות קו אחיד מבחינת צבעוניות וחומרים, שיוצר מראה עדין והמשכי ומגדיל את החלל. בתהליך בחירת החומרים, החל מהקירות ועד לפריטי הטקסטיל והתאורה, נעשה שימוש בצבעים בהירים וחמים ממשפחת החומים, הירוקים והכחולים, שיתאימו לחלל עם ילדים ויצרו עבור המשפחה מקום ביתי ונעים.  כמו כן, בולטת מאוד העובדה שתכנון נכון ומוקפד יכול להפוך כל חלל לבית אסתטי ופרקטי עבור הדיירים. שינוי דרמטי כזה הוא אינו מובן מאליו וניכר שהדירה, ששינתה את פניה לחלוטין, מתאימה באופן מושלם למשפחה הצעירה ותלווה אותה בנוחות ובהתאמה מלאה גם בעתיד.

עוד דירות מעוצבות ומשופצות:

לאפות בנחת: ביקור בדירת גג בשרון

סטנדרט אחר: לעצב מחדש דירת קבלן בחולון

דופלקס בקרית מוצקין: משפצים רק את מה שצריך




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה