3 מתכונים לארוחת צהריים בעבודה

מנה בשרית, פחמימות משביעות וסלט - יונית צוקרמן מציעה 3 מתכונים שאפשר לארוז ולקחת לעבודה

20/02/2013
יונית צוקרמן קבלו עדכונים מיונית
  • RSS

זה לא סוד שאני אוהבת לבשל, ואוהבת לאכול את האוכל שאני מכינה. הרבה פעמים כשאני מנסה או ממציאה מתכון חדש, אני חושבת מה יהיה הטעם שלו ביום שאחרי. כי עם כל אהבת הבישול שלי, לא בכל יום יש לי זמן להכין אוכל טרי.

כשפנו אלי מסלונה ובקשו ממני להכין תפריט לארוחה מזינה שאפשר לקחת למחרת לעבודה ולחמם במיקרו, קפצתי על האתגר. מצא חן בעיני הרעיון, שנשים יבשלו את המתכונים שלי ויאכלו אותם למחרת במשרד.

ביקשו ממני שזו תהיה ארוחה מלאה, שיהיה בה יחס נכון של כל מרכיבי הארוחה, שתכיל את כל אבות המזון, שתהיה בה מנה עשירה בחלבון, וגם מנה עם הרבה פחמימות משביעות וגם איזה ירק או סלט.

חשבתי, בדקתי את כל המתכונים שהעליתי בבלוג שלי, ובחרתי  3 מתכונים שאני מאוד אוהבת:

סלט כרוב מסרילנקה

את המתכון הזה למדתי  לפני שנתיים מרוסיקה המטפלת של חמותי מסרי לנקה. הוא קל להכנה, טעים, דיאטטי. מה עוד צריך?

החומרים:

חצי כרוב קצוץ

2  כפות מיונז (רגיל או מופחת קלוריות)

בצל בינוני מגורד על פומפיה

חצי לימון

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הכרוב ומניחים בקערה.

2. מגרדים בצל בינוני בפומפיה, אפשר גם לקצוץ את הבצל.

3. מוסיפים מיונז וכפית מלח ומערבבים היטב.

4. סוחטים חצי לימון טועמים ומשפרים את התיבול, אם צריך.

אורז עשיר ברבע שעה


אני אוהבת ללמוד ולרכוש כלים חדשים ואף ליצור טעמים חדשים. זה מרגש אותי להמציא משהו חדש ומשודרג, כמו מנת האורז הזו, שמחברת מרכיבים ויוצרת פצצה של טעמים.

החומרים:

2  כוסות אורז בסמטי

2 כפות שמן זית

2 כפות שמן קנולה

3  כוסות מים רותחים.

2  כפות פטריות מיובשות או טריות

2  כפות עגבניות מיובשות קצוצות

כף שום מיובש

כף בזילקום

3 כפות בצל מטוגן

כף וחצי תבלין מגייק ספייס

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל התבלינים בכלי פלסטיק סגור.

2. מחממים בסיר קטן  את השמן למשך דקה על גבי להבה בינונית. מוסיפים את האורז ומערבבים בעדינות עד שכל הגרגרים מצופים שמן. מטגנים את האורז עוד דקה ומוסיפים את תערובת התבלינים. מערבבים טוב וממשיכים לטגן את הכל עוד דקה שתיים.

3. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב ערבוב אחרון.

4. מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות.

קציצות עוף חריפות


אומרים שלפני שמרוקאית פותחת ספר בישול, המחבר אומר לה: תרגעי !

אז לכל מי שהמילה חריפה, עושה לה או לא אש בלשון, אני אומרת, תרגעו:  אפשר לעשות את המתכון גם בלי הפלפל החריף וזה יוצא לא פחות טעים.

החומרים:

לעיסת הבשר

חצי קילו בשר עוף טחון

חצי צרור פטרוזליה וכוסברה, קצוצות

ענף סלרי שלם טחון או קצוץ דק

בצל  מגורד

תפוח אדמה מגורר (עדין)

2 כפות פירורי לחם

1 ביצה

1 כף שטוחה ראס אל חנות

רבע כפית פלפל

1 כף שטוחה אבקת מרק עוף

רבע כפית כורכום

1 כף שמן.

לרוטב:

1 בצל גדול פרוס לפרוסות

4  עגבניות קצוצות

2 שיני שום כתושים

פלפל חריף (אם רוצים)

3-2  כוסות מים רותחים

1 קופסה קטנה של רסק עגבניות קטן (או 2 כפות גדושות)

רבע כפית סוכר

1 כפית פפריקה

חצי כפית כורכום

1 כף שטוחה אבקת מרק עוף

רבע כפית פלפל לבן

חצי כפית מלח

כוסברה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:

1. מערבבים סלרי, כוסברה ופטרוזיליה קצוצות, מגררים את תפוח האדמה והבצל ומוסיפים לתערובת.

2. מוסיפים לתערובת את התבלינים, פרורי הלח והביצה. מערבבים היטב עד ליצירת עיסה אחידה. מכניסים למקרר לחצי שעה  לספיגת טעמים.

3. קולפים את העגבניות ופורסים את הבצל לרצועות. מטגנים קלות. מוסיפים את הפלפל החריף, את השום, רסק העגבניותורבע כפית סוכר. מערבבים היטב.

4. ממלאים מים רותחים עד מחצית גובה הסיר ומוסיפים את התבלינים לרוטב. טועמים ומשפרים את התבלון.

5. מוציאים מהמקרר את תערובת הקציצות, יוצרים קציצות עגולות בידיים רטובות, ומכניסים אותן לסיר הרוטב. מבשלים כרבע שעה.

.

למתכונים בבלוג שלי:

סלט כרוב מסרילנקה

אורז עשיר ברבע שעה

קציצות עוף חריפות




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה