2 מתכונים לשבת בבוקר עם השף מאיר אדוני

לרגל יציאת הגרסה העברית של אפליקציית המתכונים Look and Cook של השף מאיר אדוני, קבלו מתוכה שני מתכונים נפלאים לשבת בבוקר

23/03/2013
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

לכבוד פסח הושקה לאחרונה אפליקציית הבישול של השף מאיר אדוני (כתית, מזללה) גם בגרסה עברית. האפליקציה כוללת 45 מתכונים של השף, עם למעלה מ-700 תמונות וסרטוני וידאו, שמדגימים כל שלב וטכניקה בכל מתכון לפרטי פרטים. האפליקציה מחולקת למספר קטגוריות המציעות מתכונים ל"שבת בבוקר", "שבת בצהריים", "עם החבר'ה", "ברביקיו בחצר", "לאכול בשטח", "ערב עם חברים" ו"ארוחה חגיגית". בנוסף, ניתן למצוא בה כלים לסיוע בתהליך הבישול עצמו – מטיימרים אוטומטיים המשולבים בשלבי ההכנה ועד הפעלה קולית, לדפדוף בין השלבים "ללא ידיים". האפליקציה מבוססת על פלטפורמת הבישול הדיגיטאלית של חברת קינטיק ארט, היא מיועדת לאייפד ומחירה 5 דולר. להורדת האפליקציה

פנקייקס עם מרקחת פירות אדומים

מנות: 4, זמן בישול: 25 דקות, זמן הכנה: 45 דקות

מרכיבים:

200 גרם (½1 כוסות) קמח

8 ביצים

80 גרם חמאה רכה

40 גרם (2 כפות) סוכר

10 גרם (1 כף) אבקת אפייה

קורט מלח ים

1 כף ברנדי

200 מ"ל חלב

מעט חמאה לטיגון

200 גרם פירות אדומים (קפואים או טריים)

3 כפות סוכר

1 כף מיץ לימון

קורט מלח ים

200 גרם ענבים

עלים מ-5 גבעולי בזיליקום, קרועים ביד

200 מ"ל קרם פרש או שמנת חמוצה עשירה

2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את הבלילה: טורפים בקערה 200 גרם קמח 8 ביצים, 80 גרם חמאה רכה, 40 גרם סוכר, 10 גרם אבקת אפייה וקורט מלח. מוסיפים כף ברנדי ו-200 מ"ל חלב וטורפים עד שהמרכיבים מתאחדים.

משמנים מחבת אל-דבק קטנה במעט חמאה. יוצקים לתוכה כרבע כוס מהבלילה (כחצי ס"מ גובה במחבת). מטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שעולות בועות ושולי הפנקייק משחימים. הופכים את הפנקייק ומטגנים כחצי דקה נוספת מהצד השני. מכינים כך את כל הכמות. בדרך כלל אין צורך להוסיף חמאה במהלך הטיגון (אם אתם משתמשים במחבת גדולה, אפשר להכין יותר מפנקייק אחד בכל פעם).

מכינים מרקחת פירות אדומים: מערבבים 200 גרם פירות אדומים עם 3 כפות סוכר, כף מיץ לימון וקורט מלח בסיר ומניחים כחצי שעה. לאחר מכן מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, או עד שהריבה מסמיכה.

מגישים את הפנקייקס עם ענבים, עלי בזיליקום קרועים, קרם פרש וריבת הפירות האדומים, ומאבקים במעט אבקת סוכר.

/

פרנץ' טוסט עם בייקון פריך, בננות מטוגנות וסירופ מייפל

מנות: 4, זמן בישול: 20 דקות, זמן הכנה: 20 דקות

מרכיבים:

4 בננות

50 גרם חמאה

4 כפות סוכר חום

1 כפית קינמון

3 כפות ברנדי

100 גרם פרוסות דקות של בייקון

3 ביצים

¼ כוס שמנת מתוקה (32 אחוז שומן לפחות)

½ מקל וניל, חצוי לאורכו

1 כף ברנדי

½ כוס שקדים קלויים טחונים

½ כוס סוכר לבן

½ כוס שקדים טחונים

2 כפות אבקת סוכר

8 פרוסות חלה או בריוש בני יומיים

50 גרם חמאה לטיגון

¼ כוס סירופ מייפל אמיתי

אופן ההכנה:

צולים את הבייקון: מחממים את התנור ל-180 מעלות במצב גריל. מסדרים 100 גרם פרוסות בייקון בתבנית מצופה בגיליון נייר אפייה. מכניסים לתנור ואופים 10 דקות, או עד שהפרוסות פריכות וזהובות. מוציאים ומניחים בצד על מגבות נייר.

מכינים את הבננות: חותכים 4 בננות לאורכן, על קליפתן, ל-3 פרוסות כל אחת. ממיסים 50 גרם חמאה במחבת ומוסיפים 4 כפות סוכר חום. מוסיפים את פרוסות הבננות (עם קליפתן), כפית קינמון ו-3 כפות ברנדי ומטגנים כדקה מכל צד, עד שהבננות מתקרמלות ומזהיבות. מסירים מהאש.

מכינים את בלילת הביצים: שמים בקערה 3 ביצים ו-¼ כוס שמנת. מגרדים את הזרעים השחורים מתוך ½ מקל וניל ומוסיפים אותם וגם את המקל. מוסיפים כף ברנדי, חצי כוס שקדים טחונים וחצי כוס סוכר וטורפים את כל המרכיבים עד שהם מתאחדים.

מכינים את אבקת השקדים: מערבבים חצי כוס שקדים טחונים עם 2 כפות אבקת סוכר בצלחת ומניחים בצד.

מטגנים את הפרוסות: מחממים מעט חמאה במחבת. טובלים פרוסת חלה (או בריוש) בבלילה ומטגנים אותה משני הצדדים עד שהיא זהובה יפה. מניחים לרגע על נייר סופג ומקמחים אותה היטב באבקת השקדים. מניחים בצלחת הגשה. מוסיפים למחבת חמאה לפי הצורך ומטגנים את שאר הפרוסות באותה צורה (אם אתם משתמשים במחבת גדולה, אפשר לטגן יותר מפרוסה אחת בכל פעם).

להגשה: מניחים שתי פרוסות על כל צלחת. מוסיפים לכל מנה שלוש פרוסות בננה וכמה פרוסות בייקון, יוצקים סירופ מייפל ומגישים.




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך