בראוניז קרם לוטוס

הלהיט החדש בתחום המתוקים הוא ממרח לוטוס, המבוסס על עוגיות הקרמל הנפלאות. מיכל יפה הכינה ממנו בראוניז

03/03/2013
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • RSS

לא יודעת אם השמועה הנפלאה כבר הגיעה לאזניכם, שלא לומר ללשונכם, אבל הלהיט הכי גדול כרגע בתחום הממרחים המתוקים הוא קרם הלוטוס. מכירים עוגיות לוטוס? ביסקוויט הקרמל שההבדל בינו לבין הפתי-בר הרגיל הוא כמו ההבדל בין זארה לעומת מיסוני? אז החברים היקרים שמייצרים את עוגיות הלוטוס יצרו גם ממרח באותו הטעם בדיוק. חשבתם שלאכול נוטלה בכפית זאת השחיתות הכי גדולה שיש? נסו לאכול ממרח לוטוס בכפית.

או להכין ממנו מאפים. לא סתם הזכרתי את הנוטלה, כי הבסיס המתכון המקורי של הבראוניז שהכנתי הוא בראוניז הנוטלה ואגוזים של דנית סלומון מתוך הספר "שוקולד בריבוע". רק שהחלפתי את הנוטלה בקרם לוטוס ואת האגוזים בחתיכות של עוגיות לוטוס. הכנתי את הבראוניז עם שוקולד מריר, אבל אם תצליחו לשים את ידיכם על שוקולד הקרמל של ולרונה, התוצאה תהיה טעימה בהרבה, ואני חושדת שגם עם שוקולד לבן זה יעבוד. שיטה נוספת להגברת הטעם הקרמלי הוא להשתמש בפחות שוקולד וביותר קרם לוטוס. אין מה לפחד, זה לא מדע כזה מדויק כמו שסיפרו לכם.

אז ללא שהות נוספת, קבלו את המתכון:

בראוניז קרם לוטוס

המצרכים (לתבנית  18X28 ס"מ):

125 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

150 גר' שוקולד מריר (או חלב, או לבן, או שוקולד קרמל של ולרונה), שבור לקוביות

⅔ כוס ממרח לוטוס

(אופציה ב' שנוסתה בהצלחה: 50 גר' שוקולד מריר, ¾-1 כוס ממרח לוטוס)

¾ כוס סוכר חום בהיר (בסדר, אפשר גם לבן)

1 כפית תמצית וניל

3 ביצים

¾ כוס קמח תופח

½ כוס עוגיות לוטוס שבורות לחתיכות קטנות

אופן ההכנה:

ממסים בסיר על אש קטנה מאוד את החמאה והשוקולד

כשנמס, מורידים מהאש ומוסיפים את ממרח הלוטוס. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

מוסיפים את הסוכר והווניל

מוסיפים את הביצים אחת אחת. כל ביצה אחרי שהקודמת עורבבה היטב

מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה

ולבסוף מוסיפים את שברי העוגיות

שופכים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה משומן, מקשטים בעוד שברי עוגיות מלמעלה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (אפשר גם 160, אם התנור שלכם - כמו שלי - לא מכיר את אופציית ה-170) לכ-25-30 דקות, עד שקיסם יוצא כמעט יבש.

מצננים

חותכים לקוביות

טורפים




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה